Volleybalclub WIK

Alles over onze vereniging

Volleyballen bij VC WIK Groot-Ammers? We verwelkomen je graag!

VC WIK Groot-Ammers biedt zowel mogelijkheden voor het spelen van volleybal op recreatief niveau als op competitief niveau (Nevobo). We hebben een goede mix van mini's, jeugd en heren en dames teams. Je kunt 3 keer kosteloos meetrainen met een team alvorens je besluit om lid te worden. Wil je een keer meetrainen of gewoon meer informatie hebben over het volleyballen bij VC WIK, neem dan contact op met de Technische Commissie, een trainer of loop gewoon eens binnen in sporthal De Reiger in Groot-Ammers. Het schema met teamindelingen en trainingsavonden (seizoen 2020/2021) geeft je al een inkijkje in onze vereniging.

 

Cool Moves Volley (circulatie mini volleybal)

Als je tussen de 6 en ongeveer 12 jaar bent, kun je bij het Circulatie Mini Volleybal (CMV) beginnen. Hier wordt iedere week op volleybaltechnieken getraind, richten we ons op bewegen, coördinatie en doen we veel leuke spelletjes.

De Nevobo heeft met het Cool Moves Volley een unieke manier gevonden om volleybal aan te leren aan de jongste jeugd. Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus - die speciaal ontworpen zijn per leeftijd - om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen.

Cool Moves Volley is een sport met veel 'coole moves': opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er 6 niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken.

We trainen op dinsdag, donderdag en vrijdag in sporthal De Reiger in Groot-Ammers en voor de Streefkerkse jeugd op vrijdag in gymzaal De Boomgaard. Voor actuele trainingstijden verwijzen we je naar de teampagina’s CMV of neem contact op met de contactpersoon CMV van de Technische Commissie (tc@vcwik.nl).

 

Jeugdcompetitie – 18 jaar

Binnen de jeugdlijn hebben we jongens- en meisjesteams op alle niveaus van leeftijd en speelniveau. Met welk team je mee kunt trainen of bij welk team je kunt gaan spelen is afhankelijk van verschillende factoren: talent, leeftijd, sociale contacten, etc.

 

VC WIK heeft jongens en meisjesteams in de volgende categorieën:

  • C-jeugd (-14 jaar);
  • B-jeugd (-16 jaar);
  • A-jeugd (-18 jaar).

Om te starten kun je contact opnemen met de Technische Commissie (tc@vcwik.nl) of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina’s.

 

Heren- en damescompetitie

VC WIK heeft verschillende heren- en damesteams op verschillende niveaus, variërend van 3de klasse tot 1ste divisie niveau. Om mee te kunnen trainen of competitie te kunnen spelen kun je contact opnemen met de Technische Commissie (tc@vcwik.nl) of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina’s.


Recreanten

Als je recreatief wilt volleyballen met of zonder competitie kun je bij VC WIK terecht bij de recreanten. Zij trainen op maandagavond in Nieuwpoort, op woensdagavond in Streefkerk en op donderdagavond in Groot-Ammers. Om mee te kunnen trainen of competitie te kunnen spelen kun je contact opnemen met de Technische Commissie (tc@vcwik.nl) of eens binnenlopen op trainingsavonden. Voor actuele trainingstijden verwijzen je door naar de teampagina’s.