Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Dames 2 vergeet te winnen in Den Dungen
Afgelopen vrijdag mocht dames 2 op pad richting het pittoreske den Dungen. De ene auto deed dit wat soepeler dan de ander maar ruim op tijd was iedereen aanwezig in de gezellige kantine. Dit betekende een relaxte voorbereiding en iedereen had zin in deze wedstrijd. Zeker dames 2 want er was een mogelijkheid om bovenaan de ranglijst te komen met een wedstrijd minder dan de rest. Maar daarvoor moest het dus wel van thuisploeg HLB Van Daal/DS 4 winnen. Deze ploeg is de competitie ook goed begonnen en draait mee in de top.

Op naar de 1e set. Coach Sterrenburg stuurde een bekende basis het veld in met Tamara op de sv, Romy en Melanie als buitenspelers, Shirley en Svenja op het midden en Christy op de diagonaal. Er werd alles behalve een flitsende start gemaakt en al snel keken we tegen een achterstand van zo'n 4 tot 5 punten aan. En het duurde lang voordat we dit gat wisten te dichten. We hadden moeite met de servicedruk en de blokkering van de tegenstander. En daar konden we zelf in de beginfase niet genoeg druk tegenover zetten. Maar bij 16-16 waren we eindelijk bij. Toen brak er een spannende eindfase aan en gingen we via 18-18, 19-19, 20-20 de spreekwoordelijke big points in. Barbara was er inmiddels ingekomen voor Romy. In deze eindfase wist dames 2 het hoofd koel te houden. Sander wisselde op setpoint Melissa erin om te serveren voor Shirley en met een direct punt haalde zij met 23-25 de set binnen. (Waarna ze stoÔcijns richting de serveerlijn ging om door te gaan)

Nou geen flitsende en overtuigende set maar wel 1 die we binnen hebben gehaald en dat goede gevoel moest meegenomen worden naar set 2. Barbara bleef staan en de overige speelsters die set 1 speelden mochten verder. In deze set begon dames 2 een tikkeltje beter. Lange tijd was er een kleine voorsprong van zo'n 2 punten en kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Deze grip bleek echter niet sterk genoeg te zijn. Vanaf 14-14 was het de thuisploeg die het roer overnam. Een tweetal serviceseries tegen deden ons de das om. We konden geen antwoord geven. Coach Sterrenburg probeerde via time-outs en het inbrengen van Romy het tij te keren maar het mocht niet lukken. En als de pass wel goed kwam lieten de aanvallers verstek gaan of was het de sterke blokkering aan de overkant die ons tegenhield. Met een eindsprint ging deze set naar de thuisploeg met 25-17.

Is geweest, niks aan de hand. Deze ploeg draait ook niet voor niets mee in de top. We hadden niet verwacht dat het een makkelijke avond zou worden. Nieuwe set, nieuwe kansen. Sander moedigde z'n meiden aan om op het eigen spel te richten en zo vroeg mogelijk in de set afstand te nemen zodat er wat minder krampachtig gespeeld kon worden. In de beginfase was dit nog niet echt het geval maar vanaf halverwege de set nam de voorsprong steeds wat verder toe. Er werd beter geserveerd waardoor de druk bij de thuisploeg kwam te liggen. Een comfortabele voorsprong van 23-18 stond er op het scorebord. Mirjam was inmiddels voor Christy in het veld gekomen en ook jonkie MariŽlle mocht een paar punten meepakken aan het einde van de set. Niks aan de hand zou u zeggen. Dat dachten wij ook, 2 puntjes maken met zo'n voorsprong moet toch te doen zijn. Blijkbaar was dit toch een zeer lastige opgave voor VC WIK. De thuisploeg serveerde er op los en wij konden het niet voor elkaar krijgen. Puntje voor puntje kroop de thuisploeg dichterbij, en dichterbij en dichterbij. En zelfs voorbij... De set ging met 26-24 naar de thuisploeg. Ongelooflijk wat er in de eindfase gebeurde, bijna iedereen maakte een individuele fout en dit was niet te doorbreken. Ook al gooide coach Sterrenburg alles nog in de strijd via time-outs en terugwissels. Zeer dom en onnodig weggegeven dit, maar ook credits voor de thuisploeg die een zeer kleine kans rook en hier het maximale uit wist te halen.

Dan maar volle bak om er een vijfde set uit te halen. We zouden toch wel laat thuis zijn. We begonnen nog met een 2-0 voorsprong maar verder hebben we eigenlijk de gehele set achter de feiten aangelopen en was het de thuisploeg die de dienst uitmaakte. Bij vlagen kwamen er nog kleine oplevingen maar het was niet meer genoeg. Coach Sterrenburg probeerde nog wat te forceren via enkele wissels maar ook dit mocht geen soelaas bieden. De koppies gingen hangen, de koek was op en zo kunnen er nog wel een aantal spreekwoorden gevonden worden. Feit is, het was niet genoeg vandaag en dat heeft de thuisploeg afgestraft. Met 25-17 was het einde wedstrijd.

Na een zeer sterk begin van de competitie was dit een grote domper. Wie weet hoe het was gelopen als je die 3e set gewoon had gewonnen.... Maar goed, dat is niet gebeurd en dus gingen we slechts met een schamel puntje naar huis. Echter, de competitie is nog erg jong en er zijn nog vele wedstrijden te gaan.

Volgende week mogen we op voor de beker tegen het in de 2e klasse uitkomende Asterix. En de week daarna in onze eigen Reiger tegen huidige koploper RVC/Libanon. We zien u graag langs de lijn!

Christy


Geschreven door Christy van Buren op 23 oktober 2016 20:48 - 777 keer gelezen

Terug