Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Sporthal!
GROOT-AMMERS – Als we met wethouder Ton van Barneveld praten over de bouw van de nieuwe sporthal op het sportpark Gelkenes in Groot-Ammers moet de raad enkele dagen later het voorbereidingsbesluit nog goedkeuren. Maar we doen net of dat een feit is, want we kunnen ons niet voorstellen dat de inmiddels duaal getinte raadsleden de roep van het volk kunnen weerstaan. En als er ergens de laatste jaren om geroepen werd dan was het wel een nieuwe sporthal.“En het wordt een mooie sporthal”, weet Van Barneveld zeker. “Een sporthal met alles er op en er aan. We hebben het gebouw in kunnen passen op het sportpark Gelkenes. Met name de toegang naar het sportpark gaat hierdoor drastisch veranderen. Straks als het allemaal klaar is, eind 2004, voert een stoep vanaf Gelkenes, ik bedoel dus de Lekdijk, met een flauwe bocht zo naar het sportpark. Die stoep komt er al vrij snel, want dat wordt ook de toegangsweg die het bouwverkeer straks gaat gebruiken. Door de nieuwe entree zijn de bewoners die tot nu toe met het autoverkeer van het sportpark te maken hebben dat verkeer dus helemaal kwijt.”

Dat de toegang nu vanaf de Lekdijk kan gaan lopen is mede te danken aan de toevalstreffer dat de woning en varkensschuur op Gelkenes nummer 14 twee maanden geleden te koop kwam. De gemeente was er als de kippen bij om het te kopen. Voor de toegangsstoep zal de varkensschuur afgebroken worden. De woning blijft staan en zal straks weer verkocht worden. Komend vanaf de dijk rijdt men straks min of meer op de sporthal af. Daarachter ligt de bestaande kantine met kleedkamers en bestuurskamers van de voetbalvereniging. Waar nu nog de parkeerplaats is komt straks het derde veld te liggen. Hoewel de indeling zoals die nu op de tekening staat min of meer definitief is kan er wellicht hier en daar nog wat geschoven worden. Maar dan praat je over meters.

Met name de voetbalvereniging heeft moeite met het feit dat de aanblik van het sportpark straks vooral bepaald wordt door de sporthal en dat de entree van de VV Groot-Ammers een beetje weggestopt ligt. “Jullie hebben als gemeente allerlei zaken aangepast om uiteindelijk alle gebruikers van de sporthal tevreden te stellen, maar wij als hoofdbewoners komen er eigenlijk maar bekaaid af”, zo verwijt het bestuur de gemeente. Vandaar dat er, volgens de wethouder, toch nog goed gekeken wordt op welk gebied er ook voor de voetbal nog iets leuks te bedenken is. “Ik kan me voorstellen dat we bijvoorbeeld de verplaatsing van het entreehokje en dat soort zaken meteen in het werk meenemen”, aldus Van Barneveld.

“In januari hopen we de eerste paal in de grond te slaan”, vervolgt de wethouder. “Als alles meezit zou de opening dan in september 2004 een feit zijn, maar dat staat of valt met het weer. Elke week vertraging als gevolg van bijvoorbeeld een fikse vorstperiode moet je daarbij optellen. Door een intensief overleg met de voetbalvereniging hopen we de overlast voor de voetbalcompetitie zo beperkt mogelijk te houden. Overigens komt er om de velden van de voetbalclub een hekwerk zodat de sporthal en de voetbal weliswaar op één terrein liggen, maar toch twee verschillende afdelingen blijven.”Geschreven door www.Tuureluur.nl op 26 juni 2003 16:02 - 1495 keer gelezen

Terug