Volleybalclub WIK

Beachvolleybal bij VC WIK Groot-Ammers

Algemeen
Historie
Na een jarenlange zoektocht naar een vaste beachvolleyballocatie werd deze, i.s.m. de gemeente, medio 2010/2011 gevonden. Toenmalig wethouder van de toenmalige gemeente van Liesveld Cees van der Vlist opperde de locatie aan de Sportlaan in Groot-Ammers. Op deze locatie zijn tevens zwembad De Dompelaar, Motorclub Vogelvrij (2002) en tennisvereniging TC'73 (2012) gevestigd.

Met dank aan vele vrijwilligers (waaronder Cor van Aken, Klaas Alblas, Mark Brand en Rik de Graaf en medewerking van Motorclub Vogelvrij) werd begin 2012 een prachtige locatie geopend. Er zijn drie velden, die voldoen aan de officiele afmeting. De velden liggen verhoogd t.o.v. het met gras begroeide maaiveld met daaromheen een grote bomenrij die vooral harde wind prima tegen houdt.
De beachvelden zijn vernoemd naar WIK-erelid Anton den Hartog, die jaar en dag nauw betrokken was bij de organisatie van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi.
Tot aan de opening van de huidige velden werd dit ieder jaar 'overal en nergens' in Groot-Ammers georganiseerd.

Op 16 juni 2012 verrichtte de naamhouder van de Anton den Hartog velden, samen met zijn vrouw Corrie, de opening. Dit onder toeziend oog van onder meer de kartrekkers van de nieuwe locatie Cees van der Vlist, Gijs van Bruchem en Hennie den Boer.

Beachvolleybaltrainingen
In 2013 is voor het eerst begonnen met het geven van beachtrainingen, die plaatsvinden na het zaalseizoen tot aan de jaarlijkse toernooien.

Beachtrainingen 2022 - n.t.b.
Over de invulling van de beach-trainingen (of andere vorm) voor de jeugd wordt nog gesproken en t.z.t. bekend gemaakt.

Vrijblijvende invulling
Verder kunnen WIK-leden vanaf mei ook weer vrijblijvend beachen. Reserveren kan vanaf het seizoen 2018 alleen nog via de WIK-site (zie 'beachvolleybal-beachveld boeken'). De sleutels van het hek en jurywagen kunnen dan worden opgehaald bij een van de commissieleden.

Commissie
Met het verkrijgen van de nieuwe locatie werd in 2013 ook een Beachcommissie opgericht. WIK-leden Hennie den Boer en Arie-Wim den Ouden maakten plaats voor een nieuwe generatie en konden, na vanaf de start in 1993 bij de organisatie van het jaarlijkse toernooi betrokken te zijn geweest, met een gerust hart afscheid nemen.

De in het leven geroepen commissie werd gevormd door: Cor van Aken, Aron Boer, Mark Brand, Rik de Graaf en Jelle Otten. 

Commissiewijzigingen in de jaren daarna:
  • 2014: Henk den Boer komt de commissie versterken
  • 2015: Aron Boer verlaat de commissie, Tim den Hartog neemt zijn plaats in
  • 2016: Mark Brand verlaat de commissie
  • 2018: Jelle Otten verlaat de commissie, Remon Korevaar neemt zijn plaats in
  • 2020: Abram Spelt komt de commissie versterken
  • 2021: Cor van Aken verlaat de commissie
Reglementen
Om de beachvolleyballocatie op orde te houden en goed te kunnen blijven gebruiken zijn reglementen opgesteld. Iedere gebruiker dient zichzelf van deze reglementen op de hoogte te stellen.

Informatie over de Anton den Hartog velden is op te vragen door een mail te sturen naar beach@vcwik.nl.