Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Heren 1 bereikt 2de ronde Nationale beker
De mannen hoofdmacht van VC WIK heeft dit weekend goede zaken gedaan en bereikte met drie overwinningen de volgende ronde in de nationale beker. In de op vooraf bestempeld als lastige poule pakte VC WIK de volle punten door maar liefst drie maal met 2-0 te winnen.

VC WIK opende het toernooi met prima spel tegen 2e divisionist Prima Donna Kaas en wist ondanks dat Huizen tweemaal dichtbij setwinst kwam het hoofd koel te houden en de winst naar zich toe te trekken (26-24 en 30-28). 

In de tweede wedstrijd trof Groot-Ammers de doorgaans sterkere poulegenoot VCN Capelle, maar verrassend genoeg wist VC WIK de eerste set naar zich toe te trekken.
Set twee toonde een totaal ander spelverloop waarbij VC WIK al snel tegen een achterstand van 16-6 aankeek. Normaal gesproken een gat wat op dit niveau niet meer te overbruggen is en alles leek erop dat de winnaar bepaald zou moeten worden via een derde set. Coach Jiel van Aartrijk bracht de van Next Volley Dordrecht overgekomen Chris Kooijman binnen de lijnen en die wist met een goede serve en puik verdedigend werk zijn team weer op de rails te zetten. De aanvalsmachine van VC WIK kwam onder leiding van Niels van Andel en Jan Peter Kok weer op volle stoom en Capelle moest via een ace-serve van diezelfde Kooijman de setwinst alsnog afstaan aan de mannen uit Groot-Ammers. Een spectaculaire overwinning en een inspiratie voor de komende weken.

Na deze overwinning was de laatste wedstrijd tegen VTC Woerden (2e divisie) nog maar een formaliteit. Ondanks dat de vermoeidheid bij de meeste spelers goed zichtbaar was, was VC WIK de bovenliggende partij. Nog even dreigde de tweede set verloren te gaan, maar niets motiveert de spelers uit Ammers meer dan het vooruitzicht van een onnodige verplichte derde set. Met kramp in de kuiten werd dan ook de laatste wedstrijd met 2-0 gewonnen.

VC WIK speelt aanstaande zaterdag haar eerste competitiewedstrijd tegen VV Utrecht.
Geschreven door Cor van Aken op 20 september 2016 06:30 - 802 keer gelezen

Terug