Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Dames 2 wint de derby tegen AVVA
Na de vliegende start van vorige week stond er op de eerste thuisdag gelijk een echte derby op het programma VC WIK dames 2 versus AVVA dames 1. De dames en Sander waren gebrand op een goed resultaat want vorig jaar gingen beide derby's naar Ameide.


Met een volledige selectie was dames 2 aanwezig. Daarvan stuurde coach Sterrenburg de volgende 7 dames de weide in. Tamara op de spelverdeling, Melanie en Romy op de flanken, Shirley en Svenja op het midden, Christy op de diagonaal en uiteraard Manon als libero. Aangezien er niet meer getost wordt tegenwoordig begon AVVA aan service. Deze werd meteen omgezet in een punt voor WIK waarna Tamara gelijk met een goede service serie begon. Dit zorgde ervoor dat er ontspannen gespeeld kon worden en dat gebeurde ook. Iedereen was scherp en er werd veel druk geleverd vanuit de service. Daardoor kon AVVA niet volle bak aanvallen waardoor WIK in controle bleef. Aan het einde van set 1 kwam MariŽlle erin voor Tamara om de set uit te spelen. Einduitslag van de eerste set was 25-18


Tamara kwam weer terug en de rest van de meiden mocht blijven staan voor set 2. Sterrenburg benadrukte dat er vanaf punt 1 druk gehouden moest worden en dat we de tegenstander zo snel mogelijk van de spreekwoordelijke bagagedrager moesten gooien zodat er vrijuit gespeeld kon worden. En hier had dames 2 moeite mee. Er slopen wat schoonheidsfoutjes in en de overtuiging uit set 1 nam langzaam af. Om wat meer pit in het spel te krijgen besloot coach Sterrenburg Barbara in te brengen voor Melanie. Helaas wist dames 2 geen vuist te maken en afstand te nemen van AVVA waardoor er een zeer spannende eindfase ingegaan werd. Met setpunten aan beide kanten was het gelukkig WIK dat de winnaar werd met 28-26.


2-0 voor, altijd een fijn gevoel. In set 3 bleef Barbara staan en de rest bleef ongewijzigd. In deze set viel alles op z'n plek. Er werd weer service druk geleverd, de blokkering stond als een huis en achterin werd alles van de vloer opgeveegd. Vanaf het begin van de set nam WIK een flinke voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Reden voor coach Sterrenburg om de overige speelsters speeltijd te geven. Mirjam nam de plek in van Christy, Melissa nam de plaats van Romy in en MariŽlle nam de spelverdeling over van Tamara. Ondanks al deze wijzigingen bleef het spel van een hoog niveau en werd de set met 25-14 toegevoegd aan de reeds 2 gewonnen sets.


Dan de laatste set. Tamara kwam terug maar Mirjam en Melissa bleven staan. Alles wat goed ging in set 3 ging mis in set 4. Met name de sterke service druk was ver te zoeken waardoor AVVA de kans zag om zich terug te vechten in de wedstrijd. Ook aanvallend wist dames 2 het niet voldoende op te lossen met als gevolg dat er al snel tegen een forse achterstand aangekeken werd. Coach Sterrenburg hoopte met het inbrengen van Christy en Romy het tij nog te kunnen keren maar de achterstand was inmiddels te groot geworden. AVVA nam toch nog een puntje mee uit sporthal de Reiger.


Altijd zuur om de laatste set te verliezen maar neemt niet weg dat er een overtuigende 3-1 overwinning genoteerd staat. En daarmee staan wij na 2 wedstrijden nog bovenaan met 9 punten. Uiteraard is het seizoen nog zeer jong maar het is toch wel erg leuk om onze naam bovenaan de ranglijst te zien staan.


Volgende week hebben we vrij maar op 15 oktober mogen we in onze vertrouwde sporthal de Reiger tegen, nieuwkomer in 1e klasse B, Minerva dames 1 spelen.

Geschreven door Sander Sterrenburg op 2 oktober 2016 20:04 - 726 keer gelezen

Terug