Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Een nieuw seizoen...
VC WIK HS1 kende een prachtig debuutjaar in de 1e divisie. Met een keurige, niet verwachte, 7e plaats besloten ze het seizoen. Volgens de trainers Jiel van Aartrijk en Michiel de Ruyter die hun contract verlengt hebben, had er zelfs meer ingezeten als in bepaalde wedstrijden het iets meer had meegezeten. 

De spelersgroep daarentegen is voor komend seizoen behoorlijk gewijzigd, maar liefst 4 spelers hebben afscheid genomen, Maarten Molenaar om privé redenen, Abram Spelt en Bram de Jager zijn in het 2e team gaan versterken en Bart Verbeek gaat studeren in het buitenland.

Hiervoor in de plaats zijn 3 spelers teruggekomen; Jan Peter Kok, een middenspeler, ex-Taurus (ere- en topdivisie), Chris Kooijman, ex-Next Volley (topdivisie) en Dion van de Leeden keerde ook weer terug na 4 jaar bij Sliedrecht gespeeld te hebben. 

Met deze spelers is de selectie weer op peil gebracht zowel in passend en aanvallend opzicht, echter ontbreekt er nog een spelverdeler, Pieter Pleun Korevaar staat er vooralsnog alleen voor. “Hiervoor moet wel een oplossing komen, je kunt nooit 22 wedstrijden maximaal presteren”, aldus Jiel van Aartrijk die graag versterking op deze positie ziet komen. “We hebben veel contacten gehad het liep telkens op niets uit, we hopen echt dat iemand zich meld bij de technische commissie of bij een van de spelers want anders wordt het heel moeilijk”.

Inmiddels is de voorbereiding in volle gang, een toernooi in Wateringen, een toernooi in Sliedrecht en nog een uitduel hebben we al achter de rug en aanstaande zaterdag hebben we een thuisduel (17:30 uur) tegen Next Volley tijdens de WIK-dag en daarna staat alweer de 1e ronde van de nationale beker voor de deur. 

“De progressie in het team is veelbelovend, als we kijken waar we nu staan t.o.v. vorig jaar mikken we op een doelstelling om onze positie van vorig jaar te verbeteren”. De spelersgroep waar VC WIK 1 dit jaar mee gaat spelen ziet er als volgt uit: 
  • Pieter Pleun Korevaar op de spelverdeling,
  • Hajo Rijke, Ron van Arkel en Jan Peter Kok op de middenposite
  • Tim den Hartog, Chris Kooijman en Dion van der Leeden op de passer-loper positie
  • Niels van Andel en John Van der Veer op de diagonaalpositie
  • Joshua McGee op de libero
  • Jiel van Aartrijk, Michiel de Ruyter en Addy Buijserd vormen gezamenlijk de technische staf.
Er wordt getraind op dinsdag en donderdagavond en de thuiswedstrijden worden om 17:30 uur gespeeld.
Geschreven door Cor van Aken op 9 september 2016 14:42 - 925 keer gelezen

Terug