Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Dames 2 pakt 3e overwinning op een rij
Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Minerva uit Vlijmen op het programma. Minerva staat dan wel op de
12e plaats, maar dat wil zo vroeg in het seizoen nog niet alles zeggen en daar werd de ploeg ook verteld. Om 12.00 uur verzamelde de ploeg omgekleed en wel in de kantine voor drankje. Werd alleen gelijk duidelijk dat dit eventueel meerdere drankjes konden gaan worden vim het uitlopen van wedstrijd voor ons doordat er in de ochtend een jeugdwedstrijd vreselijk uitliep. Door een geplande vlucht voor een aantal dagen Londen werd duidelijk dat Svenja helaas de wedstrijd eerder zal moeten verlaten. Doordat de selectie maar 2 vaste midden heeft en de jonge mee trainers uit speelden ontstond er een klein probleempje. Gelukkig was Yolande Mouthaan uit dames 4 bereid om het probleem op te lossen.

Een uur later dan gepland klonk er dan toch eindelijk het eerste fluitsignaal om de wedstrijd te beginnen. Voor VC wik dames 2 was er 1 wijziging in de basis opstelling van de afgelopen weken. Zo begon nieuwkomer en talent Mirjam de Jong voor het eerst in de basis op de diagonaal ipv aanvoerder Christy. De andere basis speelster waren Tamara (sv), Romy (p/l), Melanie (p/l), Svenja (mid), Shirley (mid), en Manon (libero).

Dames 2 begon uitstekend aan de wedstrijd met een goede servedruk. Minerva zocht bij een 8-4 achterstand de time out op zonder effect. Ook het wisselen veranderde niks aan de dadendrang van de Ammerse meiden en de 1e set ging daardoor vrij eenvoudig met 25-16 naar VC Wik.

Set 2 werd weer met dezelfde basis opstelling gestart, maar verliep iets moeizamer doordat er in bepaalde fase te veel persoonlijke fouten werd gemaakt. Vooral in de serve verloren we de grip en halverwege de set kwam Minerva zelfs op voorsprong15-16. Coach Sander vroeg gelijk een time out aan om de boel op scherp te zetten, maar helaas zonder het juiste effect. Minerva voelde ineens dat er wat te halen was en VC Wik kwam er niet meer uit. Op 15-18 volgde een wissel en kwam Barbara het veld in voor Melanie om aanvallend tot score te komen. Het bleek een gouden wissel en Barbara pakte de groep bij de hand en maakte punt voor punt aan het net en vervolgens ook met haar serve. Dit resulteerde in een 25-21 set overwinning.

In set 3 bleef Barbara staan en gelukkig kon Svenja nog een setje spelen gezien de tijd. VC Wik was helemaal wakker geworden en zette Minerva gelijk onder druk met de juiste serve druk. Dames 2 liep heel snel weg en halverwege kwam MariŽlle het veld in voor Tamara en verliet Romy het veld voor Melissa. Wat Minerva ook probeerde VC Wik bleef rustig door spelen en won de set vrij eenvoudig met 25-16.

Ondertussen was het 15.00 uur geworden en voor Svenja zat de wedstrijd erop en kon zich klaar gaan maken voor de vlucht naar Londen. Yolande Mouthaan verving Svenja deze set en deed zeer goed en pakte ook regelmatig haar puntjes mee. Verder kwamen Tamara en Romy ook weer terug in het veld. Waar het in de vorige thuiswedstrijd na een 3-0 voorsprong nog mis ging, was het nu wel snel duidelijk dat VC Wik geen set zal afstaan. Wederom kwam halverwege MariŽlle en Melissa het veld weer in om zo ook hun puntjes mee te pakken en deden dit voortreffelijk. Zo werd de set zeer duidelijk gewonnen met 25-15 en bleven de 5 punten in Groot-Ammers.

Zeer degelijke wedstrijd van dames 2 met 1 klein dipje halverwege set 2. Complimenten aan de gehele ploeg hoe de wedstrijd vrij eenvoudig, zakelijk en als team werd gewonnen. Bijzonder waardering voor Mirjam die zeer goed speelde tijdens haar 1e basis plaats. Op dit moment staan we op de 2e plaats met 2 punten achterstand op de koploper, alleen hebben wij een wedstrijd minder gespeeld

Vrijdagavond gaan we op bezoek bij nummer 3 HLB Van Daal/DS uit Den Dungen. Start van de van deze wedstrijd is om 21.00 uur in Sporthal De Misse. Tijd en zin dan zien we elkaar vrijdagavond in Den Dungen.

Geschreven door Sander Sterrenburg op 17 oktober 2016 11:30 - 744 keer gelezen

Terug