Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Heren 1 pakt 1e thuiswinst
Na vorige week de seizoensouverture met minimaal verschil (en spel) gewonnen te hebben stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma.  
Sovoco was de tegenstander van de dag; promovendus en naar wat wij begrepen een erg goed team als het begon te lopen. Aan ons de schone taak om daar dus een stokje voor te steken. 

Na het bakkie, met Spelt er weer bij maar zonder de verlate Tim; Tim ambieert, naast het oliebaron-schap een leven als topmodel en moest nog even wat kiekjes laten schieten.
 Een korte fotosessie (voor de dames; Jiel staat er dit jaar wel op en zoals gezegd; Tim heeft geoefend) zagen we dat dames 1 ons al het goede voorbeeld had gegeven door hun wedstrijd tegen Soest met 4-0 te winnen. 

Na een zwak begin met 3 blokkeringen van Soest op rij en een beter vervolg middels een serviceserie van één der nieuwkomers Chris Kooijman pakte Wik een kleine voorsprong. Deze werd halverwege nog iets uitgebouwd maar dit gat bleek niet voldoende om de set makkelijk binnen te halen. Na meerdere setpunten aan beide kanten wist Wik uiteindelijk aan het langste eind te trekken. 35-33.

De 2e set was er een met een nagenoeg zelfde spelbeeld. Wik met een kleine voorsprong, maar niet in staat om het broodnodige gaatje te slaan. Pass was vaak ondermaats wat ons spel vrij voorspelbaar maakte en Sovoco pakte daar richting de 20 hun voordeel mee. Ze kropen langzaamaan weer terug en zelfs eroverheen. Wik bracht daar niets extra’s meer tegenover. 22-25.

Sovoco had zich in de wedstrijd gebeten, wat we van tevoren wilden voorkomen. We hadden wat recht te zetten. Servicedruk werd wat verhoogd en aanvallend kwamen we wat beter Door wat resulteerde in een ruime voorsprong en vrij gemakkelijke setwinst. 25-14.

Gelijk doorpakken in de, hopelijk, laatste set. Dat lukte. Met nagenoeg dezelfde cijfers werd sovoco het kleedhok ingedreven. 25-16 en 3-1 winst.
 Prima resultaat met in ieder geval beter volleybal dan vorige week, al hebben we nog wel wat zogenoemde aandachtpuntjes.
 Beter waren de heren arbiters. Op de dag van de scheidsrechter hebben beide heren een prima pot gefloten. Ter ere van deze week nog even z’n bok versierd. Zo zijn wij.

Tot slot nog de wekelijke verkiezingen, waar Tim de deutsche band overnam van Niels dankzij enkele sehr geile korte services en heerlijk lepe balletjes. 
De anabowl ging zonder echte nominaties weer terug naar ondergetekende omdat Dion het blijkbaar nogal hoog zat dat hij vorige week die bal mee naar zuid Frankrijk moest nemen. 

Volgende week nemen we het op tegen VCV in sporthal West. Op papier een hoog aangeschreven team, maar op dat zelfde papiertje staan wij ook hoger op de ranglijst. Belooft een mooi potje te worden!

 Voor deze pot, bedankt voor uw komst en support!

Los ballos

Geschreven door Hajo Rijke op 2 oktober 2016 17:36 - 838 keer gelezen

Terug