Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Dames 2 opent seizoen met maximale score

Donderdagavond 22 september om 20.15 uur stond de opening van het seizoen voor VC Wik dames 2 gepland in de nieuwe sporthal De wiel in Asperen. Wat een verademing om in deze mooie hal te kunnen spelen en de schildkamp alleen nog maar te gebruiken voor feesten en partijen. 


Na weken van voorbereiding en vele wedstrijden gespeeld te hebben (vaak incompleet) stonden we nu compleet aan de start. De wedstrijd werd begonnen met Tamara (sv), Romy (p/l), Melanie (p/l), Svenja (mid), Shirley (mid), Christy (dia en aanvoerder) en Manon (libero). Het begin was wat rommelig en door de vele fouten aan VC Wik kant bleef WHV redelijk in het spoor. Vanaf de 10 punten werd het spel stabiel en zakelijk met een goede serve druk werd WHV gemakkelijk aan de kant gezet met 14-25. Afgelopen maandag veel aandacht geschonken aan het blokkeren voor de midden meiden en dit was zeker merkbaar. Daarnaast vielen de 2 nieuwe jonkies MariŽlle en Mirjam prima in en maakte zo officieel hun debuut in dames 2.


Set 2 werd weer met dezelfde basis opstelling gestart, maar verliep iets moeizamer doordat er in bepaalde fase te veel persoonlijke fouten werd gemaakt. De ploeg besefte gelukkig goed wanneer er zakelijk gespeeld moest gaan worden en zo werd de set toch nog vrij eenvoudig binnen gehaald met 18-25. In deze set vielen Melissa en Barbara nog in voor Melanie en Romy. Voor Barbara ook haar officiŽle debuut in het 2e en gelijk een soort afsluiting van maanden lang lichamelijke ellende.


Dan set 3 na het redelijk gemakkelijk winnen van de eerste 2 sets is altijd lastig en gevaarlijk. Dit werd ook nog benadrukt door coach Sander en die stuurde dezelfde basis opstelling weer het veld in. Ondanks de waarschuwing vooraf ging het spel iets haperen. Blokkering stond niet meer goed, en er werd te vroeg geblokkeerd, waardoor er veel minder verdedigd kon worden. Tel daarbij op dat WHV een paar keer via het net serveerde en direct scoorde of harde aanvallen bij toeval zo verdedigde dat hij precies achterin het veld viel. Na een time out werden alle puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en werden de afspraken en opdrachten weer netjes en gecontroleerd uitgevoerd. Alle wisselspelers vielen einde van de set weer in en zo wonnen terecht set 3 met 22-25.  


Het was nu wel duidelijk dat we deze wedstrijd geen cadeautjes meer gingen weggeven en de 5 punten zo snel mogelijk de tas in moesten. Mirjam begon deze set voor Christy en Melissa verving haar zus Melanie. De serve druk werd gelijk weer opgevoerd en WHV kon hier geen antwoord op geven. Mirjam kwam lekker los en serveerde een geweldige serie ondanks de break vanwege een blessure aan WHV kant. MariŽlle verving halverwege de set Tamara op de spelverdeling, en zo stond het jongst mogelijke team in het veld en konden de Ďoudjesí tevreden en goedkeurend naast coach Sander toekijken hoe de set en de 5 punten binnengehaald werd met 14-25.


Heerlijk begin van de competitie voor dames 2 met zakelijk en stabiel spel. Daarnaast heeft iedereen zijn bijdrage kunnen leveren in deze wedstrijd. Deze week weer gelukkig 2 trainingen om ons spel te verbeteren. 


Zaterdag mogen we aantreden tegen het 1e dames team van AVVA. Start van de van deze wedstrijd is om 13.00 uur op veld 3 in sprothal De Reiger.


 


Sportieve groet en tot zaterdag.

Geschreven door Sander Sterrenburg op 26 september 2016 09:33 - 789 keer gelezen

Terug