Volleybalclub WIK

Seizoensresultaten

JAARVERSLAG WIK_TEAMS | SEIZOEN 2019/2020
Door het COVID-19 virus was het niet mogelijk om de competities af te maken. De berekeningen van de eindstanden competities geschiedde op basis van wedstrijdquotiënt door de Nevobo.
 
JAARVERSLAG WIK_TEAMS | SEIZOEN 2018/2019
In het jaarverslag van de WIK-teams vind je een compleet overzicht van alle 27 teams in competitie van het seizoen 2018/2019

JAARVERSLAG WIK-TEAMS | SEIZOEN 2017/2018
In het jaarverslag van de WIK-teams vind je een compleet overzicht van het succesvolle en bewogen seizoen 2017/2018.

JAARVERSLAG WIK-TEAMS | SEIZOEN 2016/2017
In het jaarverslag van de WIK-teams vind je een compleet overzicht van het succesvolle en bewogen seizoen 2016/2017.

JAARVERSLAG WIK-TEAMS | SEIZOEN 2015/2016
In het jaarverslag van de WIK-teams vind je een compleet overzicht van het succesvolle en bewogen seizoen 2015/2016.

OVERZICHT TEAMS JAAR 2014/2015

WIK/UNIVE had dit seizoen 28 teams in de competitie, te weten 6 herenteams, 5 damesteams, 1 dames masters team, 7 meisjesteams, 4 jongensteams, 3 CMV-teams en 2 recreatieteams.

Prestaties dit seizoen:

DAMES
Dames 1: De dames draaiden ondanks een smalle selectie goed mee in de 3de divisie. Uiteindelijk werd op de valreep een 2de plaats behaald, wat recht gaf op promotie wedstrijden. Ondanks een uitstekende eerste wedstrijd waarin nipt verloren werd, waren onze dames in de 2de wedstrijd kansloos, zodat er helaas geen promotie bereikt is. Ondanks deze teleurstelling kunnen de afscheid nemende trainers/coaches Addy en Arie Wim tevreden zijn.
Dames 2: De jonge Vlot brigade had het heel moeilijk in de promotieklasse en zeker in de 2de helft van het seizoen. Helaas redde het team van coach André het niet en degradeerde naar de eerste klasse met als devies volgend seizoen komen we er weer aan!
Dames 3: De lady’s speelden leuke wedstrijden onder leiding van coach Christy. Waren niet altijd compleet en misten Laura op het einde van het seizoen. Toch kunnen ze tevreden zijn met een keurige 5e plaats in de eindrangschikking.
Dames 4: Speelden wat ongelukkig in de 3de klasse, hadden geen vaste coach, waren niet altijd compleet en konden hierdoor niet helemaal brengen wat ze normaliter wel zouden kunnen. Uiteindelijk werd er een 5e plaats bereikt.
Dames 5: Voor het tweede seizoen met coach Ans erbij, wat de dames erg prettig vonden. Ondanks blessures en af en toe een krappe bezetting werd er een keurige 2de plaats gehaald. Een prestatie van formaat. En daarmee was het nog niet gedaan, want in de promotiewedstrijden speelden ze prima en dwongen ze in 2 wedstrijden promotie af.
De Masters: Voor het eerst dit seizoen werd er in een mastercompetitie gespeeld door voornamelijk onze oud Dames 1 meiden. Een prima initiatief van Kim. In onze regio kwam het nog niet van de grond, zodat ze uit moesten wijken naar regio West. En ze lieten direct van zich spreken door in een zinderende laatste thuiswedstrijd tegenstander en concurrent Utrecht te verslaan met 3-1, waardoor het kampioenschap een feit was.

HEREN
Heren 1: Speelden op enkele uitglijders na heel erg constant en pakten de belangrijkste punten in de 2de helft. De verwachte terugval bleef uit en in de laatste wedstrijd werd in het eerst in de geschiedenis van onze vereniging een 1de divisie plaats bereikt.
Een compliment voor onze heren en uiteraard voor trainer/coach Remco en assistent Michiel.
Heren 2: Deden goed mee in de promotieklasse en speelde vooral thuis hele leuke wedstrijden. Als dit volgend seizoen uitgebreid kan worden naar ook de uitwedstrijden, dan is er wellicht een verrassing mogelijk. Nu een keurige 7e plaats voor de equipe van coach Ans.
Heren 3: Het team speelde af en toe zeer wisselvallig, zeker in het begin. Aan het einde van het seizoen ging het wat beter draaien, met een mooie thuisoverwinning op kampioen Move4u. Een 4de plaats is op zich prima. Helaas stoppen Edwin en Erik ermee.
Heren 4: Draaiden een prima seizoen, ook al gaan de jaren gaan steeds harder tellen. Er moet altijd rekening gehouden worden met hen en met een 2de plaats mogen onze heren en wij als vereniging best trots zijn dat ze zo nog presteren.
Heren 5: De Achtung Hossa combinatie speelde iets minder dan vorig seizoen en ze moesten het in de onderlinge wedstrijden tegen Heren 4 helaas afleggen tegen hen.
Desondanks werd een keurige 4de plaats bereikt.
Heren 6: Speelde een leuke competitie, waren bijna nooit compleet daar diverse oorzaken. De traditionele winterdip bleef deze keer uit en er werd een mooie 7de plaats bereikt


JONGENS

Jongens A1: Het team van coach Robin speelde een leuke competitie, maar kwam wederom net wat te kort om boven in te finishen. In de 2de helft werd een 2de plaats bereikt in de Topklasse.
Jongens B1: Het team van coach Hermen en Robin hadden het in de 1ste helft moeilijk in de hoofdklasse, maar gingen in de 2e helft steeds beter draaien, met als resultaat een 5de plaats.
Jongens B2: De jongens speelden eerst in de regionale klasse en werden daarin onverwacht kampioen. In de 2de helft in de hoofdklasse werd het wat lastiger voor de equipe van Rene en Peter en bereikten ze uiteindelijk een 9de plaats.
Jongens C1: Het jeugdige team van coach Perry had het mede doordat ze erg klein zijn niet gemakkelijk in de C klasse, maar ging wel steeds beter spelen naarmate het seizoen vorderde, met als eindresultaat een 9de plaats.

MEISJES
Meisjes A1: In de 2de helft konden de meiden lang meedoen voor de bovenste plaatsen, maar redden het net niet. Toch een prima resultaat met een 2de plaats in de hoofdklasse.
Meisjes A2: Het team van coach Jelle speelde leuke wedstrijden, maar kwam net iets tekort om voor een topnotering in aanmerking te komen. Met een 3de plaats kunnen ze tevreden zijn.
Meisjes B1: Het team van coach Arie Wim had het in de 1ste helft moeilijk, maar kwam in de 2de helft sterker voor de dag. Net niet genoeg voor de 1ste plaats, maar een 2de plaats mag er zijn.
Meisjes B2: Speelde net wat te wisselvallig voor een topnotering. Tegen de hoger geëindigde ploegen werd er goed gespeeld, maar er had zeker iets meer in gezeten. Een 5de plaats is desondanks een prima resultaat.
Meisjes B3: Speelde in de 1ste helft wat moeizaam en behaalden niet zoveel punten. In de 2de helft ging het een stuk beter en draaiden ze nog lang mee in de top. Een uiteindelijke 4de plaats in de 2de helft is een uitstekende eindnotering voor het team van coach Gijs.
Meisjes B4: Speelden de 1ste helft in de C klasse, waar het als 2de eindigde. In de 2de helft werd er in de B klasse gespeeld. Ondanks dat het team door blessures bijna nooit compleet was werd er door het team van coach Annemieke een keurige 5de plaats gehaald.
Meisjes C1: Het team van coach Simon speelde de 1ste helft nog wat onwennig, maar dat ging in de 2de helft al een stuk beter. Lange tijd draaiden ze bovenin mee met als uiteindelijk resultaat een 3de plaats. Meiden goed gedaan.

CMV
CMV6 team 1: Het team speelde in de 2de helft net wat te wisselvallig om echt een rol van betekenis te kunnen vullen en eindigde met een 3de plaats.
CMV6 team 2: Het team van coach Iris had het moeilijk om het spel goed in drieën te kunnen spelen en verloren hierdoor nogal wat punten, met als resultaat een 9de plaats.
CMV5 team 1: Het team speelde leuke wedstrijden, maar kwam net wat tekort voor een topnotering en behaalde een 5de plaats.

RECREANTEN
Recreanten team1 Het Nieuwpoort/Langerakse team behaalde nipt het kampioenschap doordat concurrent Davo in de laatste wedstrijd 2 punten verspeelde. Knap gedaan hoor.
Recreanten team 2: Deed heel lang mee in de race om het kampioenschap, maar verspeelden dit in de laatste wedstrijden. Lange tijd was onduidelijk wat concurrent SNA in de resterende wedstrijd zou doen, maar helaas behaalden zij net 1 punt meer. maar een 2de plaats is prima hoor.

Trainers/sters
De trainingen werden dit jaar verzorgd door: Annemieke den Boer, Hennie den Boer, Corné Aarten, Rene Janse, Peter van Andel, Lex de Booy, Gijs van Bruchem, Arie Wim den Ouden, Andre Schutte, Remco Reitsma, Michiel de Ruyter, Ans de Graag, Jelle Otten, Jantine Snoek, Robin van Helden, Stefan Blonk, Tim den Hartog, Bart Verbeek, Hermen Zwijnenburg,Simon den Ouden, Addy Buijserd, Hajo Rijke, Albina Musaij, Huub Luwawa, Perry Eikelenboom en Mark de Zwart.

Technische commissie
De T.C. bestond dit jaar uit: Arie Wim, Hennie, Bernard, Mariska, Andre en Perry. 
Arie Wim, Hennie en ook Perry hadden voornamelijk het aandachtsgebied jeugd en Andre, Bernard en Perry de senioren en Mariska het aandachtsgebied CMV.

Circulatie-minivolleybal
Dit seizoen werden er weer toernooien georganiseerd en de animo voor deelname is nog steeds goed.
Onze vereniging heeft zelf 2 toernooien georganiseerd en wij waren meestal met zo’n 4 a 5 teams vertegenwoordigd.

Open Club kampioenschappen
Wij hebben dit seizoen meegedaan met een Jongens A team, die helaas in de 2de ronde werden uitgeschakeld.

Regionale beker
Alleen onze dames bereikten de finale. Onder het toeziend oog van de vele meegereisde supporters konden ze het helaas niet bolwerken. Helaas waren ze niet in goede doen en ging de finale wedstrijd met 3-1 verloren.

Vervoer en coaching
Het bestuur bedankt de ouders van jeugdleden die ook dit seizoen weer hebben gereden. Natuurlijk ook een woord van dank aan de coaches, die hun tijd aan welk team dan ook hebben besteed en steeds maar weer voor vervoer/bezetting v.d. teams moesten zorgen. Dit viel zeker niet altijd mee en was af en toe best weleens problematisch

Autofood Bedrijventoernooi
Het toernooi werd net als het jaar ervoor verdeeld over het seizoen gespeeld. De eerste avond was in november met winst voor de teams van Logisticon en Univé Rivierenland.
In februari werd de tweede avond georganiseerd. Toen gingen Mementa BV en Mourik Broez’n met de overwinning aan de haal.

Beachvolleybaltoernooi (2014)
Voor de derde keer werd het jaarlijkse toernooi op de Anton den Hartog beachvolleybalvelden georganiseerd!
Het bedrijventoernooi werd gewonnen door Autofood, Rabobank en Stek Jeugdzorg.
Het straten- en vriendenteams toernooi werd gewonnen door Merelplantsoen, De echte Kelder en De Zandhappers.
Op zaterdag was het de beurt aan de WIK-, vrienden- en familieteams. Met liefst 24 teams was het toernooischema bomvol! Winnaars waren Gepromoveerd, L’amour toujours, Hermens Harem en DNA.
Het toernooi werd afgesloten met een BBQ waaraan maar liefst 96 mensen deelnamen!

Logisticon Schoolvolleybaltoernooi
Dit seizoen hebben we weer het 2 jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi georganiseerd voor de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen in Groot-Ammers, Langerak & Nieuwpoort en Streefkerk.
Vooraf heeft Ans lessen op de scholen gegeven die erg gewaardeerd werden. Ook hebben we voor het eerst les kunnen geven op de Christelijke basisschool in Streefkerk.
De toernooien verliepen vlekkeloos en was het een ware volleybalhappening.
De dank gaat uit naar Logisticon, waardoor dit mogelijk is gemaakt!

De Steek
De Steek-Spelavond werd weer georganiseerd en het was weer een ouderwets gezellig kaartavond met een prima opbrengst. Het duo Irma en Robin Korevaar ging met de winst aan de haal!

Tractorpulling Meerkerk
Ook dit jaar mochten we weer meehelpen met de organisatie, wat weer het nodige voor de clubkas opleverde.
Dank nog voor iedereen die mee heeft geholpen.

Jeugdcommissie
Organiseerde diverse activiteiten zoals de mini van de week en pieten(vossen)jacht. Op de planning staan nog de kampeernacht bij de beachvelden (26 op 27 juni) en wedstrijdbezoek WK Beachevolleybal op 27 juni. De vaardigheidsproeven worden doorgeschoven naar volgend seizoen.

Bevrijdingsvuur
Een keer in de 5 jaar wordt dit georganiseerd en ook deze keer waren er 15 WIK-Univé leden die zich hiervoor op hadden gegeven en onder wat lastige omstandigheden een prima prestatie leverden door het bevrijdingsvuur naar Groot-Ammers te brengen.

Scheidsrechters/officials

Cor heeft het scheidsrechterscoördinaat nog steeds onder zijn hoede en ondanks dat het af en toe best weleens puzzelen was, is het prima gegaan. 

Voor de uitbreiding van het scheidsrechterskorps is hij in samenwerking met Paul, Ron en John nadrukkelijk bezig geweest en dit begint zijn vruchten af te werken.

Vanuit de teams van H1, D1 en H2 zijn er verschillende Wikkers op cursus geweest (VS3-cursus) en hebben hun diploma behaald en mogen nu fluiten t/m promotieklasse: Niels van Andel, Pieter van Andel, Milou den Besten, Nikki Borsje, Martine de Graaf, Bram de Jager en Sharon Korevaar.
Iedereen die heeft gefloten (thuis en uit) heel veel dank, zonder jullie kan er niet gespeeld worden.

Sponsors
Sinds dit seizoen wordt de sponsorcommissie bezet door Lennard en Martine. Wij willen al onze sponsors bedanken, die iets voor onze vereniging betekend hebben o.a. de bordsponsors, de sponsors van evenementen etc.
En als laatste natuurlijk onze hoofdsponsor: Univé Rivierenland en omstreken.

Webcommissie
De webcommissie is net als ieder jaar bezig om de site actueel te houden maar ook nieuwe dingen toe te passen. Hoewel dit niet altijd te zien is ‘van buiten’ wordt er nog steeds hard gewerkt aan de functionaliteit van de site.
De webcommissie staat open voor verbeteringen en hoopt ook dat WIK-leden, wanneer zij dit nog niet doen, meer gebruik maken van de WIK-site om zichzelf goed op de hoogte te stellen van wat er zich zoal binnen onze vereniging afspeelt.

OVERZICHT TEAMS JAAR 2013/2014
WIK/Univé had dit seizoen 28 teams in de competitie, te weten: 6 herenteams, 5 damesteams, 7 meisjesteams, 5 jongensteams, 3 CMV teams en 2 recreantenteams.

Prestaties dit seizoen:

DAMES
Dames 1: de dames draaiden ondanks een smalle selectie goed mee in de 3e divisie, het was net niet genoeg voor de bovenste plaatsen, maar met een derde plaats kan trainer/coach Addy tevreden zijn in zijn 1e jaar als trainer, bijgestaan door Arie Wim en Tom.
Dames 2: hadden het af en toe moeilijk in de promotieklasse, het inpassen van jonkies gaat altijd met vallen en opstaan, toch wist coach Gerald zijn team te behouden voor de promotieklasse, wat zeker een goede prestatie genoemd mag worden.
Dames 3: de lady’s speelden vooral in de thuiswedstrijden onder leiding van coach Christy prima wedstrijden in de 2de klasse en haalden thuis dan ook veel punten, een uiteindelijke 4de plaats is prima, al had er wellicht nog iets meer ingezeten?
Dames 4: debuteerden in de 3de klasse en zeker in het begin was het erg wennen aan het spelpeil, op het laatste werden er thuis helaas onnodig punten verloren, waardoor een topnotering net niet gehaald werd, als was de laatste wedstrijd tegen via een wedstrijd om in te lijsten met een 4-0 overwinning werd uiteindelijk een 3de plaats gehaald.
Dames 5: Voor het eerst met coach Ans erbij, wat de dames erg prettig vonden. Mede door blessures en af en toe een krappe bezetting werd er toch nog een keurige 3de plaats gehaald.


HEREN
Heren 1: speelden op enkele uitglijders na vrij constant en pakten de belangrijkste punten in de 2de helft waarbij de wedstrijd tegen Volley Zuid er wel uitsprong, waardoor het gaatje geslagen werd en onze heren dan ook terecht kampioen geworden zijn. Heren en coach Remco prima gedaan en volgend jaar op naar de 2de divisie !!
Heren 2: deden goed mee en speelde leuke wedstrijden die leuk waren om naar te kijken. Helaas was het net niet voldoende om zelfstandig de promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Een 3de plaats voor de equipe van trainer Ans.
Heren 3: het team speelde af en toe zeer wisselvallig, maar behaalde wel steeds punten, met als uiteindelijk resultaat een 3de plaats, waardoor ze ook nog PD wedstrijden mochten spelen.
Daar behaalden ze een verdienstelijke 2de plaats, met als gevolg dat Heren 2 kon promoveren.
Heren 4: draaiden een redelijk seizoen, de jaren gaan steeds harder tellen, maar met een 5e plaats mogen onze heren en wij als vereniging best trots zijn dat ze zo nog presteren.
Heren 5: de Achtung Hossa Combinatie verraste dit seizoen, door met fris aanvalsspel menige tegenstander te verassen. Heel lang werd de koppositie ingenomen maar Ibis kwam naderbij en in de laatste wedstrijd tegen elkaar moest er in een stampvolle Reiger een beslissing vallen, die helaas net de verkeerde kant op ging met een 3-2 verlies. Heren jullie kunnen zeker nog jaren teren op zo’n fantastische wedstrijd en een prima 2de plaats.
Heren 6: speelde een leuke competitie, moesten helaas afscheid nemen van Nico, waarbij zoon Niels het team completeerde. De 1ste helft ging heel goed, maar in de 2de helft volgde de traditionele winterdip, waardoor er niet meer in zat dan een 6de plaats.


JONGENS
Jongens A1: het team van coach Perry speelde een leuke competitie, maar kwam wederom net wat te kort om bovenaan te finishen. Er had meer ingezeten dan een 3de plaats in de 2de helft.
Jongens B1: Het team van coach Robin van Helden had een makkie in de 1ste helft en werd fluitend kampioen, daarom werd er in de 2de helft in de A-hoofdklasse gespeeld, waar ze redelijk mee konden komen en op een 7de plaats belandden.
Jongens B2: de jongens speelden eerst in de regionale klasse en deden daarin leuk mee, in de 2de helft in de hoofdklasse behaalden ze een verdienstelijke 7de plaats.
Jongens B3: speelde in de 1ste helft ook in de regionale klasse en deden dat prima, in de 2de helft in de hoofdklasse was geen succes, met als gevolg een 8ste plaats.
Jongens C1: deden het prima in de 1ste helft door kampioen te worden in de regionale klasse en in de 2de helft leuk mee te draaien in de hoofdklasse met een 4de plaats als beloning.


MEISJES
Meisjes A1: in de 2de helft konden de meiden lang meedoen voor de bovenste plaatsen, maar verloren op het laatst van de terechte kampioen Voltena, toch een prima resultaat met een 2de plaats, waardoor de 4de plaats in de 1ste helft verbeterd werd.
Meisjes A2: Speelde leuke wedstrijden, maar kwam net iets tekort en was niet altijd voltallig om een goed resultaat in de wacht te slepen, al is een 6de plaats helemaal niet slecht.
Meisjes B1: het team van coach Arie Wim had het in de 1ste helft moeilijk, maar kwam in de 2de helft zeer sterk voor de dag en gingen steeds beter spelen met als gevolg een prima 2de plaats.
Meisjes B2: speelde in de 1ste helft onwennig en had grote moeite met de samenstelling en het grotere veld, coach Jelle wist zijn meiden echter goed te motiveren, wat in de 2de helft zorgde voor leuke wedstrijden met prima volleybal en een prima 7de plaats.
Meisjes C1: speelde in de 1ste helft in de C regionale klasse hartstikke goed, werden gedeeld 1ste en speelden de 2de helft in de hoofdklasse met een 8ste plaats als eindklassering.
Meisjes C2: hadden het in de 1ste helft moeilijk, maar gingen steeds beter volleyballen en dan met name in de 2de helft, het was nog niet allemaal goed, maar er werd zeker verzorgd gespeeld, met als eindnotering een 9de plaats.
Meisjes C3: Het team van coach Simon speelde de 1ste helft nog in de cmv en in de 2de helft in de C klasse, wat wennen was maar later de benodigde punten opleverde en een 9de plaats.


CMV
CMV 6 team1: het team speelde in de 2de helft te wisselvallig echt een rol van betekenis te kunnen vullen en eindigde met een 8ste plaats.
CMV 5 team 2: het team van coach Alfred deed lange tijd mee voor de koppositie, maar kwam uiteindelijk tekort, maar kunnen met een 4de plaats tevreden zijn.
CMV 5 team 1: het team stroomde de 2de helft pas binnen en behaalde daar een 10e plaats.


RECREANTEN
Recreanten Team 1: Het Nieuwpoort/Langerakse team kwam net wat tekort voor de 1ste plaats, deed goed mee en kwam net wat tekort en werden uiteindelijk 4de, wat op zich prima is.
Recreanten Team 2: deed lang mee in de race om het kampioenschap, maar haalden het uiteindelijk net niet, maar een 2de plaats is prima hoor.

Trainers/sters
De trainingen werden dit jaar verzorgd door:
Annemieke den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booij, Gijs van Bruchem, Arie Wim den Ouden, Andre Schutte, Remco Reitsma, Ans de Graag, Jelle Otten, Cees Snoek, Linda Snoek, Jantine Snoek, Gerald Verlinde, Robin van Helden, Stefan Blonk, Tim den Hartog, Bart Verbeek, Hermen Zwijnenburg, Simon den Ouden, Addy Buyserd, Hajo Rijke, Tom Baas, Niels van Andel, Rick den Hartog, Albina Musaj.

Technische commissie
De T.C. bestond dit jaar uit: Arie-Wim, Hennie, Bernard, Mariska, Andre en Perry
Arie Wim en Hennie en hadden voornamelijk het aandachtsgebied jeugd en Andre/Bernard en Perry de senioren en Mariska het aandachtsgebied CMV.

Circulatie-minivolleybal
Dit seizoen werden er weer toernooien georganiseerd en de animo voor deelname is nog steeds goed.
Onze vereniging heeft zelf 2 toernooien georganiseerd en wij waren meestal met zo’n 4 à 5 teams vertegenwoordigd.

Open Club kampioenschappen
Wij hebben dit seizoen meegedaan met een Jongens B team, wat helaas niet verder kwam dan de 1e ronde.

Rayonbeker
De meeste team redden het niet om de finale te bereiken.
Alleen heren 2 plaatste zich voor de finale van de gehele regio.

Vervoer en coaching
Het bestuur bedankt de ouders van jeugdleden die ook dit seizoen weer hebben gereden.
Natuurlijk ook een woord van dank aan de coaches, die hun tijd aan welk team dan ook
hebben besteed en steeds maar weer voor vervoer/bezetting v.d. teams moesten zorgen.
Dit viel zeker niet altijd mee en was af en toe best weleens problematisch

AUTOFOOD Bedrijventoernooi
Donderdag 21 november stond de eerste avond van het jaarlijkse Autofood Bedrijven volleybaltoernooi weer op het programma. Met een lekker gevuld deelnemersveld werd het een zeer mooie avond met uiteindelijk Logisticon 1 en Bos Timmerfabriek als winnaars!

Met in totaal 17 teams (waaronder 1 'invalteam', te weten Jongens B3 - die het goed deden, maar voor spek en bonen meededen) was het een lekker gevulde avond in Sporthal De Reiger.

In de poules A en B was de uiteindelijke finale een duel tussen Logisticon 1 en Mementa, beide teams zeker niet onbekend met het spelen van finales! Logisticon was uiteindelijk het team met de langste adem en haalde de zeker binnen.

Volledige uitslag poules A en B:
1. Logisticon 1;
2. Mementa bv;
3. WEA Peltaland;
4. Logisticon 2;
5. Lukagro's Veteranen;
6. Mourik BV;
7. Nebest 1;
8. Mourik Mix.

In de poules B en C was het met wat meer 'luidruchtige' teams een zeer gezellige boel. De finaleplaatsen werden ingevuld door Bos Timmerfabriek en Van der Vlist bv. De bouwvakkers waren in deze finale te sterk voor de transporteurs!

Volledige uitslag poules C en D:
1. Bos Timmerfabriek;
2. Van der Vlist bv;
3. Medical Export Group (MEC);
4. Mourik Techniek;
5. Nebest 2;
6. Zuidgeest 1;
7. NOV/Elmar;
8. Zuidgeest 2.

Op dinsdagavond 11 februari werd de tweede avond van het Autofood Bedrijven volleybaltoernooi gehouden, nadat in november 2013 de eerste avond had plaatsgevonden.
Met maar liefst 20 teams was het wederom een goed gevuld programma waar ook weer veel publiek op afkwam!

In de poules A en B wist uiteindelijk het team van Den Hartog bv er met de toernooiwinst vandoor te gaan! En in de poules C en D was het team van Yellow Lighting (onderdeel van Mourik bv uit Belgie!) dat er met de toernooiwinst vandoor ging!

Het was wederom een geslaagde avond!

Beachtoernooi (2013)
Dit seizoen de 2de keer op onze nieuwe locatie. De eerste toernooidagen waren qua weer niet helemaal optimaal, maar de zaterdag was met een deelname van maar liefst 24 teams zeer geslaagd.

De Steek
Het clubblad bestaat niet meer, maar De Steek-spelavond nog steeds wel en het was weer een ouderwets gezellig kaartavond met een prima opbrengst.

Trekker Trek
Ook dit jaar mochten we weer meehelpen met de organisatie, wat weer het nodige voor de clubkas opleverde.
Dank nog voor iedereen die mee heeft geholpen.

Jeugdcommissie
Organiseerde diverse activiteiten zoals de mini van de week, het pietenspelen vaardigheidsproeve en het CMV ouder toernooi bij het beachtoernooi.

Scheidsrechters/officials
Cor heeft het scheidsrechters coördinaat nog steeds onder zijn hoede en ondanks dat het af en toe best weleens puzzelen was, is het prima gegaan.
Voor de uitbreiding van het scheidsrechterskorps op verenigingsniveau is hij i.s.m. Paul Eikelenboom, John van der Veer, Ron van Arkel en Lex de Booij nadrukkelijk druk bezig geweest en dat begint zijn vruchten af te werken: afgelopen seizoen slaagden maar liefst 25 WIK-leden voor hun VS2 of VS2-jeugd certificaat. Alle andere thuiswedstrijden zijn door eigen scheidsrechters gefloten, waarbij iedereen gecertificeerd moet zijn.
Voor de bond moesten we voor H1, D1 en D2 in totaal 5 scheidsrechters leveren. Lex telde dit seizoen nog mee bij de levering en Herman Ouderkerk floot voor het 2de achtereenvolgende seizoen ook voor WIK/Univé, waar wij natuurlijk zeer blij mee waren. De andere wedstrijden zijn door diverse spelers/sters van H1, D1 en D2 gefloten.
Iedereen die heeft gefloten heel veel dank, zonder jullie kan er niet gespeeld worden.

Sponsors
Wij willen al onze sponsors bedanken, die iets voor onze vereniging betekend hebben o.a. de bordsponsors, de sponsors van evenementen etc.
En als laatste natuurlijk onze hoofdsponsor: Univé Rivierenland en omstreken.

OVERZICHT TEAMS JAAR 2012/2013 

WIK/UNIVE had dit seizoen 27 teams in de competitie, te weten: 6 herenteams, 4 damesteams, 7 meisjesteams, 5 jongensteams, 3 CMV-teams en 2 recreantenteams.


Prestaties dit seizoen:

DAMES
Dames 1: de dames hadden het na de onverwachte promotie naar de 2e divisie zeker in de 1e helft van de competitie erg moeilijk en mede doordat het team vaak niet compleet was, lukte het ondanks een sterke eindsprint net niet om de degradatie te ontlopen.
Dames 2: deden het zeker in de 1e helft van de competitie prima en moesten daarna een stapje terug doen, mede door de zwangerschappen van Hanneke en Renee en de blessure van spelverdeelster Sharon. Maar met een 6e plaats kan coach Andre trots zijn.
Dames 3: de lady’s speelden vooral in de thuiswedstrijden onder leiding van coach Addy prima wedstrijden in de 2e klasse en haalden thuis dan ook de meeste punten. Als er bij de uitwedstrijden ook een coach beschikbaar was geweest, had er meer in gezeten dan de 6e plaats.
Dames 4: deden het prima in de 3e klasse, deden lang mee voor een topnotering, maar moesten mede door blessures en het feit dat ze geen eigen coach hadden genoegen nemen met een 4e plaats, wat natuurlijk goed te noemen is.


HEREN

Heren 1: hadden zeker meer verwacht na hun promotie naar de 2e divisie, konden de eerste helft nog aardig meekomen, maar lieten het in de 2e helft liggen, waardoor ze helaas na 1 seizoen weer degradeerden. Er werd afscheid genomen van Addy, Andre en Lennard.
Heren 2: stonden tot de laatste competitiewedstrijd bovenaan, maar verspeelden door de zenuwen hun kampioenschap in de laatste wedstrijd, waardoor ze veroordeeld werden tot het spelen van een promotiewedstrijd tegen Sliedrecht Sport 3, die ze na een spannende wedstrijd helaas nipt verloren. Dus weg promotie, volgend seizoen dan maar beter.
Heren 3: het team speelde leuke wedstrijden in de 1e klasse en het was tot het einde toe spannend wat de eindklassering zou worden, ze haalden net niet de 2e plaats en finishten dus als 3e.
Heren 4: draaiden een redelijk seizoen, de jaren gaan steeds harder tellen, maar met een 5e plaats mogen onze heren en wij als vereniging best trots zijn dat ze zo nog presteren.
Heren 5: de Achtung Hossa combinatie verraste dit seizoen, daar na een zwakke start in de 2e helft keer op keer te winnen, waarbij de uit overwinning bij AVVA 2 wel een hele mooie was. Een 4e plaats is een voortreffelijke prestatie. Pietje nam helaas afscheid van het team.
Heren 6: speelde een leuke competitie, was door de ziekte van Nico niet altijd compleet, maar speelde vaak wel leuke wedstrijden met als eindresultaat een 6e plaats.


JONGENS

Jongens A1: het team van coach Perry speelde een leuke competitie, maar kwam net wat te kort om bovenin mee te doen. Een 4e plaats is om te verbeteren volgend seizoen.
Jongens B1: Het team van coach Robin van Helden deed het in de 1e helft beter dan in de 2e helft, waarbij zeker op het laatst onnodig wedstrijden werden verloren.
Een 5e plaats is op zich niet slecht, maar dit kan beter.
Jongens B2: de jongens speelden in de regionale klasse en deden daarin leuk mee, in de 2e helft hadden ze het tegen de soms wat grotere tegenstanders wel moeilijk en ze werden 8e.
Jongens B3: speelde in de 1e helft in de C klasse, werd daar kampioen en speelde in de 2e helft in de regionale B klasse en klasseerde zich daar met een prima 6e plaats.
Jongens C1/2: moest in de 1e helft jongens C1 nog naast zich dulden, werd in de 2e helft zelf jongens C1 en werd in de regionale klasse met verve kampioen !!! Prima gedaan boys!


MEISJES

Meisjes A1: in de 2e helft konden de meiden lang meedoen voor de bovenste plaatsen, maar verloren op het laatste nipt enkele wedstrijden, waarbij de nederlaag tegen meisjes A2 wel erg zuur was, toch werd met een 3e plaats en goede klassering bereikt.
Meisjes A2: Speelde eerst in de B klasse hoog en werd daarin net geen kampioen, in de 2e helft speelden ze in de A klasse en deden net als meisjes A1 lange tijd mee om het kampioenschap, echter de laatste uitwedstrijd ging verloren. Zodat een prima 2e plaats werd bereikt.
Meisjes A3: het team van coach Gijs startte de 2e helft goed en speelde ook leuke wedstrijden dit kon het team helaas net niet vasthouden, waardoor een 8e plaats werd bereikt.
Meisjes B1: speelde in de 1e helft als meisjes B2 en in de 2e helft in de hogere B klasse en daarin kwamen de meiden en coach Cees erachter dat dit niveau nog niet bereikt was, waardoor er een 9e plaats het resultaat was.
Meisjes C1: speelde de 1e helft in de C regionale klasse prima, werd daar 2e en ging in de 2e helft in de hogere klasse spelen, wat zeker in het begin wel wennen was. Hierin werd een keurige 5e plaats behaald voor het team van coach Annemieke.
Meisjes C2: had het in de 1e helft moeilijk en na enkele wijzigingen in het team speelde het in de 2e helft o.l.v. coach Jelle een stuk beter en behaalde zo een verdienstelijke 6e plaats.
Meisjes C3: Het Streefkerkse team speelde prima wedstrijden, en speelden voor het eerst in de C klasse, dat hebben ze prima gedaan met als resultaat een 7e plaats.


CMV

CMV 6 Team 1: het Streefkerkse team speelde de 1e helft niveau 5 en in de 2e helft schoven ze door naar niveau 6 waar ze een prima 7e plaats behaalden.
CMV 5 Team 1: het team van coach Simon deed lekker mee en ging steeds beter spelen met als resultaat een keurige 2e plaats.
CMV 5 Team 2: het team stroomde de 2e helft pas binnen en behaalde daar een 7e plaats.


RECREANTEN

Recreanten Team 1: Het Nieuwpoort/Langerakse team kwam net wat tekort voor de 1e plaats, deed goed mee en werden uiteindelijk 3e, wat op zich prima is.
Recreanten Team 2: deed behoorlijk mee en met een 3e plaats kunnen ze zeker trots zijn.


Trainers/sters
De trainingen werden dit jaar verzorgd door: Annemieke den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Gijs van Bruchem, Bernard de Graaf, Arie Wim den Ouden, Andre Schutte, Remco Reitsma, Ans de Graag, Aaron Boer, Jelle Otten, Cees Snoek, Linda Snoek, Jantine Snoek, Gerald Verlinde, Robin van Helden, Tamara de Bruijn, Janine Mourik, Stefan Blonk, Simon den Ouden, Addy Buijserd, Hajo Rijke, Tom Baas, Niels van Andel en Ron van Arkel.


Technische commissie
De T.C. bestond dit jaar uit: Arie Wim, Hennie, Bernard, Mariska, Addy, Andre, Perry en Aron. De bedoeling was om de aandachtsgebieden senioren/jeugd te verdelen onder de T.C. leden, dit is dit seizoen niet helemaal gelukt.


Circulatie-minivolleybal
Dit seizoen werden er weer toernooien georganiseerd en de animo voor deelname is nog steeds goed. Onze vereniging heeft zelf 2 toernooien georganiseerd en waren meestal met zo’n 4 a 5 teams vertegenwoordigd.


Logisticon Schoolvolleybaltoernooi
Dit seizoen hebben we weer het schoolvolleybaltoernooi georganiseerd voor de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Liesveld. Voorafgaand had Ans weer schoolvolleybal lessen op school gegeven en een aansluitend zijn er weer 2 toernooien georganiseerd. Hieraan deden veel teams mee en was het weer een drukte van belang.
Mede dankzij de sponsoring van Logisticon kunnen we terugzien op een geslaagd evenement.


Bedrijventoernooi (Nov Asep Elmar tournooi)
Ook deze keer zijn er twee avonden georganiseerd, waarbij de animo voor de eerste avond wat achterbleef. Op de eerste avond waren de winnaars de beide nieuwelingenteams uit Nieuw-Lekkerland en op de 2e avond gingen Drukkerij De Groot en Logisticon 2 er met de overwinning vandoor!


Rabobank Beachtoernooi (2012)
Dit seizoen de opening van onze nieuwe locatie bij het oude voetbalveld, waarbij Anton de nieuwe Anton den Hartog velden feestelijk opende. De nieuwe beach commissie kan trots zijn op het vele werk wat zij verricht hebben, mede ook met de hulp van Klaas Alblas.
De eerste toernooidagen waren qua weer niet helemaal optimaal, maar de zaterdag was met een deelname van maar liefst 24 teams zeer geslaagd.


Open Club kampioenschappen
Wij hebben dit seizoen meegedaan met een jongens B team, wat helaas niet verder kwam dan de 2e ronde.


Rayonbeker
De meeste team redden het niet om de finale te bereiken. Alleen de combinatie Heren 4/5 plaatsten zich voor de finale van de gehele regio. Helaas konden ze in de finale hun gebruikelijke niveau niet vasthouden en verloren dan ook met 3-0. Al met al toch een prima prestatie om zo ver te komen.


Vervoer en coaching
Het bestuur bedankt de ouders van jeugdleden die ook dit seizoen weer hebben gereden.
Natuurlijk ook een woord van dank aan de coaches, die hun tijd aan welk team dan ook
hebben besteed en steeds maar weer voor vervoer/bezetting van de teams moesten zorgen.
Dit viel zeker niet altijd mee en was af en toe best weleens problematisch.


De Steek
Het clubblad bestaat niet meer, maar De Steek spelavond nog steeds wel. Het was weer een ouderwets gezellig kaartavond met een prima opbrengst.


Trekker Trek
Ook dit jaar mochten we weer meehelpen met de organisatie, wat weer het nodige voor de clubkas opleverde. Helaas vielen de toeschouwersaantallen tegen , waarbij het de vraag zal zijn of het in de huidige vorm nog wel doorgang zal vinden. Dank nog voor iedereen die mee heeft geholpen.


Jeugdcommissie
Organiseerde diverse activiteiten zoals de mini van de week, het pieten bingo en het cmv ouder toernooi bij het beachtoernooi.


Scheidsrechters / officials:
Cor heeft het scheidsrechterscoördinaat nog steeds onder zijn hoede en ondanks dat het af en toe best weleens puzzelen was, is het prima gegaan.
Voor de uitbreiding van het scheidsrechterskorps is hij in samenwerking met Lex en Paul nadrukkelijk druk bezig geweest en begint zijn vruchten af te werken.
Voor de bond moesten we voor Heren 1, Dames 1 en Dames 2 in totaal 5 scheidsrechtersplaatsen leveren. Lex fluit gelukkig nog steeds voor ons en Herman Ouderkerk is ook voor ons komen fluiten, waar wij natuurlijk zeer blij mee waren. De andere wedstrijden zijn door diverse spelers/sters van Dames 1, Dames 2 en Heren 1 gefloten. Alle andere thuiswedstrijden zijn door eigen scheidsrechters gefloten, waarbij iedereen gecertificeerd moet zijn.
Iedereen die heeft gefloten heel veel dank, zonder jullie kan er niet gespeeld worden.
Voor de officialplaatsen zorgden dit seizoen: Hennie en Mertin. De official plaatsen geven geen extra plaatsen meer voor scheidsrechters. Hennie en Mertin stoppen na dit seizoen met hun werkzaamheden.


Sponsors

Wij willen al onze sponsors bedanken, die iets voor onze vereniging betekend hebben onder andere de bordsponsors, de sponsors van evenementen etc.
En als laatste natuurlijk onze hoofdsponsor: Univé Rivierenland!


OVERZICHT TEAMS JAAR 2011/2012
WIK/UNIVÉ had dit seizoen 29 teams in de competitie, te weten:
6 herenteams, 4 damesteams, 7 meisjesteams,  6 jongensteams,  4 CMV-teams en 2 recreantenteams.

Prestaties dit seizoen:

Dames 1: deden het hartstikke goed en speelden vooral thuis prima wedstrijden, ze eindigden als 3de en kwamen dus net iets tekort, maar ze mochten wel promotiewedstrijden spelen en dit werd uiteindelijk, na diverse wedstrijden, beloond met de felbegeerde promotie naar de 2de divisie.
Dames 2: debuteerden in de promotieklasse en behaalden een verdienstelijke 6de plaats. Trainer Teus Heuvelman gaf er halverwege de brui aan en Andre Schutte  nam het over en kreeg de ploeg weer op de rails waarbij de laatste thuiswedstrijden goed gespeeld werden.
Dames 4: (dames 3 hadden we niet) speelde voor het eerst in de 1ste klasse en kwam net iets tekort, mede door het ontbreken van een coach, waardoor onze dames helaas de degradatie niet meer konden ontlopen, een 10e plaats.
Dames 5: hebben het nog nooit zo goed gedaan, konden lange tijd zelfs meedoen om de strijd om de eerste plaats maar belandden na een spannend slot op een nog nooit behaalde 2e plaatse, helaas was het wel het laatste jaar van coach Dion, die de dames node gaan missen.

Heren 1: startten in de Regiodivisie, waarbij al snel duidelijk was dat Alfa/Next Volley Dordrecht 2 de kampioen zou worden, de strijd om de 2e plaats was ongemeen spannend en pas in de laatste wedstrijd wisten onze heren de felbegeerde 2e plaats definitief te veroveren waarna er promotiewedstrijden gespeeld konden worden! De eerste wedstrijd werd verloren maar de 2e wedstrijd bij De Burgst in Breda klaarden onze heren het karwei door met 3-1 te winnen en direct de promotie te bewerkstelligen naar de 2de divisie o.l.v. de coaches Remco en Michiel.
Heren 2: had een wisselend seizoen. Het speelde af en toe de sterren van de hemel, maar het was ook af en toe niet goed genoeg, vooral in de eindfase van de sets werd er steeds net verloren. De bovenste plaatsen waren dan ook onbereikbaar, toch een mooie 5e plaats.
Heren 3: speelden de eerst wedstrijden in de 1e klasse nogal ongelukkig en behaalde erg weinig punten. De 2e helft pakten onze heren het erg goed op en wonnen heel veel wedstrijden achter elkaar, waarbij ze vooral thuis sterk voor de dag kwamen, uiteindelijk een goeie 7e plaats.
Heren 4: deed het als vanouds zeer verdienstelijk en speelden lange tijd mee om het kampioenschap maar kwamen in de eindfase net iets tekort, maar een 2e plaats is natuurlijk voortreffelijk.
Heren 5: hadden wat in kwaliteit ingeleverd en moesten vol aan de bak in de 2e klasse wat af en toe niet gemakkelijk ging! Maar toen het er op aan kwam stonden ze hun mannetje en eindigden op een prima 7e plaats.
Heren 6: speelden voor het eerst in de 3e klasse en gingen goed van start, echter in de 2e helft werd het mede door het uitvallen van Nico te Hennepe een moeilijk vervolg en was een 7e plaats het hoogst haalbare.

Jongens A1: speelden in 2e competities in de A-topklasse en bestond uit jongens van H2/3, die dus dubbel speelden, ze dachten even kampioen te worden, maar helaas verloren ze de beslissende wedstrijd tegen Spivo, waardoor ze als 2e eindigden.
Jongens A2: speelden in de regionale klasse in de 1e helft als jongens A1 en werden daar zeer verrassend kampioen, dit lukte echter in de 2e helft niet nog een keer, maar ze werden toch knap derde.
Jongens B1: Het team kwam met een zeer jeugdige samenstelling o.l.v. van coach Robin van Helden goed voor de dag, maar kwam zoals verwacht fysiek nog wel wat tekort.
In de 2e helft werd een 7e plaats gehaald, wat prima was.
Jongens B2: deed het niet onverdienstelijk, speelde mooie wedstrijden , maar kwamen net iets tekort om voor de bovenste plaats mee te doen,  dus een prima 2e plaats.
Jongens C1: was een team in opbouw, waardoor het resultaat niet zo belangrijk was, de boys hebben veel geleerd en zeker de 2e helft van de competitie konden ze lang meedoen voor de prijzen en behaalden een keurige 2e plaats.
Jongens C2: het Streefkerkse team speelde leuke wedstrijden in de gymzaal in Streefkerk kwam soms verrassend voor de dag en eindigde als 3e in de 2e helft.

Meisjes A1: had het moeilijk in de topklasse, speelde veel te timide, waardoor er te weinig punten gehaald werden, een 7e plaats in de 2e helft behoeft verbetering het volgende seizoen.
Meisjes A2: Het team van coach Gijs moest duidelijk wennen in de A regionale klasse, kwam in de wedstrijden soms net wat tekort, maar leerde veel en behaalde toch nog een mooie 8e plaats.
Meisjes B1: had het moeilijk in de 2e sessie, want ze werden eerst kampioen in de regionale kalsse en speelden daarna in de topklasse. Hierin speelden ze zeker niet slecht, maar er had zeker meer ingezeten dan een 9e plaats.
Meisjes B2: heeft het heel goed gedaan, in de 2e helft waren ze nog lang in de race voor een heel goed resultaat, maar een uiteindelijke 5e plaats is een prima eindnotering.
Meisjes B3: het team van coach Cees Snoek speelde de eerste helft in de C regionale klasse, waarbij ze na een spannend slot nipt eerste werden. In de 2e helft speelden ze in de B klasse hele leuke wedstrijden met als eindresultaat een 8e plaats.
Meisjes C1: deed het niet onverdienstelijk, de eerste helft waren ze het 2e team en in de 2e helft speelden ze als heet eerste team en behaalden daar een 7e plaats.
Meisjes C2: het Streefkerkse team speelde voor het eerst in de C klasse en kwam steeds net wat tekort, al ging de 2e helft al een stukje beter, een 11e plaats in de 2e editie.

CMV teams:

In de 2e helft speelde allen het Streefkerkse team op niveau 5 en behaalde een 9e plaats.
De andere teams speelden de 2e helft op niveau 6 en behaalden de volgende klasseringen:
Team1 een 4e plaats, Team 2 een 6e plaats en team 3 een 9e plaats.

Recreanten team 1: Het Nieuwpoort/Langerakse team kon dit keer geen rol van betekenis spelen, al had er zeker meer in gezeten.
Recreanten team 2: moest de eer aan anderen laten, maar deed zeer goed mee.

Regionale beker: Maar liefst 4 teams plaatsten zich voor de bekerfinale, t.w. Jongens A, Heren 4/5, Dames1 en Heren 1, welke in Dordrecht gespeeld werden.

Jongens A kon tegen het favoriete Alfa/Next Volley Dordrecht met enkele spelers van H1 en Jong Oranje goed meekomen en pakte verrassend nog een set mee. Het uitvallen van Hermen met een zware knieblessure brak het team op, anders had er beslist meer ingezeten.
Heren 4/5 hadden hun dag niet en kwamen er in de finale niet aan te pas tegen Alfa/Next Volley Dordrecht.
Dames 1 speelde een echte bekerthriller tegen Alfa/Next Volley Dordrecht 2: kwam onnodig met 2-0 achter en ook na een grote achterstand in de 3e set leek het pleit beslecht. Het team ging echter draaien en behaalde alsnog een schitterende 3-2 zege. In de strijd om het algehele bekerkampioenschap van onze regio deden ze het nog dunnetjes over door ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Heren 1 had knap de finale bereikt en moesten op dezelfde dag ook een promotiewedstrijd spelen, wat uiteraard prioriteit had. Hierdoor kwamen ze in de bekerfinale toch net wat tekort om het Alfa/Next Volley Dordrecht 2 echt lastig te maken.

 

SEIZOEN 2010/2011
WIK/UNIVÉ speelde dit seizoen met 31 teams mee in de competitie, te weten: 7 herenteams, 5 damesteams, 7 meisjesteams, 4 jongensteams, 6 CMV-teams en  2 recreatieteams.

Prestaties dit seizoen
Dames 1: het jonge team deed behoorlijk mee, maar kwam net iets tekort voor de bovenste plaatsen, de bereikte 4e plaats is weer net een stapje hoger dan vorig seizoen.
Dames 2: stond heel lang bovenaan, maar na de thuisnederlaag tegen naaste belager Triade 2 werden er de nodige punten verspeeld. De 2e plaats hadden ze wel stevig in handen, wat resulteerde in het spelen van pd wedstrijden, die onze dames knap wonnen en waardoor ze hierdoor de promotie naar de promotieklasse bewerkstelligden.
Dames 3: de ladys speelde ook dit seizoen sterk in de 1e klasse en vooral thuis kwamen ze sterk voor de dag, onder leiding van coach Alfred werd een mooie 3e plaats bereikt.
Dames 4: had ook dit seizoen last van een AVVA team, nu het 2e team, wat net iets sterker was dan onze dames. Maar de 2e plaats is zeker goed te noemen waarbij tevens de promotie naar de 1e klasse werd bereikt.
Dames 5: hadden een blessure gevoelig seizoen en speelden helaas ook in een kleine poule, waarbij ze redelijk constant gepresteerd hebben. Een 3e plaats is prima voor de meiden van coach Dion.

Heren 1: deed lang mee om de bovenste plaatsen, maar kwamen net iets tekort voor de top, waarbij de uitnederlaag bij AVVA nog lang na dreunde, de uiteindelijk als 3e bereikte plaats
is op zich geen slechte prestatie, al had er wellicht iets meer in gezeten.
Heren 2: kwam na hun promotie in de promotieklasse weer net iets power tekort om echt potten te kunnen breken, waardoor ze best wel redelijk speelden, maar aan het einde vaak net iets tekort kwamen en geen punten haalden, met als resultaat wederom degradatie.
Heren 3: het team van de oldies was lang met Astrea in gevecht om de bovenste plaats, maar kwam aan het einde toch net iets tekort. De 2e plaats werd wel bereikt en in de pd-wedstrijden, met een gemixt team, werd wel promotie voor de 1e klasse afgedwongen. Dus knap gedaan.
Heren 4: draaide een goed seizoen en liet leuke wedstrijden zien. De bereikte 3e plaats is een prima resultaat voor de Achtung Hossa boys.
Heren 5: de jonkies hadden het moeilijk in de 2e klasse, dachten het wel even te doen, maar kwamen tegen de vaak geroutineerde tegenstanders bedrogen uit. De 10e plaats is niet echt goed te noemen, maar het ging ook meer om het leerproces.
Heren 6: het team speelde vaak in een wisselende samenstelling, dit omdat er maar net voldoende spelers waren, gelukkig waren er steeds diverse leden bereid om mee te doen, zodat er steeds gespeeld kon worden! De 3e klasse was pittig, met als resultaat een 11e plaats.
Heren 7: de oldies speelden na hun kampioenschap in de 3e klasse en dat viel nog niet mee! Er moest hard gewerkt worden voor de punten. in de laatste wedstrijd werd de 10e plaats veilig gesteld. Dus uiteindelijk een verdienstelijk resultaat.

Jongens B1: het team van coach Andre speelde in topklasse en kwam net iets tekort voor de bovenste plaatsen in de 2e helft werd een 6e plaats bereikt.
Jongens B2: de jongens speelden in de regionale klasse en deden daarin leuk mee. In de 2e helft werd door de boys van coach Rick een 4e plaats gehaald.
Jongens C1: speelde in de regionale klasse en kwam in de 1e helft net iets te kort voor een eerste plaats, in de 2e helft ging dat beter, zodat ze daar terecht kampioen zijn geworden.
Jongens C2: had een paar spelers, die net iets te oud waren, maar ook weer te jonge spelers om in de B-klasse te kunnen gaan spelen. In de C-klasse deden ze het naar behoren en belandden in de 2e helft op de 4e plaats.

Meisjes A1: in de 2e helft werd het voormalig meisjes B-topteam het eerste A-team, mede om ervaring op toe doen voor het volgende seizoen. De meiden kwamen net iets power tekort anders had er zeker nog meer in gezeten dan de nu bereikte 9e plaats.
Meisjes A2: speelde 2x in de regionale klasse, waarbij ze in de eerste helft kampioen werden en dit in de 2e helft niet konden herhalen en hier 3e werden.
Meisjes B1: het team van Jelle startte in de 1e helft in de regionale klasse, werd daar kampioen en speelde in de 2e helft in de topklasse! Dit was duidelijk wennen aan het hogere niveau. Ze bereikten daarin uiteindelijk een 10e plaats.
Meisjes B2: deed het niet onverdienstelijk,maar er had zeker meer in gezeten dan het in de 2e helft bereikte resultaat van een 7e plaats.
Meisjes B3: speelde in de 1e helft als B4 en leerde heel snel, zodat in de 2e helft een goeie serie wedstrijden werd neergezet, ze kwamen wel net iets tekort voor de een topnotering, maar een 5e plaats is een prima resultaat.
Meisjes C1: verraste iedereen door leuke wedstrijden te spelen en veel punten te halen.
Het team van coach Ingrid deed in de 2e helft zelfs lange tijd mee voor de eerste plaats, maar kwam aan het einde net iets tekort. De 5e plaats is goed te noemen.
Meisjes C2: het team moest heel erg wennen in de C-klasse, de meiden hebben wel heel veel geleerd en gaan het in de toekomst zeker goed doen. De nu bereikte 10e plaats lag in de lijn der verwachtingen.

CMV niveau 6 team 1: het team deed het redelijk en speelde leuke wedstrijden in de streefkerkse gymzaal, het was net niet genoeg voor een topnotering, maar een 5e plaats in de 2e helft is een goed resultaat.
CMV niveau 6 team 2: deed het niet onverdienstelijk en behaalde een 7e plaats.
CMV niveau 5 team 1: het jonge team deed lekker mee en behaalde een 4e plaats.
CMV niveau 5 team 2: het team speelde in de 2e helft net iets beter en behaalde een 4e plaats.
CMV niveau 5 team 3: het team moest duidelijk wennen aan de wedstrijden en ze behaalden in de 2e helft een 7e plaats.
CMV niveau 5 team 4: het Streefkerkse team deed het naar behoren en haalde een 7e plaats.

Recreanten team 1: het Nieuwpoort/Langerakse team kwam net wat tekort voor de 1e plaats, maar deed goed mee en kunnen tevreden zijn met een 4e plaats!
Recreanten team 2: deden het ook prima maar moesten helaas halverwege de competitie coach Aart missen. Vanwege zijn gezondheid moest hij direct afscheid nemen van de Ammerse groep. Ondanks deze tegenvaller ging het volleyballend toch nog best goed en werd een 4e plaats bereikt.

Trainers/sters
De trainingen werden dit jaar verzorgd door:
Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Henk den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Mariska Schutte-van Bruchem, Gijs van Bruchem, Bernard de Graaf, Rick de Jager,  Arie-Wim den Ouden, Andre Schutte, Sander Sterrenburg, Nico Westerbeeke, Ans de Graag,  Carl Zwijnenburg, Aaron Boer, Iris Treure, Elvira de Bruijn, Jelle Otten, Denise de Bruin,  Cees Snoek, Linda Snoek, Gerald Verlinde, Robin van Helden, Tamara de Bruijn, Denize Bleijenberg, Simon den Ouden, Boris den Ouden, Addy Buyserd, Rick Versluis, Wim den Hartog, Martin den Hartog, Janneke de Graaf, Daphne Blanc, Rick Janse en Michiel de Ruyter.

Technische commissie
De T.C. bestond dit jaar uit: Arie-Wim, Hennie, Bernard, Mariska, Addy en Andre .
Net zoals ieder seizoen lukt het niet altijd om het iedereen naar de zin te maken. Uiteindelijk lukte het meestal wel om tot de juiste oplossing te komen.

Circulatie-minivolleybal
Dit seizoen werden er weer meer toernooien georganiseerd en de animo voor deelname is nog steeds goed.
Onze vereniging heeft zelf 2 toernooien georganiseerd en wij waren meestal met zo’n 6 a 7  teams vertegenwoordigd.

Logisticon Schoolvolleybaltoernooi
Dit seizoen hebben we weer het schoolvolleybaltoernooi georganiseerd voor de groepen                    5 t/m 8 van de basisscholen in Liesveld. Voorafgaand had Ans weer schoolvolleyballessen op school gegeven en een aansluitend zijn er weer 2 toernooien georganiseerd. Hieraan deden veel teams mee en was het weer een drukte van belang. Mede dankzij de sponsoring van Logisticon kunnen we terugzien op een geslaagd evenement.

Bedrijventoernooi (het Nov Asep Elmar tournooi)
Ook deze keer zijn er twee avonden georganiseerd, waaraan in totaal 34 teams aan mee hebben gedaan. Op de eerste avond waren de winnaars Den Hartog B.V.(Autofood) en Nebest 3. en op de 2e avond De Groot Drukkerij en Nacap Improvia.

Rayonbeker
Heren 1, jongens A, meisjes B en Dames 4 sneuvelden in de halve finales, waarbij de andere teams al eerder snuevelden. Dames 1 en Jongens B wisten zicht wel te plaatsen voor de finale, waarbij onze jongens in een zinderende finale met 3-2 wonnen en dus bekerwinnaar zijn. Dames 1 redde het in de finale niet tegen Triade en verloor helaas met 3-0.

Vervoer en coaching
Het bestuur bedankt de ouders van jeugdleden die ook dit seizoen weer hebben gereden.
Natuurlijk ook een woord van dank aan de coaches, die hun tijd aan welk team dan ook
hebben besteed en steeds maar weer voor vervoer/bezetting v.d. teams moesten zorgen.
Dit viel zeker niet altijd mee en was af en toe best weleens problematisch.

RABO Beach Toernooi
Is gehouden in juni op dezelfde locatie als de vorige keer. Alles was prima geregeld mede door de hulp van Anton en veel vrijwilligers. De animo is helaas wel wat minder geworden.

De Steek
Was weer prima verzorgd en is nog steeds een clubblad waar we trots op mogen zijn.
Dank voor diegenen die mee hebben geholpen en natuurlijk alle adverteerders in De Steek
nog hartelijk bedankt voor de advertenties.
De vraag is wel of we nog wel met het clubblad door moeten gaan in dit digitale tijdperk.
De Steek-spelavond kon helaas geen doorgang vinden, omdat geen geschikte datum gevonden kon worden.

Trekker Trek
Ook dit jaar mochten we weer meehelpen met de organisatie, wat weer het nodige voor de clubkas opleverde. Dank voor iedereen die mee heeft geholpen.

Jeugdcommissie
Organiseerde  diverse activiteiten  zoals de mini van de week, het Pietenspel en de kampeernacht in De Reiger.

Scheidsrechters / officials:
Cor had het scheidsrechterscoördinaat voor het eerst onder zijn hoede en ondanks dat het af en toe best weleens puzzelen was, is het prima gegaan. Voor de uitbreiding van het scheidsrechterskorps is hij samen met Lex druk bezig voor opleidingen binnen de club en dit begint zijn vruchten af te werken.
Des te meer teams we krijgen die hoger gaan spelen, des te meer scheidsrechters hebben we nodig. Het blijft dus een zaak om hieraan constant de aandacht op te richten. Iedereen die heeft gefloten heel veel dank, zonder jullie kan er niet gespeeld worden.
Voor de officialplaatsen zorgden dit seizoen: Hennie den Boer, Mertin den Hartog en Greet Stam.

Sponsors
Wij willen al onze sponsors bedanken, die iets voor onze vereniging betekend hebben o.a. de bordsponsors, de steekadverteerders, de sponsors van evenementen etc.
En als laatste natuurlijk onze hoofdsponsor: Univé Alblasserwaard en omstreken.

 

SEIZOEN 2009/2010

WIK/UNIVE had dit seizoen 29 teams in de competitie, te weten: 6 herenteams, 5 damesteams, 5 meisjesteams, 5 jongensteams,  5 cmv teams en  3 recreatieteams.

Prestaties dit seizoen:
Dames 1: het sterk verjongde team deed behoorlijk mee, maar kwam net iets tekort voor de bovenste plaatsen, de bereikte 5e plaats is een prima prestatie. Leora kwam halverwege terug van weggeweest ter vervanging van de zwangere Hanneke.
Dames 2: had eigenlijk een ‘net niet’ seizoen; bleef heel lang in het spoor van de koplopers, maar strandde aan het einde, een behaalde 4e plaats is niet slecht, maar er had beslist meer ingezeten, dan moet het volgend seizoen maar gebeuren.
Dames 3: de old lady’s startte heel sterk in de 1e klasse en was thuis heel lang ongeslagen. In de 2e helft ging het wat moeizamer. Petra verving halverwege de zwangere Elise. Er werd een 6e plaats bereikt.
Dames 4: had de pech om met het sterke 1e team van AVVA in de poule te zitten, kon daar net niet van winnen en eindigde daardoor als 2e. Helaas konden onze dames de spanning niet aan in de p.d. wedstrijden, waardoor de promotie naar de 1e klasse mislukte.
Dames 5: deden het niet slecht in de 3e klasse, maar hadden duidelijk meer moeite dan het vorige seizoen, wat mede ook kwam door blessures en ook hier een zwangerschap. Hierdoor bereikten ze een lagere klassering dan vorig seizoen: 9e.

Heren 1: debuteerde in de 2e divisie en konden in eerste instantie nog wel meekomen, maar na de winterstop ging het een stuk moeizamer en behaalden ze net te weinig punten om de degradatie te ontlopen.
Heren 2: kwamen sterk terug na de degradatie van vorig seizoen en o.l.v. de nieuwe trainer/coach Gerald lieten ze meteen al zien wat de bedoeling was: kampioen worden.
Thuis werd nog wel van concurrent Sliedrecht Sport 4 verloren, maar uit lieten ze hen alle hoeken van de zaal zien en werd Heren 2 dan ook terecht kampioen! Knap gedaan heren.
Heren 3: is eigenlijk een apart verhaal, ze speelden onverwacht in de 1e klasse en stonden heel lang op de onderste plaats, in de laatste wedstrijd verrichten ze een huzarenstukje door alsnog de pd-wedstrijden te halen. Hierin konden ze in de 1e wedstrijd nog redelijk meekomen, maar kwamen ze er in de 2e wedstrijd niet aan te pas. Waardoor ze alsnog degradeerden. Het team nam node afscheid van trainer/coach Edward.
Heren 4: deden het niet slecht, maar de verwachte 1e plaats kon het team van coach Wim helaas niet realiseren, waardoor het een 2e plaats werd. In de pd-wedstrijden werd er goed gestart met een overwinning op AVVA 2, maar in de 2e wedstrijd tegen Volley2B werden ze mede door de oude rot Glaubitz helemaal weggespeeld en misten hierdoor de promotie.
Heren 5: de jonkies speelden steeds in een wisselende samenstelling, bleven heel lang ongeslagen door veel gelijk te spelen, maar aan het einde zakten ze iets terug, al met al is een 5e plaats een goed resultaat.
Heren 6: de oldies speelden zeer sterk en gaven weinig weg, de al snel behaalde 1e plaats kwam niet in gevaar en in de topper bij Haaften Kwiek werd de runner-up knap verslagen.
Het resultaat was natuurlijk een verdiend kampioenschap. Volgend seizoen gaan ze het in de 3e klasse proberen.

Jongens A1: speelden de 2e helft in de A-topklasse, waarin ze veel geleerd hebben en in de  1e helft speelden ze in de B-topklasse, waarin ze terecht kampioen werden en vervolgens ook nog algemeen kampioen in de B-topklasse, waardoor ze mee mochten doen aan de gesloten kampioenschappen, hier behaalden ze een fantastische 2e plaats.
Het is lang geleden dat een team van ons 2e van Nederland is geworden.
Met daarnaast deelname aan het Dynamo-tournooi en het grastournooi van Sint Anthonis! Kortom; de boys hebben hun visitekaartje afgegeven.
Jongens B1: Het team van coach Rick de Jager speelde in de 1e helft als B2 en in de 2e helft als B1 in de regionale klasse. En in de 2e helft gingen ze als een speer en werden dan ook terecht kampioen! Prima gedaan boys.
Jongens C1: speelde in de topklasse, waarin helaas weinig wedstrijden gespeeld werden, in de 2e helft behaalde het team van coach Andre een 4e plaats.
Jongens C2: hadden het eerst wat moeilijk in deze competitie, maar in de 2e helft werden goede resultaten geboekt, mede door het goede coachwerk van Carl en de vader van Rik.
Een 6e plaats is een keurig resultaat.
Jongens C3: het jonge team van de coaches Henk/Wessel en uitcoach Jeanet speelde heel leuk volleybal, maar werden nogal eens verrast tegen de vaak grotere tegenstanders. De bereikte 4e plaats is prima, al had er wellicht meer ingezeten.

Meisjes A1: had maar een kleine bezetting en diverse blessures, waardoor het af en toe niet gemakkelijk was in de A-topklasse, de 2e helft was beter.
Meisjes B1: startte wat onwennig in de B-topklasse, maar kwam in de 2e helft zeer sterk terug en speelde daarin bij vlagen ook nog aantrekkelijk volleybal. Een 8e plaats is prima te noemen.
Meisjes B2: had het moeilijk in de 1e helft, maar kwam in de 2e helft wat beter voor de dag, uiteindelijk werd daarin de 7e plaats bereikt voor het team van coach Gijs.
Meisjes B3: het team van coach Jelle speelde in de 1e helft in de C-klasse en in de 2e helft in de B-klasse. De meiden moesten hier zeker aan wennen, maar hebben ook veel geleerd, wat beloofd voor het nieuwe seizoen. Ze werden 11e.
Meisjes C2: verrasten iedereen door leuke wedstrijden te spelen en veel punten te halen. Het team van coach Ingrid deed in de 2e helft zelfs lange tijd mee voor de eerste plaats, maar kwam aan het einde net iets tekort. De 3e plaats is goed te noemen.
Meisjes C3: Het team moest heel erg wennen in de c klasse, de meiden hebben wel heel veel geleerd en gaan het in de toekomst zeker goed doen. De nu bereikte 9e plaats lag in de lijn der verwachtingen.

CMV5 team 1: het team deed het redelijk en speelde leuke wedstrijden, het was net niet genoeg voor een kampioenschap, maar een 3e plaats is een goed resultaat.
CMV5 team 2: deed het niet onverdienstelijk en behaalde een 6e plaats.
CMV5 team 3: het jonge team deed lekker mee en behaalde een 5e plaats
CMV5 team 4: het Streefkerkse team speelde pas in de 2e helft en deed het heel goed en behaalde een 2e plaats.
CMV5 team 5: het andere Streefkerkse team begon ook pas in de 2e helft en moest duidelijk wennen om wedstrijden te spelen, zij behaalden een 9e plaats

Recreanten 1: het Nieuwpoort/Langerakse team kwam net wat tekort voor de 1e plaats, maar deed goed mee en kunnen tevreden zijn met een 2e plaats.
Recreanten 3: moest de eer aan Foranto laten, maar met een 2e plaats kunnen ze zeker trots zijn.
Recreanten 4: had het lastig in de moeilijke poule, deed toch leuk mee en werd 7e.

Trainers/sters

De trainingen werden dit jaar verzorgd door:
Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Henk den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Mariska Schutte-van Bruchem, Gijs van Bruchem, Bernard de Graaf, Rick de Jager,  Arie Wim den Ouden, Andre Schutte, Sander Sterrenburg, Nico Westerbeke, Ans de Graag, , Carl en Hermen Zwijnenburg, Aaron Boer, Iris Treure, Elvira de Bruijn,Eduard Vel Tromp, Jelle Otten,Denise de Bruin, Edward Monteban, Cees Snoek,Linda Snoek, Gerald Verlinde,Martin Vel Tromp,Robin Vink, Robin van Helden, Tamara de Bruijn, Daniel Reitsma, Werner Blonk, Denize Bleijenberg,Simon den Ouden, Addy Buyserd, Rick Versluis en Wim den Hartog.

Technische commissie
De T.C. bestond dit jaar uit: Arie Wim, Hennie, Bernard, Mariska, Addy en Andre.
Ook dit seizoen waren er weer de nodige problemen, waarvoor niet altijd direct een oplossing was. Uiteindelijk is het allemaal wel weer goed gekomen.

Circulatie-minivolleybal
Dit seizoen werden er weer meer toernooien georganiseerd en de animo voor deelname is nog steeds goed. Onze vereniging heeft zelf 2 toernooien georganiseerd en wij waren meestal met zo’n 10 teams vertegenwoordigd.

Bedrijventoernooi
Ook deze keer zijn er twee avonden georganiseerd, waaraan in totaal 47 teams aan mee hebben gedaan. Op de eerste avond waren de winnaars Holcim en Schilt B.V. en op de 2e avond Brabant Cheese B.V. en ETS B.V.

Intertech Jeugdcup
Bij de dames behaalden onze dames ongeslagen de finale door o.a. De Burgst en Thor te verslaan en gelijk te spelen tegen Volley Meerkerk.
In de finale moesten ze weer tegen De Burgst, die zich na een zwakke start in de poule-wedstrijden uitstekend herstelde en onze dames eigenlijk kansloos lieten in de finale.

De heren behaalden wederom de finale, wat op zich al een hele prestatie was en versloegen daarin het sterke Thor en werden dus winnaar. Een uitstekende teamprestatie voor het team van coach Ans de Graag. Het was weer een geweldig spektakel met leuke wedstrijden.

Rayonbeker
Alle teams plaatsten zich voor de kwarfinales, die we na de organisatie van de voorrondes ook weer zelf konden organiseren. Meisjes A, Jongens B en Dames 4 wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale en Meisjes A en Jongens B wonnen ook de beker! Een prachtige prestatie!
Dames 4 had helaas wederom last van de dames van AVVA en verloor nipt met 3-2.

Vervoer en coaching
Het bestuur bedankt de ouders van jeugdleden die ook dit seizoen weer hebben gereden.
Natuurlijk ook een woord van dank aan de coaches, die hun tijd aan welk team dan ook hebben besteed en steeds maar weer voor vervoer/bezetting van de teams moesten zorgen.
Dit viel zeker niet altijd mee en was af en toe best weleens problematisch. Top geregeld!

RABO Beach Toernooi
Ten tijde van de jaarvergadering moet het toernooi nog gespeeld worden.

De Steek
Was weer prima verzorgd en is nog steeds een clubblad waar we trots op mogen zijn.
Dank voor diegenen die mee hebben geholpen en natuurlijk alle adverteerders in De Steek nog hartelijk bedankt voor de advertenties.

Trekker Trek
Ook dit jaar mochten we weer meehelpen met de organisatie, wat weer het nodige voor de clubkas opleverde. Dank voor iedereen die mee heeft geholpen.

Jeugdcommissie
Organiseerde diverse activiteiten. Waaronder mini van de week, nog steeds erg leuk, al werd het wel wat krap om ‘goede’ mini’s te vinden op het laatst. Gelukkig volgend jaar weer nieuwe lichting.
Verder de Pietenspelen, enorm succes, lekker druk en prima verlopen.
Daarnaast ook nog een jeugdfeestavond voorafgaand aan themafeest ‘WIK houdt van Holland’. Erg leuk, niet een heel grote opkomst, maar met een klein groepje was het gezellig! Voor herhaling vatbaar.
Verder zijn we op 26 juni nog naar Nederland - Brazilië (World League) in de Ahoy geweest met zo’n 50 kinderen en ongeveer 10 begeleiders.

Scheidsrechters/Officials:
John had de scheidsrechterscoördinaat voor het eerst onder zijn hoede en ondanks dat het af en toe best weleens puzzelen was, is het prima gegaan.
Voor de uitbreiding van het scheidsrechterskorps is vooral Lex nadrukkelijk druk mee bezig geweest en begint zijn vruchten af te werken.
Des te meer teams we krijgen die hoger gaan spelen, des te meer scheidsrechters hebben we nodig. Het blijft dus een zaak om hieraan constant de aandacht op te richten.
Iedereen die heeft gefloten heel veel dank, zonder jullie kan er niet gespeeld worden.
Voor de officialplaatsen zorgden dit seizoen: Paul, Hennie, Mertin en Greet.

Sponsors
Wij willen al onze sponsors bedanken, die iets voor onze vereniging betekend hebben o.a. de bordsponsors, De Steek adverteerders, de sponsors van evenementen etc.
En als laatste natuurlijk onze hoofdsponsor: Univè Alblasserwaard en omstreken.

 

SEIZOEN 2008/2009

WIK/UNIVE had dit seizoen 30 teams in de competitie, te weten
5 herenteams, 5 damesteams, 5 meisjesteams,  6 jongensteams,  5 cmv teams en  3 recreatieteams. Prestaties dit seizoen:


Dames 1: waar we al een beetje bang voor waren gebeurde helaas, onze dames konden deze keer degradatie niet meer ontlopen en spelen volgend seizoen in de regio-divisie.
Dames 2: had een moeilijk seizoen en kwam niet gemakkelijk tot scoren, er werden veel sets net verloren. Aan het einde van de competitie toonden onze dames karakter en wisten zich nipt veilig te spelen met een 9e plaats.
Dames 3: dit jonge team speelde voor het eerst in de 2e klasse en dat was wel even wennen voor hen. Helaas kwamen ze net iets tekort voor de koppositie en eindigden ze als 3e.
Dames 4: was ook dit seizoen een geval apart, na het kampioenschap in de 3e klasse stoomden ze ook in de 2e klasse door en werden wederom kampioen, klasse dames.
Dames 5;  deden het niet slecht in de 3e klasse en speelden hele leuke wedstrijden, met als resultaat een verdienstelijke 4e plaats.


Heren 1: startten heel goed in de regio-divisie, stonden halverwege nog aan de kop, maar verspeelden de koppositie door o.a. te verliezen in het thuisduel met Udenhout, ze hielden het echter knap vol met als resultaat een 2e plaats en daaraan gekoppeld promotiewedstrijden, deze werden gespeeld tegen Woerden en Zovoc. Mede gesteund door een grote supporterschare werden beide wedstrijden gewonnen en promoveerden onze heren voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging naar de 2e divisie.
Heren 2: had een moeilijk jaar, het speelde af en toe de sterren van de hemel, maar het was ook af en toe niet goed genoeg, vooral in de eindfase van de sets werd er steeds net verloren. Helaas degradeerden zei na 1 jaar promotieklasse naar de 1e klasse en mogen zij het volgend seizoen weer proberen in 1e klasse.
Heren 3: is eigenlijk een apart verhaal, ze speelden op eigen verzoek in de 2e klasse en konden daardoor niet promoveren, het ging echter zo gemakkelijk dat na een spannende eindstrijd het kampioenschap behaald werd, helaas mochten ze niet promoveren en komen ze volgend seizoen weer uit in de 2e klasse. Dan nog maar een jaartje wachten.
Heren 4: deed het zeer verdienstelijk, stonden halverwege noch op een 6e positie,maar kwamen in de 2e helft zeer sterk voor de dag en behaalden een 3e plaats, waaraan een promotie naar de 1e klasse gekoppeld was, wie had dit ooit gedacht.
Heren 5: de ouwetjes lieten direct al van zich spreken door sterk en spel de eerste wedstrijden te winnen, om vervolgens niets meer weg te geven en ongeslagen kampioen te worden. Knap gedaan van onze heren en wie weet volgend seizoen een vervolg.


Jongens A1: speelden 2e competities in de A topklasse en in de 2e editie deden ze het beter dan de 1e editie, met o.a. een overwinning op de kampioen. Als eindstand een 3e positie.
Jongens A2: konden geen kampioen worden omdat er enkele spelers te oud waren en door dit feit gingen ze er niet helemaal vol voor, er had zeker meer ingezeten dan de in de 2e editie behaalde 4e plaats.
Jongens B1:  Het team van coach Rene Janse moest eerst nog even warmdraaien en was vastbesloten om in de 2e helft voor het kampioenschap te gaan, dit lukte dan ook en was een kroon op het werk van de afscheid nemende coach.
Jongens B2: deed het niet onverdienstelijk, speelde mooie wedstrijden tegen B1 en tegen de andere belagers en finisten knap op een 5e.positie.
Jongens C1: was een team in opbouw, waardoor het resultaat niet zo belangrijk was, de boys hebben veel geleerd en eindigden in de 2e competitie op een 7e plaats.
Jongens C2: hadden het moeilijk in deze competitie, de 1e helft ging beter dan de 2e helft, want toen zakte het team erg ver weg, met als resultaat een 11e plaats.


Meisjes A1: had maar een kleine bezetting, maar was wel heel fanatiek bezig olv coach Gijs. Er werd in de 2e helft een keurige plaats bereikt 3e plaats bereikt.
Meisjes B1: had het moeilijk in de 2e sessie en verloor onnodig punten, wat resulteerde in een 8e plaats, volgend seizoen moet er voor een hogere positie worden gegaan.
Meisjes B2: heeft het heel goed gedaan, in de 2e helft waren ze nog lang in de race om het kampioenschap, maar verloren helaas de laatste wedstrijd tegen de kampioen SSS. Een 2e plaats is er een om in te lijsten en op door te gaan volgend seizoen.
Meisjes C1: deed het niet onverdienstelijk. Miste Selina het hele seizoen en eindigde op een 6e plaats, volgend siezoen gaan ze voor een toppositie.
Meisjes C2; speelde voor het eerst in de c klasse en kwam steeds net wat tekort, al ging de 2e helft al een stukje beter, een 9e plaats in de 2e editie.


CMV 6 team 1: het jonge team deed het heel goed en speelde leuke wedstrijden, helaas verloren ze van de latere kampioen SNA, ondanks dat hun spel beter was, een keurige 2e plaats.
CMV 6 team 2: deed het niet onverdienstelijk en behaalde een 5e plaats.
CMV 6 team 3: moest duidelijk wennen in deze klasse, maar mag met een 9e plaats tevreden zijn.
CMV 5 team 1: deed het heel goed en behaalde een 4e plaats.
CMV 5 team 2: Zorgde bijna voor een verrassing, maar kwam net iets tekort, maar een 2e plaats is natuurlijk harstikke goed.

Recreanten: Team1: Het Nieuwpoort/Langerakse team kon dit keer geen rol van betekenis spelen, al had er zeker meer in gezeten.
Team 3: moest de eer aan SNA laten, maar deed zeer goed mee.
Team 4: had nog kansen, maar verspeelde die in de laatste wedstrijd tegen de Meteoor door daar met 4-0 te verliezen, toch goed gedaan voor dit team.

Trainers/sters
De trainingen werden dit jaar verzorgd door:
Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Henk den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Mariska Schutte-van Bruchem, Gijs van Bruchem, Christy van Buren,Wessel van Buren, Bernard de Graaf, Rick de Jager,  Arie Wim den Ouden, Andre Schutte, Sander Sterrenburg, Nico Westerbeke, Ans de Graag, Rene Janse, Peter van Andel, Carl Zwijnenburg, Hajoo Rijke, Aaron Boer, Hermen Zwijnenburg, Iris Treure, Elvira de Bruijn,Eduard Vel Tromp, Jelle Otten,Denise de Bruin, Edward Monteban, Cees Snoek,Linda Snoek, Emma Veerbeek, Milou den Besten en Arie Jakob Brokking


SEIZOEN 2006/2007
WIK/UNIVE had dit seizoen 26 teams in de competitie, te weten 6 herenteams, 3 damesteams, 5 meisjesteams, 6 jongensteams, 3 mini teams en 3 recreatieteams.Prestaties dit seizoen:

Dames 1: Had het zoals verwacht moeilijk, doordat er veel speelsters vertrokken waren, maar coach Jan bleef het team trouw en met de nieuwelingen Froukje, Jenita, Yvonne en later Melanie leverden ze toch een prestatie van formaat, door zich met een 11e plaats te handhaven in de 2e divisie, jammer dat Yvonne halverwege zwaar geblesseerd raakte.
Dames 2: Had wederom een moeizaam seizoen en kon de punten steeds niet maken boven de 20, hierdoor werd er af en toe, ondanks redelijk en soms goed spel, toch net verloren en werden er te weinig punten binnengehaald, met als gevolg degradatie.
Dames 3: Kwam net als vorig seizoen net iets tekort voor een topnotering, Sylvia Bleijenberg kwam het team halverwege versterken, doordat Anja i.v.m. haar zwangerschap eerder moest stoppen. Meer als een 8e plaats zat er niet in voor de meiden van coach Sander.

Heren 1: Startte als een jekko en stond in december zelfs op een 2e plaats. Ook het vertoonde spel was erg goed. Na de winterstop, kwam er mede door de blessure van Edward een grote dip en kwam de klad erin. Gelukkig herstelden de heren zich op tijd en werd een verdienstelijk 6e plaats behaald, waarvoor vooraf getekend was, maar wat gezien de 1e helft wellicht wat teleurstellend was. Edwin en Thomas namen aan het einde van het seizoen afscheid en gaan volgend seizoen een stapje lager spelen
Heren 2: Het jeugdige fiatteam had het zeker in de 1e helft moeilijk, met grote pieken en diepe dalen. De laatste wedstrijden herstelden ze zich echter opmerkelijk en speelden toen de pannen van het dak, wonnen vervolgens van de top drie, zodat een 8e plaats voor het team van coach Merian eigenlijk wel goed te noemen is.
Heren 3: Had het veel te gemakkelijk in de 2e klasse en won in het begin alles met 2 vingers in de neus, de nederlaag tegen Ekspalvo 5 konden ze gemakkelijk dragen, ze stelden alleen zwaar teleur door het thuis te laten afweten in de kampioenswedstrijd. In de laatste wedstrijd stelden ze het kampioenschap echter veilig en gaan het volgend seizoen weer in de 1e klasse proberen.
Heren 4: Dacht er veel te gemakkelijk over en kon de sfeer van jolijt en pret niet meer terugdraaien, waardoor er eigenlijk een teleurstellende 6e plaats werd behaald. Er had zeker meer in gezeten, maar dat moet volgend seizoen dan maar.

Heren 5: Verloor de 1e wedstrijd tegen Heren 6, maar herstelde zich direct daarna en verloor tot het kampioenschap geen enkele keer. Het team van aanvoerder Dik werd dus de terechte kampioen en gaat het volgend seizoen eindelijk eens hogerop proberen.
Heren 6: Verraste zichzelf en iedereen door zeer goed van start te gaan en het 5e te kloppen en lang mee te draaien aan de top, helaas gingen in de 2e helft de jaren tellen en werden er de nodige punten verspeeld, al was de 2e overwinning op het 5e weer heel mooi. De bereikte 2e plaats was jaren geleden en de ouwetjes zijn dan ook zeer trots op deze klassering.

Jongens A1: Speelde de eerste helft vrij constant en het spel was zeker niet slecht. In de 2e helft ging het helaas wat minder en werd uiteindelijk een 6e plaats behaald, boys er had wat meer ingezeten, als jullie wat slimmer gespeeld hadden. 

Jongens A2: Deed het naar vermogen niet slecht, de 2e helft werd door 1x niet opkomen zelfs een negatief saldo bereikt, maar onder de bezielende leiding van de trainers René en Peter werden de laatste wedstrijden in winst omgezet en mag de 6e plaats er zeker zijn. 

Jongens B1: Het team van dokter Bernard moest even warmdraaien en speelden de 2e helft voor het kampioenschap, wat in de laatste spannenden thuiswedstrijd tegen directe concurrent Sl. Sport 2 ook behaald werd. Jongens dit was echt super!!!
Jongens C1: Behaalde in de 2e helft een 3e plaats, wat een goede notering was voor het het team van coach Perry, die helaas het team node moet verlaten i.v.m. zijn nieuwe werkzaamheden. Jongens C2: Kwam steeds net iets tekort voor het kampioenschap, in de 1e helft een 2e plaats en in de 2e helft een 3e plaats. Op zich toch een goede prestatie van coach Cor, die volgend seizoen zand gaat happen in Quatar. Jongens C3: speelden de 1e helft al verdienstelijk, maar deden er in de 2e helft zelfs nog een schepje bovenop, het was erg spannend tot de laatste wedstrijd toe. Ze moesten met 4-0 winnen bij WHV om kampioen te worden en dat deden ze dan ook. Jongens heel knap gedaan.

Meisjes A1: Het team van coach Gerke had af en toe een krappe bezetting, maar de meiden verblikten of verbloosden daar niet van, werden in de 1e helft onbedreigd kampioen in de A regionale klasse en deden in de 2e helft in de topklasse verdienstelijk mee en eindigden als 9e. Meisjes B1: Had het zeker in de 1e helft moeilijk in de B topklasse, kwam voor de bovenste plaats net wat tekort en startte in de 2e helft slecht. Hierdoor werd het kampioenschap onbereikbaar en er had wellicht iets meer ingezeten dan de nu behaalde 3e plaats voor de lady’s van coach Arie Wim.
Meisjes B2: Wisselde sterke wedstrijden met mindere wedstrijden af en kwam hierdoor net iets tekort voor de top. De nu behaalde 4e plaats in de 2e helft is niet slecht, maar er zit meer in het team dan ze hebben laten zien. Wachten dus maar op volgend seizoen in de B Topklasse.
Meisjes C1: Speelde wisselend, had wat moeite met het spelsysteem en kon zich in de wedstrijden tegen de hoger geklasseerde teams niet over het dode punt heen zetten, waardoor er weliswaar een 5e plaats is gehaald , maar waarbij de progressie wat achter is gebleven. Meisjes C2: De meiden van coach Gijs deden het naar vermogen, wisten dat ze het moeilijk zouden krijgen in de wedstrijden, maar speelden zeker in de 2e helft behoorlijk volleybal, wat resulteerde in een verdienstelijke 8e plaats. Meisjes D1: Werden kampioen in de 1e helft en speelden in de 2e helft een klasse hoger, wat nog niet meeviel, ze kwamen eigenlijk net wat kracht tekort om mee te doen voor de bovenste plaatsen, maar een 4e plaats is goed hoor meiden.


Meisjes D2: Het team begon pas in de 2e helft en speelde verrassend leuk volleybal, met veel in drieën spelen, waarmee veel punten werden gescoord. Helaas verspeelde ze de koppositie in de wedstrijd tegen SSS en moesten ze nu een beslissingswedstrijd spelen tegen Volley Meerkerk. Dit was uiterst spannend, helaas verloren ze nipt met 3-2 in deze wedstrijd, zodat ze uiteindelijk als 2e eindigden.

Jongens Mini D1: Het jongensteam trof het niet de 1e helft met veel te grote tegenstanders in de 2e helft was het gelukkig wat leuker en speelden ze ook goed. Helaas net niet genoeg voor de 1e plaats, maar een 2e plaats wat toch ook goed is. bovenste plaatsen.


Recreanten: De recreanten uit Nieuwpoort handhaafden zich zoals verwacht en gewoonlijk in de hoogste klasse van de recreantencompetitie. Recreanten 4 degradeerden dit jaar uit de hoogste klasse naar de Mickey Mouse poule. Recreanten 3 draaide leuk mee in de Mickey Mouse poule.


Trainers/sters: De trainingen werden dit jaar verzorgd door:Cor van Aken , Lisa Alblas, Niels van Andel, Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Henk den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy,Dirk Jan vd Broek, Christy van Buren, Mariska Schutte-van Bruchem, Gijs van Bruchem, Addy Buijserd, Perry Eikelenboom, Bernard de Graaf, Gerke de Groot, Arnold de Haan, Rick de Jager, Erik de Jager, Jan Kamsteeg, Andre van Leeuwen, Arie Wim den Ouden, Laura Roos, Sander Roos, Andre Schutte, Wim den Hartog, Arie Jakob Brokking, Jesper de Vos, Stefanie Bruheim, Denise de Bruin, Sanne Rensen,Joelle Mourik, Eva Borsje, Karl Zwijnenburg,Lennard Eijkelenboom, Peter van Andel, Rene Janse, Rolf Rijke, Edward Monteban, Thomas Kaptein, Milou den Besten, Emma Veerbeek en Cees Snoek.


SEIZOEN 2005/2006
WIK-Univé had dit seizoen 28 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 4 damesteams, 4 meisjesteams, 5 jongensteams, 6 mini teams en 4 recreatieteams. Even terugkijken naar het seizoen 2000/2001: toen hadden we 20 teams in competitie! Groei is duidelijk merkbaar binnen WIK-Univé. Prestaties dit seizoen:

Dames 1: Heeft het heel goed gedaan in het 1e jaar van de 2e divisie. Ondanks vele blessures werd een zeer verdienstelijke 5e plaats behaald. Trainer Jan Kamsteeg kan trots zijn op het behaalde resultaat.
Dames 2: Had een moeizaam seizoen en stond halverwege op een 10e plaats, verspeelde veel punten in de eindfases van de gespeelde sets. Na de winterstop kwam Jantine het team versterken en gelukkig kwam er hierdoor ook meer schwung in het team. Uiteindelijk werd een 8e plaats behaald, vooraf had trainer Andre van Leeuwen wel op meer gerekend.
Dames 3: Door blessures en allerlei perikelen was het af en toe behelpen, zeker ook omdat het team steeds in een wisselende samenstelling moest spelen. Coach Merian kreeg er af en toe grijze haren van. Ook moest er lang tegen degradatie geknokt worden en pas in de laatste wedstrijd werd de plaats in de 1e klasse veilig gesteld.
Dames 4: In het debuutjaar in de 3e klasse hebben de lady\'s van trainer/coach Sander Roos het goed gedaan. De top was weliswaar niet haalbaar, maar de winst tegen de teams die lager geÙindigd zijn en ook het vertoonde spel stemde tot tevredenheid. De nu behaalde 8e plaats is een verdienstelijk resultaat.

Heren 1: Deed eindelijk wat het moest doen, namelijk kampioen worden!!! Het team van coach Gerald had af en toe een kleine dip, maar presteerde over het algemeen vrij constant. Van naaste belager OKK'70 werd zelfs twee keer gewonnen. Nieuwkomer Bernie had een uitstekend debuutjaar. Volgend seizoen op naar de regiodivisie!!!
Heren 2: Presteerde boven verwachting door als vijfde te eindigen. Zeker thuis werd bijna ieder ploeg aan de zegekar gebonden, ook favoriet AVVA moest eraan geloven. Tegen de veelal jongere tegenstanders lieten de ouderen nog fraaie staaltjes volleybal zien.
Heren 3: Stelde eigenlijk een beetje teleur, een vierde plaats is zeker niet slecht voor de Fiat-boys, maar tegen de wat meer geroutineerde tegenstanders die boven hen zijn geÙindigd lieten ze het af en toe afweten. Er had meer in gezeten!!!
Heren 4: Had een zeer brede selectie en deed vanaf het begin goed mee. De wedstrijden tegen de naaste belagers, Lekkerkerk en WHV waren zeer spannend, uiteindelijk werd in de laatste wedstrijd het kampioenschap veilig gesteld. Proficiat heren, knap gedaan!!!
Heren 5: Sinds jaren hebben de oldies het niet zo goed gedaan, door de komst van Bertie de N. en Nico te H. had het team een hele leuke competitie, waarin geen 1 keer met 4-0 verloren werd en de meeste wedstrijden op een behoorlijk niveau gespeeld werd. Een gedeelde 4e plaats is zeer knap te noemen.

Jongens A1: Speelde de eerste helft vrij constant en haalde daar een mooie 3e plaats. In de 2e helft ging het helaas wat minder en werd het een 5e plaats. Boys, er had beslist meer ingezeten.
Jongens A2: Deed het voortreffelijk, want het werd in beide competities onder leiding van de nieuwe coach dokter Bernard kampioen!!! Jongens; klasse gedaan!
Jongens B1: Speelde eerst in de regionale klasse en werd daar met gemak kampioen! In de 2e helft werd er overgestapt naar de Topklasse en daar hadden de boys het in het begin even moeilijk, maar allengs ging het beter en werden er zeker thuis leuke resultaten behaald. Het was alleen jammer dat de coaches Sander en Annemarieke om uiteenlopende redenen moesten afhaken, waardoor het zeker met de trainingen niet allemaal soepel verliep.
Jongens C1: Startte de eerste helft sterk en werd daar net geen kampioen, maar in de 2e helft waren ze duidelijk favoriet en bonden iedereen aan de zegekar, een terechte kampioen dus voor het team van coach Andre Schutte.
Jongens C2: Moest in de 1e helft nog even wennen, maar deed toen al aardig mee en in de
2e helft gaven ze vol gas en lieten menige tegenstander achter zich, een 3e plaats is zeer goed te noemen voor het team van coach Cor van Aken.

Meisjes A1: Het team van coach Gerke had af en toe een krappe bezetting door o.a. blessures. Desondanks speelden meiden een leuk potje volleybal en werden dan ook 2x terecht kampioen!!! Vooral het 1e kampioenschap in de laatste wedstrijd tegen AVVA was bloedstollend. Meiden hartstikke goed gedaan!!!
Meisjes B1: Had het zeker in de 1e helft moeilijk in de B-topklasse, moest duidelijk even wennen aan het hogere net! In de 2e helft ging het gelukkig een stuk beter en ook al werden er niet zoveel meer punten gehaald, het spel is toch met sprongen vooruit gegaan, wat in het nieuwe seizoen zich zeker zal vertalen in een betere positie!
Meisjes B2: Speelde zeker niet onverdienstelijk, maar kwam iets tekort om mee te doen voor de hoogste plaatsen, volleybaltechnisch waren ze af en toe zelfs beduidend beter, maar vertaalde het zich niet in punten. De eerste helft werd gespeeld in de C-klasse en hier werden ze terecht kampioen. We hopen dat Joelle het weer op kan pakken volgend seizoen.
Meisjes C1: Het team van coach Gijs had af en toe wat personele problemen met de bezetting, maar het kwam uiteindelijk steeds wel weer voor elkaar, in de 1e helft was er gestart in de regionale klasse, waar de meiden tegen de veelal grotere tegenstanders goed voor de dag kwamen en op een 3e plaats belanden! De overstap naar de topklasse was zwaar en pas in de laatste wedstrijden werden er wat punten gehaald, toch is er duidelijk veel progressie te zien in het team, dus dat beloofd wat voor volgend seizoen.

Meisjes D1: Kwam iedere keer net iets tekort, al hebben de meiden veel vooruitgang geboekt, de meeste zijn klaar om volgend seizoen de overstap te maken naar de C-jeugd.
Meisjes D2: Het team kwam af en toe verrassend voor de dag en zeker in de 2e helft was het dan ook nog met leuk volleybal, het was zeer spannend in de kompetitie en uiteindelijk moest er zelfs een beslissingswedstrijd tegen Sl.Sport aan te pas komen om te bepalen wie er kampioen werd, helaas werd er net met 3-2 verloren, toch goed gedaan meiden!
Meisjes D3: Speelde erg wisselvallig, waarbij de 2e helft beter gespeeld werd dan de 1e helft, er werd eigenlijk te weinig in drieën gespeeld, maar het komt zeker goed.
Jongens D1: Het jongensteam trof het niet, omdat het te sterke Podarwic een 1e plaats steeds in weg stond, dus waren ze nu de best of the rest.
Jongens D2: Deed aardig mee in de competitie, maar kwam helaas net wat tekort voor de bovenste plaatsen, zeker de 2e helft lieten de jongens van coach Hennie zien hard vooruit te zijn gegaan. Helaas net niet genoeg voor de bovenste plaatsen.
Jongens D3: Het team van de coaches Annemarie en Margreet verraste! Niet alleen door de grote hoeveelheid punten die behaald werden, maar ook door het goede spel wat ze lieten zien! Ze werden dan ook terecht in de 2e helft kampioen. Jongens erg goed gedaan!!!

Recreanten
: 15 mei is ook het team van Recreanten 1 in Nieuwpoort kampioen geworden door met 3-1 te winnen van De Meteoor. Het zoveelste WIK-team dat dit jaar bovenaan de ranglijst is geÙindigd! Hiermee hebben ze zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in de landelijke recreantencompetitie. De eerste ronde hiervan was op 19 mei. Recreanten 4 ontving uit handen van Mertin den Hartog een bal vanwege hun kampioenschap! Zonder te spelen werden ze kampioen en kunnen het volgend jaar op gaan nemen in de hogere klasse!

Trainers/sters
: De trainingen werden dit jaar verzorgd door: Cor van Aken, Lisa Alblas, Niels van Andel, Annemarie Bakker, Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Henk den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Dirk-Jan van den Broek, Mariska Schutte-van Bruchem, Gijs van Bruchem, Merian van Buren, Addy Buyserd, Jantine Buyserd, Leora Donk, Perry Eikelenboom, Bernard de Graaf, Gerke de Groot, Arnold de Haan, Anne van Hoorne, Rick de Jager, Erik de Jager, Jan Kamsteeg, Ada Korrel, Andre van Leeuwen, Arie Wim den Ouden, Laura Roos, Sander Roos, Betty Schouwenaar, Andre Schutte, Peter Slotboom, Sander Sterrenburg, Kelly Stout, Louise Versluis, Annemarieke de Vos, Mirjan de Vos en Gerald Verlinde. De recreanten uit Nieuwpoort/Langerak verzorgden zelf hun training.

SEIZOEN 2004/2005
WIK/UNIVE had dit seizoen 27 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 4 damesteams, 5 meisjesteams, 5 jongensteams, 5 mini teams en 3 recreatieteams. Prestaties dit seizoen:

Dames 1: Startte dit keer uitstekend, liet helemaal geen steek vallen en boekte de ene na de andere zege en stevende zo op het ongeslagen kampioenschap af met geen één verloren wedstrijd en een puntentotaal van 102 punten!! De kampioenswedstrijd thuis tegen Sig Pugno was een ware volleybalhappening. Dames jullie hebben het fantastisch gedaan.
Dames 2: Het vernieuwde dames 2 heeft het met een vierde plaats uitstekend gedaan. De topper thuis tegen Sliedrecht Sport 2 was het aankijken meer dan waard, jammer dat de 2-0 voorsprong niet behouden kon worden. Door de soms kleine bezetting was het af toe problematisch, maar gelukkig waren er veel (jeugd)leden bereidt om zonodig in te vallen.
Dames 3: Startte goed ondanks de tumultvolle eerste wedstrijd uit bij Voy, maar kon de toppositie helaas net niet volhouden in de tweede helft van het seizoen, waarbij ongelukkerwijs ook Rolieneke op het laatst nog geblesseerd moest afhaken. Een vierde positie is een goed resultaat.
Dames 4: Deed het met de nieuwe coach Sander Roos uitstekend, speelde goede wedstrijden tegen koploper OKK 3, maar redde het net niet. De tweede positie is toch iets om trots op te zijn en voldoende om te promoveren. Bianca moest helaas op het einde afhaken, positief was de rentree van Merian van Buren.

Heren 1: Heeft een goed seizoen achter de rug met de nieuwe trainer Gerald, stelde wel teleur in de wedstrijden tegen de nummers één en twee Vollido en Ekspalvo2 door deze wedstrijden kansloos te verliezen. Toch is een derde plaats is zeker een goede notering, dus volgend seizoen alle hens aan dek om dit te verbeteren. De jonkies Perry en Niels mochten af en toe hun opwachting maken en deden naar behoren mee, net zoals Sander.
Heren 2: Kwamen slecht uit de startblokken, wat jaren niet was voorgekomen, mistten halverwege hun steunpilaar Arie Wim door een blessure, kwamen in de 2e seizoenshelft knap terug en wisten na een geslaagde inhaalrace in de laatste wedstrijd hun plaats in de 1e klasse veilig te stellen. Heren petje af en volgend seizoen willen we graag een betere start. Nu een 9e plaats.
Heren 3: Het jeugdige Heren 3 had het moeilijk in de 2e klasse, door jeugdige onbezonnenheid werden onnodig punten verspeeld en moest er in de laatste wedstrijden hard geknokt worden om niet te degraderen. In deze missie zijn ze geslaagd en volgend seizoen moet met de opgedane ervaringen een beter resultaat behaald kunnen worden dan een 8e plek.
Heren 5: speelde net als andere seizoenen weer boven in mee, kwam net iets tekort voor het kampioenschap, maar kan terugzien op een goed seizoen met een verdienstelijke 3e plaats.
Heren 6: had het in de eerste helft moeilijk om de punten te vergaren, de 2e helft ging gelukkig een stuk beter, helaas gaan Remmelt en Jan Appelhof de vereniging verlaten, waarmee we direct onze twee oudste leden kwijt raken. Als afscheid werd er nog een afscheidswedstrijd georganiseerd, waarbij de oudjes het wonnen van de jonkies. Gert Jan gaat het volgend seizoen bij de recreatie proberen.

Jongens A1: Speelde de eerste helft vrij goed en haalde daar een hoge klassering, helaas kwam de 2e helft de klad erin en na de verliespartij tegen A2 werd het alleen maar minder. Dus uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen. Nu een 5e plaats de tweede helft.
Jongens A2/B1: Startte in de B topklasse en kwam daarin tekort tegen de meeste ploegen, ging in de 2e helft in de A regionale klasse spelen en deed het daar verrassend goed. Na de spannende nipt gewonnen wedstrijd tegen A1 werd thuis toegeslagen tegen concurrent Sliedrecht Sport en behoudens een kleine dip werden de boys verdiend kampioen. Jongens heel goed gedaan.
Jongens B1/B2: Speelde eerst als B2 in de regionale klasse en daarna als B1. In beide competities deden de boys van coach Annemarieke het goed, deden lang mee om de bovenste plaatsen, maar misten uit af en toe de nodige coaching en verspeelden hierdoor de nodige punten, zodat een kampioenschap niet gehaald werd. In de 2e helft een derde plaats.
Jongens C1: Had het in de 1e helft vrij makkelijk, draaide daar bovenin mee, in de 2e helft speelden ze in de topklasse en dat was even wennen, ondanks een wat lage klassering in deze topklasse zijn de jongens van scheidende coach Cees hard vooruit gegaan en dat geeft hoop voor het volgend seizoen.
Jongens C2: Tegen de vaak grotere tegenstanders was het zeker de eerste helft zeer moeilijk, maar in de 2e helft ging het al een stuk beter, de jongens volleyballen best wel aardig en dat belooft zeker wat te worden voor de toekomst.

Meisjes A1/B1: Speelde de eerste helft in de B topklasse en daar ging het nog wel, maakte daarna de overstap naar de A topklasse en daar was het af en toe niet best, vooral op het laatst van de set werden de punten nog weleens onnodig weggeven. Positief waren wel de invalbeurten van diverse speelsters in dames 2. Kelly den Hartog gaat het team verlaten, terwijl ook trainer/coach Arie Wim het na dit seizoen voor gezien houd. In de A topklasse een 8e plek.
Meisjes B2/B1: Speelde de eerste helft in de regionale klasse, waar ze het zeer goed deden en waar ze dan ook terecht kampioen werden !!!. Daarna gingen de meiden van coach Gerke over naar de topklasse, waar ze ondanks dat ze keihard gewerkt hebben, net iets te kort kwamen.
Meisjes C1: Speelde de eerst helft in de regionale klasse, waarin ze bovenin meedraaiden en het kampioenschap pakten !!!, in de 2e helft gingen ze over naar de topklasse, waar ze wederom goed gepresteerd hebben en menige leuke wedstrijd hebben laten zien in het Streefkerkse gymzaaltje. In de topklasse een 5e plaats is prima.
Meisjes C2: Speelde 2x in de regionale klasse, waar ze naar behoren hebben mee gedaan, tegen de bovenste ploegen kwamen ze helaas net iets te kort en ook bij de uitwedstrijden lieten ze nog weleens steekjes valllen, dat moet dus beter volgend seizoen.
Meisjes C3/D1: Startte in de 1e helft in de mini D klasse gevorderd, waar ze kampioen werden!!! In de 2e helft zijn ze overgegaan naar de C regionale klasse en daar hebben ze het heel goed gedaan, ze kwamen eigenlijk enkele speelsters tekort, zodat de meiden van C2 altijd in moesten vallen, wat ze perfect gedaan hebben.

Meisjes Mini D1: Startte pas in de 2e helft, met enkele fanatieke ouders als coach en moesten behoorlijk wennen om wedstrijden te spelen, met als gevolg dat er niet zoveel punten hebben gehaald, maar toch was de vooruitgang al te zien aan het einde van de competitie.
Meisjes Mini D2: Startte ook pas in de 2e helft en net als bij D1 was het ook voor hen wennen, ook hier werd het team gecoacht door enkele ouders, wat harstikke leuk was om te zien. En ook hier kunnen we constateren dat ze hard vooruit gegaan zijn.
Jongens Mini D1: Het jongensteam speelt af en toe nog te weinig in drieen, dat zou eigenlijk meer moeten, in beide competities werd leuk meegedaan, maar het was net niet genoeg voor het kampioenschap.
Jongens Mini D2: Deed de eerste helft aardig mee in de competitie en ging in de 2e competitie heel goed van start, met als hoogtepunt de wedstrijden tegen Sliedrecht Sport 2, waar uit nipt gelijk werd gespeeld en thuis in een ware thriller van werd gewonnen, hierdoor werden de jongens terecht kampioen!

Recreanten: Dit jaar wederom met 3 gemengde teams in de competitie. In Poule Mix I werd Recreanten 1 verdienstelijk kampioen en behaalde 19 van de 24 punten. In Poule. Mix II werd Recreanten 4 2e met 18 van de 24 punten en Recreanten 3 3e met 11 van de 24 punten. Daarnaast werd halverwege april een Wik/Univé Recreanten toernooi gehouden samen met het bestuur. Hier waren ook de recreanten uit Streefkerk met maar liefst twee teams aanwezig.

Trainers/sters
: De trainingen werden dit jaar verzorgd door: Cor van Aken, Niels van Andel, Annemarie Bakker, Aart den Boer, Ingrid den Boer, Annemieke den Boer, Hennie den Boer, Lex de Booy, Dirk-Jan van de Broek, Mariska van Bruchem, Merian van Buren, Christy van Buren, Addy Buyserd, Jantine Buyserd, Perry Eikelenboom, Gerke de Groot, Anne van Hoorne, Nico Jansen, Arie Wim den Ouden, Sander Roos, Betty Schouwenaar, Andre Schutte, Peter Slotboom, Cees Snoek, Sander Sterrenburg, Anneke van Vianen, Gerald Verlinde, Louise Versluis, Annemarieke de Vos, Mirjan de Vos en Kees v.d. Wal (de recreanten uit Nieuwpoort/Langerak verzorgden zelf hun training).

SEIZOEN 2003/2004

WIK/UNIVE had dit seizoen 26 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 4 damesteams, 3 meisjesteams, 6 jongensteams, 4 mini teams en 4 recreatieteams. Prestaties dit seizoen:


Dames 1: Men startte slecht in het begin door de eerste wedstrijd te verliezen en ook de tweede wedstrijd ging verloren. Niemand gaf ze nog een kans. Na de thuisoverwinning tegen koploper Rijnmond 3 ging het opeens lopen en werd week na week gewonnen. In januari werd nipt verloren van Spivo en Rijnmond, maar de 2e plaats werd nog steeds behouden. De laatste thuiswedstrijd tegen wederom Spivo was een echte thriller, met een fantastische 3-2 overwinning. Helaas ging de laatste wedstrijd tegen Kwiek verloren, zodat de 2e plaats net niet behouden bleef en de 3e plaats van vorig seizoen geprolongeerd werd, zij het dat er nu veel meer punten gehaald werden. De scheidende trainers Toni/Wim en Addy kunnen trots zijn op het bereikte resultaat.

Dames 2: De dames dankten hun 6e plaats aan de goede start, waar veel punten gehaald werden. Na de winterstop zakte men af en toe behoorlijk weg, maar kan zeer tevreden zijn met de eindklassering.

Dames 3: Door blessures en allerlei andere perikelen was het af en toe behelpen, zeker ook omdat Annemieke en Judy ook nog met dames 1 meespeelden. De meeste punten werden thuis gehaald, al was de nederlaag tegen de ouwetjes van Sliedrecht een tegenvaller. In de voorlaatste wedstrijd werd onnodig verloren en daardoor werd de koppositie verspeeld. Gelukkig verloor concurrent Sliedrecht in de allerlaatste wedstrijd, zodat het kampioenschap toch nog een feit werd. Dames en coach Addy: Gefeliciteerd !!! Positief was de rentree van Gerke. Ook de komst van Froukje was positief, ze trof het echter bijzonder slecht, omdat ze met een dubbele beenbreuk afgevoerd moest worden in januari. Hopelijk is ze weer op tijd hersteld voor de nieuwe competitie.

Dames 4: Men trof het slecht bij dames 4 dat Diana in verband met haar zwangerschap niet mee kon spelen en zag Bianca en later ook nog Cynthia geblesseerd afhaken. Positief was de terugkeer van Petra, maar het was onvoldoende om alles op te vangen. Ook Anja maakte na haar zwangerschap aan het einde van de competitie nog haar rentree De mooiste overwinning was uit bij AVVA. De nu behaalde 8e plaats is een verdienstelijk resultaat.


Heren 1: Na een prima start stelde het team een beetje teleur. De klad kwam erin en trainer Bert lukte het niet om de zaak goed op de rails te krijgen. De grootste deceptie was de kansloze thuisnederlaag tegen OKK. Gelukkig hadden de heren voldoende veerkracht en verrasten weer door uit bij Volley Zuid en DVO te winnen, hierdoor werd zelfs nog een 6e plaats bereikt.

Heren 2: Men presteerde ook dit seizoen weer boven verwachting en eindigde onbedreigd als derde. Vooral thuis kregen sommige tegenstanders alle hoeken van de zaal te zien. Uit was het af en toe wat minder, maar dat mag ook best weleens. Heren, jullie scheidende trainer Piet kan trots op jullie zijn.

Heren 3: Van te voren was al duidelijk dat het moeilijk seizoen zou worden, Robbert vertrok halverwege naar Curacao, Arthur ging op het vrijerspad en was niet altijd beschikbaar. René was nog niet fit genoeg om te gaan spelen en ook Bram kon er door zijn werkzaamheden niet altijd zijn. Voor aanvoerder Sander af en toe een heel gepuzzel om alles geregeld te krijgen, maar het lukte hem steeds weer. Alle invallers nog bedankt. en mede hierdoor toch nog een verdienstelijke 4e plaats in de eindrangschikking.

Heren 4: Door een vervelende blessure zag men al gauw Martin Mourik afvallen en ook nieuwkomer Martijn vd Berg raakte al snel geblesseerd. Vaste kracht Peter kreeg weer last van zijn knie. Positief was de inbreng van Nico te Hennepe, die er op het laatst bijkwam. De heren zaten in een zeer zware poule, waardoor een topnotering niet mogelijk was en waar ze nu genoegen moesten nemen met een 5e plaats.

Heren 5: Haalde zoals gewoonlijk de meeste punten weer thuis in het zaaltje, waar ook tegen hoger geplaatste ploegen goed werd gepresteerd. Uit bleef het af en toe vrij moeizaam. Net als vorig seizoen werd een 8e plaats gehaald. Gert Jan was bijna het gehele seizoen niet inzetbaar, gelukkig kon Harry Verveer in de laatste thuiswedstrijden zijn rentree maken.


Jongens A1: Speelde de eerste helft vrij goed en haalde daar een mooie 2e plaats. In de tweede helft ging het helaas wat minder, ook nu werd een gedeelde 2e plaats gehaald, maar in de beslissingswedstrijden tegen Krimpen werd 2x verloren.

Jongens A2: Deed aardig mee in de twee competities, maar kwam net iets tekort voor de bovenste plaatsen, toch kan een 3e plaats zeker niet slecht genoemd worden.

Jongens B1: De jongens speelden eerste helft van de competitie in de regionale klasse en had het daar behoudens enkele zware tegenstanders niet zo moeilijk. Zij stapten halverwege over naar de Top-klasse en had het daar heel moeilijk, alleen tegen Kwiek was een goed resultaat mogelijk.

Jongens B2: Zij hadden het in de eerste helft moeilijk, maar herstelde zich keurig. In de tweede helft, draaiden ze zelfs nog even bovenin mee, maar kwamen uiteindelijk toch wat tekort. Een 6e plaats is zeker niet slecht.

Jongens C1: Startten de eerste helft sterk en stapten daarom daarna over naar de topklasse. Dat was dus even wennen. Zeker de eerste wedstrijden waren moeilijk, maar ondanks de lage klassering mogen de boys van coach Cees zeker niet ontevreden zijn. Het spel is beter geworden.

Jongens C2: Tegen de vaak grotere tegenstanders was het zeker de eerste helft van de competitie zeer moeilijk, maar de tweede helft gaf toch een lichte verbetering te zien.


Meisjes B1: Zij speelden vooral thuis onnodig ellenlange wedstrijden, omdat sets soms te gemakkelijk weggegeven werden. Af en toe hadden ze een dip, maar zij hebben volleybaltechnisch zeker een grote vooruitgang gemaakt, wat in het nieuwe seizoen alleen maar beter kan worden.

Meisjes B2: Zij Speelden zeker niet onverdienstelijk, maar kwamen net iets tekort om mee te doen voor de hoogste plaatsen. Een derde plaats is goed, al had er wellicht toch meer in gezeten.

Meisjes C1: Zag halverwege trainer/coach Robbert vertrekken, maar trof in Annemieke een goede vervangster. Het spel is zeker verbeterd, al moet er nog meer progressie te halen zijn.


Meisjes Mini D1: Kwam iedere keer net iets tekort, al hebben de meiden veel vooruitgang geboekt, Volgend seizoen zijn ze zeker klaar de overstap te maken naar de C jeugd.

Meisjes Mini D2: Het jeugdige team kwam af en toe verrassend voor de dag en het was dan ook nog met leuk volleybal. Het was jammer dat coach Irma in verband met haar zwangerschap het seizoen net niet kon afmaken.

Jongens Mini D1: Het jongensteam speelt zo nu en dan nog te weinig in drieen, maar het was toch voldoende om in de tweede helft het kampioenschap te grijpen. Proficiat jongens en natuurlijk ook jullie trainers Mark en Perry.

Jongens Mini D2: Deed aardig mee in de competitie, maar kwam helaas net wat tekort.


Recreanten: De recreanten in Nieuwpoort hadden zich net als vorig jaar met twee teams opgegeven. Helaas was er maar één team volledig. Omdat het tweede team toch voor de competitie was opgegeven werden de wedstrijden thuis gespeeld door het eerste recreanten team en de uitwedstrijden beurtelings door een team van Groot-Ammers of de recranten uit Streefkerk. WIK/Univé 1 werd net niet kampioen en eindigde met een punt verschil op de tweede plaats in Poule I. Het tweede team eindigde in Poule II op een tweede plaats. De recreanten in Groot-Ammers hadden aan het begin van het jaar de teams weer wat door elkaar gegooid, waardoor een iets sterker team in Poule 1 was ontstaan. WIK/Univé 4 behaalde een keurige 4e plaats in deze poule. Zij moesten het al vrij rap zonder Sjoukje doen, die een vinger brak, toen ze meespeelde met een wedstrijd voor WIK/Univé 1. Het derde recreanten team speelde in Poule II waar zij op een zevende plaats eindigde. Hoogtepunt voor hen was de wedstrijd in Schelluinen: deze werd gestaakt door ons team, omdat de scheidsrechter de volleybalregels niet kende.

 

 SEIZOEN 2002/2003

 WIK/UNIVE had in seizoen 2002/2003 26 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 4 damesteams, 2 meisjesteams, 5 jongensteams, 6 mini teams en 4 recreatieteams. 


Prestaties dit seizoen:

DAMES
Dames 1: Na het succes van het vorige seizoen was iedereen benieuwd hoe het in de 3e divisie zou gaan. Vooraf werd gezegd, een plaats bij de 1e zes zou al goed zijn. De start was veelbelovend en behoudens enkele dips werd er ook nog goed gevolleybald. De overwinning thuis tegen koplopers Micro 2 was er een om niet te vergeten. Voor de eerste twee plaatsen kwamen we net wat tekort, maar een 3e plaats is er één om in te lijsten. De hoogste notering ooit bereikt binnen de vereniging. De trainers Toni en Wim kunnen dan ook terecht trots zijn op de geleverde prestaties. Gerke kon helaas haar rentree nog niet maken en wij hopen voor haar, dat het toch nog goed terecht komt. Laten we metz\'n allen duimen. 

Dames 2: Ook zij hebben een behoorlijke prestatie geleverd door als 6e te eindigen. Uiteraard kon het af en toe wel wat beter, maar om in deze klasse zo te eindigen is een knappe prestatie, dames goed gedaan. Coach Merian kan tevreden zijn. 

Dames 3: Het complete meisjes A team stapte over naar de senioren en dat viel in het begin vies tegen, een heel ander volleybalspelletje, met af en toe echt hotsenknotsenvolleybal. Dat was niks voor onze meiden. De start was dan ook slecht, maar de meiden van coach Addy gingen vanaf december voor goud en sloegen vooral thuis toe tegen de mede-koplopers. Uiteindelijk was het kampioenschap dan ook het verdiende resultaat. Kim moest helaas afhaken met een oude blessure, maar we hopen dat de operatie straks in juli lukt, zodat ze daarna weer van de partij kan zijn. Dames 4: Af en toe kostte het heel veel moeite om een team op de been te brengen, maar het lukte gelukkig iedere keer. Het team speelde veel in een wisselende samenstelling, waarbij veel gebruik werd gemaakt van de jeugdspeelsters van dames 3 en zelfs ook van meisjes B. De resultaten waren steeds goed en vooral de overwinning uit bij AVVA met heel veel publiek was erg leuk. De 1e plaats die al gauw werd ingenomen, kwam eigenlijk niet meer in gevaar en de dames van coach Edward werden dan ook terecht kampioen.


HEREN

Heren 1: De heren hadden een prima seizoen. Na het onverwachte en noodgedwongen vertrek van coach Teus Heuvelman kon de vacature gelukkig snel opgelost worden met de komst van Jan Kamsteeg. Erik maakte zijn rentree in heren 1 en ook Alfred keerde terug op het oude nest. Wellicht had er nog meer ingezeten dan de nu bereikte 3e plaats, maar toch kunnen we tevreden terugkijken. 

Heren 2: Zij presteerden boven verwachting door kampioen te worden!!!! Wie had dat ooit gedacht, dat onze ouwe cracks dit nog zouden halen??? Liet de concurrentie het afweten, of was het niveau zoveel lager geworden??? Laten we het erop houden, dat de heren gewoon goed gepresteerd hebben. 

Heren 3: Van te voren was al duidelijk dat het na de promotie een moeilijk seizoen zou worden, Lennard ging al gauw naar Heren 1 en later raakte Rene geblesseerd. Positief was de rentree van Bram en ook Perry en Dirk-Jan deden het als invaller niet onverdienstelijk. Helaas kon de teruggang naar de 2e klasse niet worden voorkomen. 

Heren 4: Zij moesten aanvoerder Dik al gauw in het seizoen missen, maar Anco was een waardige vervanger, het hele seizoen stonden ze bovenaan, maar na het thuisverlies tegen Flits werd het toch nog even benauwd. De heren hadden echter de langste adem en werden weer een terechte kampioen. Heren 5: Zij haalden de meeste punten thuis in het zaaltje, waar ook tegen hoger geplaatste ploegen goed werd gepresteerd. Mede ook door de komst van John Tomey. Uit bleef het af en toe vrij moeizaam. Net als vorig seizoen werd een 8e plaats gehaald. Dit moet volgend seizoen toch hoger kunnen, dus ouwtjes doe je best.


JONGENS

Jongens A: Zij speelden de eerste helft niet echt goed, maar herstelden zich goed in de 2e helft en speelden daarin goed volleybal. Het was jammer dat op het laatst Perry geblesseerd uit moest vallen. Jongens B1: Zij stapten halverwege over van de regionale klasse naar de Top klasse en hadden het daarin erg moeilijk. Ondanks een laatste plaats, is het toch goed geweest dat de overstap gemaakt is, zodat er voor volgend seizoen weer wat geleerd is. 

Jongens B2: Voor hen geld min of meer hetzelfde verhaal als bij Jongens B1. Zij startten in de C klasse en halverwege gingen zij over naar de B klasse, ook dit was net iets te hoog gegrepen, maar wel een goeie leerervaring. 

Jongens C1: Zij startten weer sterk en waren in de eerste helft dan ook de terechte kampioen. Echter men viel in de 2e helft ver terug. Het was even wennen aan het nieuwe systeem van spelen, maar ook de gemakzucht sloop in het team en dit was onvoldoende voor een topklassering. In de beslissende wedstrijd tegen Sarto kwam dit duidelijk naar voren. 

Jongens C2: Iedereen kwam vanuit de mini\'s en moest duidelijk nog wennen aan het C-niveau, toch had er wellicht wat meer in gezeten dan een 11e plaats. 


MEISJES

Meisjes B1: Zij hebben dit jaar goed gepresteerd. Zeker de 2e helft kon de race om het kampioenschap lang vol gehouden worden. De laatste wedstrijd tegen het sterke WHV ging helaas kansloos verloren. Toch is een 2e plaats voor de meiden van coach Gijs een prima prestatie. 

Meisjes C1: Ook hier was de C-klasse voor iedereen nieuw. Daarnaast ook nog een nieuw team, een nieuwe coach en toch het dan zeer goed doen in de regionale klasse. De 2e helft sloot men af met een 3e plaats en dat terwijl de teams die er boven stonden geen kampioen konden worden i.v.m. speelsters die eigenlijk te oud waren. Dus prima gepresteerd. 


MINI'S

Meisjes Mini D1: Het Streefkerkse meisjesteam liet de eerst speelhelft al progressie zien. Dit zette zich door in de 2e helft. Zij werden zelfs kampioen door in de wedstrijd tegen de directe concurrent WHV keihard toe te slaan. Een fantastisch resultaat. 

Jongens Mini D1: Het jongensteam had duidelijke zijn draai niet en presteerde niet zoals verwacht had mogen worden, een 4e plaats was toch teleurstellend. 

Mix E1: Er had wellicht wat meer ingezeten, maar helaas ging de wedstrijd uit bij Ekspalvo de mist in, hierdoor werd een 2e plaats verspeeld. 

Mini E2: Zij speelden de 2e competitie in een nieuwe samenstelling en moesten duidelijk nog even wennen. Het ging wel steeds beter en een 3e plaats is best wel knap. 

Mini E3: Zij speelden pas in de 2e helft en het ging meteen als een jekko. Ze deden het zo goed, dat ze onbedreigd kampioen werden. Een hele goede prestatie voor het team van coach Irma. 


RECREANTEN

Ook dit jaar waren er wederom vier teams in de competitie. Poule 1 met de team 1 (Nieuwpoort) en team 3 en 4 (Groot-Ammers). Zij behaalden respectievelijk de 3e, 7e en 6e plaats. Team 3 degradeerd komend jaar helaas. Team 2 (Nieuwpoort) heeft dit jaar afgesloten met een 4e plaats. 


RABO Jeugdcup

Deze werd voor de tweede keer, mede met behulp van Paul Eikelenboom, georganiseerd voor regio teams onder de 23 jaar. De finale werd in de Ooievaar gehouden op 29 december en was een pure promotie voor de volleybalsport. Het was jammer dat Sliedrecht Sport (bij de dames) ons in de steek liet op de finale-dag. Voor onze vereniging verliep het goed, de dames wonnen wederom en de heren werden in de finale nipt verslagen door OKK. 


Rayonbeker

Dames 1 wist zich na een zinderende halve finale tegen Sarto te plaatsen voor de finale en speelde in de finale het favoriete Micro 2 helemaal zoek. De laatste set werd zelfs een 24-16 achterstand nog ingehaald. Ook het gerecruteerde Meisjes A team won in een meer spannende dan fraaie finale wedstrijd de beker!!! Proficiat. 

Heren 1 en jongens A werden pas in de halve finale's uitgeschakeld. De andere deelnemende teams sneuvelden al eerder. 


SEIZOEN 2001/2002
WIK/UNIVE had in seizoen 2001/2002 in totaal 25 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 3 damesteams, 2 meisjesteams, 4 jongensteams, 7 mini teams en 4 recreatieteams. 
Hieronder volgt een opsomming van de resultaten uit dit seizoen per team: 

DAMES
Dames 1: Dit seizoen met een nieuw trainersduo, te weten Toni Boer als trainer/coach en Wim van Wezel als trainer. Het vertrek van enkele speelsters werd voornamelijk opgevangen door de eigen jeugd, die regelmatig meetrainden en speelden. De enigste nieuweling was spelverdeelster Kim van Eijsden. Helaas ging Gerke in de voorbereiding door haar knie en zij was pas in de laatste wedstrijden als libero inzetbaar. Desondanks ging het in de competitie buiten verwachting. Behoudens een kleine dip na de winterstop, werd direkt al de koppositie ingenomen en ook niet meer afgestaan. De dames leden slechts 1 nederlaag en werden dan ook terecht kampioen!!! 
Dames 2: Vanaf het begin was duidelijk dat de dames weer boven in mee zouden draaien. Helaas was Merian i.v.m. haar slepende achillespeesblessure niet beschikbaar, maar Rolieneke nam haar plaats met verve in. Merian nam wel de coaching voor haar rekening en het team liet de hele competitie duidelijk zien wie de sterkste was. Dus ook kampioen!!! 
Dames 3: Heeft het naar behoren gedaan, had het af en toe moeilijk, mede omdat het team niet altijd compleet was, met als resultaat een 10e plaats in de derde klasse. 

HEREN
Heren 1: Had een matig en wisselvallig seizoen. Teus Heuvelman werd de nieuwe trainer/coach. Het vertrek van enkele spelers werd opgevangen door het inpassen van enkele jeugdspelers. Helaas raakte Edward als snel geblesseerd en kon Cor het 2x trainen niet meer combineren met zijn werk/studie. Na een zeer slechte start volgde het herstel in het 2e gedeelte, wat helaas niet doorgetrokken kon worden na de winterstop. Uiteindelijk werd een 8e plaats bereikt. 
Heren 2: Kan terugzien op een geslaagd seizoen. Weliswaar waren er ook hier de nodige blessures (Cees Kooyman, Klaas en Andre Schep) toch lieten de heren weer van zich spreken door lange tijd aan de top mee te doen en uiteindelijk op een verdienstelijke 4 plaats te eindigen. 
Heren 3: Deed het uitstekend in de 2e klasse, ook hier had men last van de nodige blessuren, maar captain Jan van Buren motiveerde zijn team tot grote daden, met als uiteindelijk resultaat een 3e plaats en recht op promotie naar de 1e klasse. 
Heren 4: Miste Peter het gehele seizoen en zag Robbert halverwege overstappen naar het Heren 3. Speelden desondanks een zeer sterk seizoen, met als resultaat: Kampioen!!! 
Heren 5: Haalde wederom de meeste punten thuis in het zaaltje, speelde wel beter dan het seizoen ervoor, maar kwam zeker in de uitwedstrijden power tekort. Toch nog geëindigd op een verdienstelijke 8e plaats. 

JONGENS
Jongens B1: speelde 2 (halve) competities en werd in de laatste na een spannende strijd met Alcom/Capelle nipt eerste. 
Jongens B2: Verspeelde net teveel punten voor de eerste plaatsen, maar kan met een 4e plaats zeer tevreden zijn. Martijn v.d. Hek maakte zijn rentree in het team. 
Jongens C1: Had het in de regionale klasse veel te gemakkelijk en stapte in januari over naar de top-klasse, dit was even iets anders, maar toch een prima 4e plaats. 
Jongens C2: Voor de meesten was het spelen nieuw in de C klasse en dan mag een 6e plaats zeker goed genoemd worden. 

MEISJES
Meisjes A1: Gestart als favoriet in de A-Top klasse, wat ze ook waargemaakt hebben. De enige concurrent Sliedrecht Sport werd zelfs 3 x overtuigend verslagen. De terechte kampioen dus!!! 
Meisjes C1: Speelde goed, maar kwam net iets tekort voor de bovenste plaatsen, maar een 4e plaats mag er wezen, voor de girls van coach Gijs van Bruchem. 

MINI'S
Meisjes Mini D1: Het Streefkerkse meisjesteam was eigenlijk te laag ingedeeld in de 2e helft van de competitie en won hierdoor alles vrij gemakkelijk en werd dan ook ongeslagen kampioen!!! 
Jongens Mini D1: Het jongensteam moest even wennen in de 1e competitie, maar kwam erg goed voor de dag in de 2e competitie, met als resultaat het terechte kampioenschap. 
Mini D2: Ook dit team deed de 2e competitie van zich spreken, door het kampioenschap te behalen. Mini D3: Speelde de 2e competitie in een nieuwe samenstelling en moest duidelijk nog even wennen. Uiteindelijk werd een 4e plaats behaald. 
Mini E1: Speelde naar behoren, maar kwam net iets tekort, met als gevolg een 4e plaats. 
Mini E2: De Streefkerkse meisjes begonnen de competitie pas in januari en na een aarzelend begin, gingen ze steeds beter spelen. Er werd een keurige 4e plaats behaald. 
Mini E3: Ook de Nieuwpoort/Langerakse/Noordelose combinatie startte pas in januari en liet zien soms tot veel in staat te zijn. Een verdienstelijke 3e plaats. 

RECREANTEN
Recreanten: Dit jaar weer van start met twee teams uit Nieuwpoort (1 en 2) en twee teams uit Groot-Ammers (3 en 4). Team 1 en 3 startten in poulle I en eindigden daar op resp. plaats 2 en 6. Team 2 en 4 begonnen in poulle II. Na de eerste helft van de competitie promoveerde team 4 naar poulle I en eindigde daar op de 7e plaats. Team 2 eindigde op een 7e plaats in poule II. 

RABO Jeugdcup
Voor het eerst dit seizoen mede met behulp van Paul Eikelenboom georganiseerd voor regio teams onder de 23 jaar. De finale werd in de Ooievaar gehouden op 29 december 2001 en was een pure promotie voor de volleybalsport. Het was jammer dat Sliedrecht Sport (bij de dames) ons in de steek liet op de finale-dag. Voor onze vereniging verliep het zeer succesvol, zowel bij de dames als bij de heren haalden wij de cup binnen. 

Rayonbeker
Dames 1 werd nipt uitgeschakeld door de latere finalist Volley Meerkerk. Heren 1, Jongens B1, Meisjes C werden ook uitgeschakeld en ook Meisjes A sneuvelde onverwacht in de halve finale. 

SEIZOEN 2000/2001
WIK/UNIVE had in seizoen 2000/2001 20 teams in de competitie, te weten 5 herenteams, 3 damesteams, 2 meisjesteams, 4 jongensteams, 3 mini teams en 3 recreatieteams. 

Prestaties dit seizoen: 
DAMES
Dames 1: Door het laat aangekondigde vertrek van Nico Westerbeke, was het heel moeilijk om hiervoor een vervanger te zoeken. Gelukkig redde Andre Schutte ons, door de dames 1 x te gaan trainen en coachen en de andere training werd in 1e instantie ingevuld door Johan Stout, die halverwege i.v.m. geringe beschikbaarheid werd opgevolgd door Michiel de Ruijter. Mede door deze ontwikkelingen en door de onverwachte promotie naar de 3e divisie kregen de dames het ongelofelijk zwaar en redden het niet, met als gevolg degradatie naar de promotieklasse. 
Dames 2: Het hele seizoen werden ze achtervolgd door blessures, waardoor er ook niet optimaal getraind kon worden.Ook in de wedstrijden waren ze bijna nooit compleet. Hierdoor redden ze het niet in de promotieklasse en degradeerden dus. 
Dames 3: Heeft het naar behoren gedaan, had het af en toe moeilijk, mede omdat het team niet altijd compleet was, met als resultaat een 10e plaats in de derde klasse. 

HEREN
Heren 1: Viel na een ijzersterke 1e helft van de competitie helaas terug, zag Alexandria voorbij komen en miste zelfs ook nog de 2e plaats door in de laatste wedstrijd te verliezen. 
Heren 2: Het verging ze dit jaar ongeveer hetzelfde als vorig seizoen. Vollido 2 was te sterk, maar in de 1e helft was er nog een keurige 2e plaats, echter deze werd verspeeld in het 2e gedeelte. Toch is een derde plaats iets waarop teruggekeken kan worden. 
Heren 3: Debuteerde in de 2e klasse, deed het hier zeker niet slecht, verloor door blessures wat punten, maar behaalde een verdienstelijke 5e plaats. 
Heren 4: Haalde meer punten dan vorig seizoen, met als gevolg een verdienstelijke gedeelde tweede plaats. 
Heren 5: Haalde de meeste punten thuis in het zaaltje, kwam moeilijk tot scoren tegen de top van de 4e klasse en heeft duidelijk moeite met het RPS systeem. De 'ouwetjes' belandden toch nog op een verdienstelijke 7e plaats. 

JONGENS
Jongens B1: Ook hier een terugval in de 2e helft van de competitie, verspeelde hierin veel punten. Deed desondanks leuk mee in de B topklasse, met als resultaat een 8e plaats. 
Jongens B2: Maakte een prima debuut in de B. klasse en kan met een 6e plaats zeker tevreden zijn. Jongens C1: Had het tegen de wat oudere teams moeilijk, maar deed verder goed mee. Goed serveren bleek af en toe nog moeilijk te zijn, eindrangschikking een 7e plaats. 
Jongens C2: Doordat in de mini-competitie zo gemakkelijk gewonnen werd, met in de 1e helft het kampioenschap, werd er in januari overgestapt naar de C-klasse, waar tegen de vaak veel grotere tegenstanders goed partij werd geboden. Een hoge klassering kon hier niet verwacht worden, het werd uiteindelijk toch nog een 10e plaats. 

MEISJES
Meisjes A1: Gestart in de B-topklasse, waarin alles veel te gemakkelijk gewonnen werd en ook hier ttussentijds een overstap, namelijk naar de A-topklasse. Hierin speelden de meiden leuke wedstrijden, met zelfs nog een 8e plaats als resultaat. 
Meisjes C1: Gestart in de mini-competitie, en ook hier de overstap naar een hogere klasse: de C-klasse. Ze speelden hierin zeker niet slecht, maar hadden veel moeite met de vaak grotere tegenstander. Uiteindelijk toch beland op de 12e plaats.

MINI'S
Mini D1: Had het in de 1e competitie-helft wat makkelijker dan in de 2e helft, met als met als resultaat een 4e plaats. 
Mini E1: Ging het steeds beter doen naarmate de competitie vorderde en behaalde een keurige 3e plaats. 
Mini E2: Startte pas in januari met de wedstrijden en behaalde desondanks toch nog een 4e plaats. 

RECREANTEN
Recreanten: Deze gingen van start met twee gemengde teams en een heren team. Wik/Unive 1 uit Nieuwpoort werd 3e , Wik/Unive 2 uit Groot-Ammers werd in de eerste helft kampioen en ging ook naar de klasse waar Wik/Unive 1 in speelde, hier werden ze 5e. De heren hebben goed tegenstand geboden en werden eervol 7e. Het gemengde team uit Nieuwpoort speelde daarnaast ook nog bekerwedstrijden en kwamen tot de halve bekerfinale. 

Districtbeker
Dames 1 werd voortijdig uitgeschakeld. Heren 1 en Jongens B1 haalden de halve finales, wat op zich een compliment waard is. Meisjes B plaatste zich voor de finale. Proficiat dames!!! 

Open club kampioenschappen
Onze vereniging heeft hieraan met drie teams meegedaan namelijk een jongens B team, een meisjes B team en een mini team. Beide B teams kwamen de voorronden door, maar sneuvelden in de volgende ronde. 
Het mini team bestaande uit Melanie en Stefanie Bruheim, Wessel van Buren, Henk den Boer en Bas Jan Eijkelenboom plaatsten zich wel voor de eindronde en behaalden daar in een deelnemersveld van 12 teams een keurige 7e plaats. Iets waar de vereniging terecht trots op mag zijn.