Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Next Volley zonder punten naar huis!
Op 12 november mochten de mannen van het tweede deze keer niet om half 7, maar om half 2 aantreden tegen de mannen uit Dordrecht. Na een teammeeting in de lokale dorpsherberg die vrijdagavond waarin enige voorspellingen en wedstrijdstrategieŽn besproken werden, ging iedereen met een gerust hart naar bed om zaterdag optimaal te presteren. Nadat wat mensen verlaat binnen waren gekomen kon er toch als een eenheid een bakkie worden gedaan.

Na een wat bijzondere indeling van het inslaan was iedereen klaar om te beginnen op het scherpst van de snede. In set 1 werd er gestart met Spelt, Maris, Remon, Henk, Boris en de Jelles. Na een wat stroeve opening en wat foute services was er geen vuiltje aan de lucht voor de equipe uit Ammers. Eerste set resulteerde in een 25-17 overwinning. Een goed begin is het halve werk.

In set 2 werd met dezelfde namen gestart en gaven de jongens uit Groot-Ammers wat meer ruimte aan de Dordtenaren en met een achterstand van 13-15, moest er verandering komen binnen de lijnen. Dit kwam in de vorm van Brambo. Waar de Ammerse voorsprong in de slotfase 4 punten bedroeg, 23-19, kreeg Next een opleving en trok de stand gelijk met 23-23. Er werd orde op zaken gesteld en de set werd stabiel binnen gehaald met 25-23.

U zal nu denken, de altijd lastige derde set, Heren 2 was hier ook van op de hoogte besloot het eens een keer anders te doen. De puntenmachine werd opgezocht, dit was geen van onze spelers. De libero van Next is onze topscorer geweest, bedankt voor het aantrekken van het andere shirt. Een zeer strakke set werd geproduceerd door de mannen van twee, met 25-12 als resultaat.

Gaan voor dat bonuspunt werd ons van de kant meegegeven door coaches Ans & Michiel. Bleek dit achteraf makkelijker gezegd dan gedaan. Het scorend vermogen uit de derde set zwakte af en ook de pass bleef aan Ammerse zijde hangen door een aantal sterke service beurten aan Dordste kant. Het gevolg hiervan was een 7-12 achterstand. PJ en de Zwart maakten hun opwachting en zo had WIK weer jongens met verse energie binnen de lijnen. Met 19-19 werd er iets van het oude niveau terug gevonden, maar kon er niet doorgedrukt worden. Op 21-22 werd in de laatste time-out de neuzen dezelfde kant opgezet en moesten we niet met een zuur gevoel de wedstrijd aflsuiten. Er werden hierna door Next ontzettend harde ballen geslagen, helaas voor hen hadden de reclameborden het zwaar te verduren. Op de stand van 24-24 wist Bram een lekker balletje te scoren en op het matchpoint hierna de libero weer aan het wankelen te brengen. Hierdoor kon Jelle O de 26-24 maken, door terug komende rally-bal netjes via de handjes weg te slaan.

4-0 winst en netjes bevinden wij op ons de eerste plek van de Promotieklasse B, hierop stond een mooie beloning van onze sponsor. Kees bedankt voor de support en de versnaperingen achteraf! Genietend van deze goudgele prijs en de 5 punten werd Dames 1 met een mooi repertoire aan nummers naar de overwinning geschreeuwd. Volgende week een toppertje(en een breezer ananas) voor de mannen van Heren 2. Om 16:30 moet tegen concurrent VOKO 2 de eerste plek worden verdedigd, zij staan weliswaar vierde maar zouden bij twee maal 4-0 winst tot 1 punt kunnen naderen. Die kans gaat ze niet gegeven worden, omdat wij het veel te leuk vinden om te roepen dat wij boven aan staan.Bedankt voor de vele supporters!

Groeten van den Ouden #8
Geschreven door Jelle Otten op 15 november 2016 07:42 - 719 keer gelezen

Terug