Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Genoeg gedaan in Breda
Op donderdag 6 oktober mocht het jonge Heren 2 afreizen naar Breda om daar ten strijde te trekken tegen het tweede team van de Burgst. Alhoewel de resultaten tot nu toe prima zijn en ook het spel niet onaardig is, heeft Heren 2 nog wat moeite met het nu en dan compleet zijn bij wedstrijden en trainingen. Zo waren ook bij deze doordeweekse wedstrijd Abram en Maris traditiegetrouw afwezig en zijn André en Bernard vanuit team 3 ingevlogen, bedankt hiervoor! Voor de wedstrijd wordt er uiteraard altijd een drankje gedaan maar dat is er in Breda blijkbaar niet bij. Het enige aanwezige personeelslid was de koffieautomaat. Dan maar wat uitgebreider drinken na de wedstrijd.

In set 1 werd begonnen met deze namen: Pieter, Otten, Boris, Mark, Bram, van Tol en Henk.Wistjedatje: Eerste punten van Pieter voor heren 2 dit jaar!De set startte met een snelle 3-0 voor Breda en daarmee was dit voor hen ook de enige voorsprong van meer dan twee punten tijdens de hele wedstrijd. Met een stabiele service en een sterke blokkering werd Breda makkelijk aan de kant gezet de eerste set. Met twee nets-services wist van Tol de set te beslissen in Ammers’ voordeel met een stand van 16-25.

Set 2 werd gestart met dezelfde namen en verslapte het spel niet en is er voor de Ammerse equipe geen vuiltje aan de lucht. Ook deze set had Breda niks in te brengen en werd de tweede set binnen gehengeld met 13-25.
De altijd lastige derde set was aanstaande en er werd gestart met dezelfde basis. In het Ammerse kamp was iedereen er van overtuigd dat dit een met-twee-vingers-in-de-neus, misschien wel 3, wedstrijd was en dat er daarom scherp begonnen moest worden om ook deze set binnen te halen. De wedstrijd begon op dit moment net als dit verslag op herhaling te lijken en ook de derde set was een walkover met 14-25.

De vierde set moest ook gewonnen worden om niet met een kater van het veld te stappen. ook deze set werd er met dezelfde spelers gestart en werd er net als in de eerste 3 sets prima gespeeld en Breda was binnen no-time gebroken. Remon maakte in deze set zijn opwachting deed prima zijn taak in het beslissen van de wedstrijd. 16-25

Een klinkende 0-4 zegen en de koppositie wordt behouden in de promotieklasse en werd genoeg gedaan in Breda. In het licht van de week van de scheidsrechter hebben wij als uitspelend team een cadeau in de vorm van een bijzonder korte wedstrijd, 5 kwartier, voor de beide scheidsen aangeboden. Aanstaande wedstrijd is in eigen huis op zaterdag (Ja eindelijk!) 15 oktober tegen het half Belgische Stevo. 12:30 in de Reiger.
Groeten van #8/B./Klit/de Klitter! (Zeggen ook nog wel eens Boris)
Geschreven door Jelle Otten op 7 oktober 2016 19:25 - 715 keer gelezen

Terug