Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Dames 2 stelt zich voor
Voor het seizoen 2016-2017 gaat dames 2 proberen te promoveren naar de promotieklasse. Na 5 weken van voorbereiding en 4 driekampen te hebben gespeeld met veel ups en downs vanwege personele ongemakken word het tijd dat we de ploeg voor gaan stellenzovlak voor de start van de competitie.
De spelverdeling zal ook dit jaar Tamara de Bruijn actief zijn, ze is al jaren vaste kracht in dit team.Deze positie is gelukkigdit jaar dubbel bezet enheeft talentMariŽlle Spelt definitief de stap naar dames 2 gezet.
Op de diagonaal zal net als de vele jaren hiervoor Christy van Buren weer gaan spelen, daarnaast is ze wederom dit jaar aanvoerder van de ploeg.Zeheefthet stokje van de oudste speelsterwelover gedragen aan een nieuwe kracht die later voorgesteld zal worden. Uit de jeugd is Mirjam de Jong toegevoegd als nieuwe diagonaal speelster. Afgelopen half jaar was Mirjam al actief op de trainingen enmaakt ook de stap van de jeugd naar de senioren
Voorde midden positie zijn er dit jaar 2 vaste krachtenSvenja Huizer en Shirley Broerdie vorig jaar ook al beide in dames 2 speelde.De 3e positie zal ingevuld worden bij trainingen door een jeugdspeelster uit meisjes A, hiervoor trainen Carmen Liefhebber en Michelle ten Hennepe mee.
Voor de pass/loop zijn er 4 meidendie dit jaar op deze positie actief zijn. Net als vorige jaar zijn de beide zussen Melanie en Melissa Gerlich en ook de jongste speelster van de ploeg Romy Brokking. Nieuw is Barbara Winkel die afgelopen jaar in een lager team actief wasen nog vrij nieuw voor de verenging.Barbara heeft in het verleden op een hoger niveau gespeeld en zal dit team extra kwaliteit moeten gaan geven en de nodige ervaring Ze is nieuw en ook gelijk de oudste speelster van het team.
Net als de afgelopen jaren zal Manon de Ridder de libero positieinvullen.
Trainer/coach blijft net als vorig jaar Sander Sterrenburg. Op de maandag trainingen zal hij worden geassisteerd doorMirjan de Vos.
Afgelopen donderdag 22 september 2016 starte de competitie voor dames 2 al in Asperen tegen WHV 2. Uitslag 0-4 overwinning. 
De thuiswedstrijden zullen we net als vorige spelen om 13.00 uur in sporthal de Reiger op het 3e veld.
Hopelijk zullen we elkaar regelmatig treffen bij de wedstrijden van dames 2.

Sportieve groet van de dames 2 selectie.


Geschreven door Sander Sterrenburg op 23 september 2016 21:06 - 780 keer gelezen

Terug