Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Stevo - teleurstellend
Zaterdag 15 oktober stond Stevo op het programma. Aan de stand vooraf te zien leek er niks voor de heren in de weg te staan om de winst binnen te halen. Niets bleek minder waar.

In set 1 begon Wik niet fel, Stevo daarentegen wel. Waar de wikkers moeite hadden om de blokkering te sluiten was het Wik die wel stuk liep op de blokkering van Stevo. En waar Wik normaal goed serveert, ballanden de ballen nu op midachter en op de libero. Vanaf punt 1 was het dus wel duidelijk wie er ging winnen. Vanaf 15-18 werd er schandalig gespeeld, 15-25.

Tol had inmiddels zijn Veters aan en Remon voegde zich bij de overtroefde mannen. Ondanks dat het spel fractioneel beter werd, was Stevo simpel de bovenliggende partij. De passing hield stand maar Wik bleef moeite hebben met scoren en blokkeren. Ook deze set ging verloren.

In set drie kwam Brambo weer de lijnen binnen. Er kwam meer grip op het spel en nu was het Stevo die fouten ging maken. Waar de spelverdeler van de tegenstander eerst de blokkering wegspeelde, speelde hij nu zijn eigen aanvallers weg. Deze set werd daarom vrij makkelijk gewonnen.

Set 4 was een kopie van set 3. Echter met het verschil dat Wik nu zelf liet zien dat zij de bovenliggende partij was. De domme fouten waren er redelijk uit en de aanvallers kwamen door de blokkering en verdediging heen. Zonder in gevaar te komen werd deze set binnengehaald en daarmee de stand in sets rechtgetrokken.

In set 5 viel het niveau weer terug. Wik kon niet dat stukje extra's geven wat tegen Udenhout wel lukte. Stevo won deze set vrij ruim met 8-15.

Na deze wedstrijd staat heren 2 weer met beide benen op de grond. Met het behaalde niveau mogen wij blij zijn dat wij van een 0-2 achterstand nog terug konden komen tot 2-2. Eerlijkheidshalve was Stevo deze dag beter en verdiende daarom om te winnen. Willen wij voor het kampioenschap gaan moeten wij tegen elke tegenstander presteren. Dit lukt dit weekend niet, waardoor wij weer hard moeten gaan trainen.

Geschreven door Jelle Otten op 16 oktober 2016 13:46 - 798 keer gelezen

Terug