Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Sliedrecht vs. AHC

Sliedrecht - Na enkele weken van relatieve rust – 11 feb speelde uw helden van de AHC voor het laatst – stond afgelopen vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport 6 op het programma. Thuis moest de AHC nipt zijn meerdere erkennen in Sliedrecht en dus was er stiekem hoop dat er weer is een keer wat puntjes gesprokkeld konden worden. Zeker als de ranglijst erbij wordt gepakt. Onderste boven bekeken stond Sliedrecht maar één plekje onder de AHC met een verschil van 7 punten. Aan de andere kant is de combinatie van vrijdagavond wedstrijden en de AHC niet altijd even goed bevallen in het verleden.

Het voorprogramma was enigszins uitgelopen, maar zo de klok van half tien klonk dan toch het eerste fluitsignaal in de Stoep. Op deze vrijdagavond was een groot aantal trouwe AHC fans naar Sliedrecht afgereisd en zij zagen de AHC voortvarend uit de startblokken komen. Enigszins brutaal werd een voorsprong van een aantal punten gepakt. Zoals wel vaker had de AHC moeite om dit vast te houden en richting het einde was het Sliedrecht dat puntje voor puntje steeds dichterbij kwam. Uiteindelijk werd nog een time-out genomen, maar dit kon niet voorkomen dat de Sliedrecht de eerste set 25-22 wist te winnen.

De tweede set resulteerde in dezelfde eindstand en het verloop was ongeveer hetzelfde. De derde set was een set waarin alles eventjes niet liep zoals het zou moeten. Met name aanvallend werd er te weinig gescoord. Eindstand in deze set was 25-16 in het voordeel van Sliedrecht. Om de eer te redden moest het dan maar In de vierde set gebeuren. Er is inmiddels niets meer te verliezen en Sliedrecht werd een beetje nonchalanter. Ondanks dat was het niet genoeg om het echt spannend te maken en wist Sliedrecht ook deze set vrij eenvoudig te winnen. Wederom een 4-0 nederlaag ondanks dat het vertoonde spel niet eens zo heel onaardig was. Het verschil met Sliedrecht is weer 5 punten groter geworden en hoewel er (theoretisch) nog 100% kans is om rechtstreekse degradatie te ontlopen is dit inmiddels geen heel realistisch scenario meer.

Om het volgende seizoen beter voor de dag te komen heeft aanvoerder Van Aken het technisch hart van de AHC opdracht gegeven om versterkingen vast te leggen. Technisch directeur Brand heeft daarop snel actie ondernomen en is naar verluid inmiddels tot een principe akkoord gekomen met een speler die hij morgen na de wedstrijd hoopt te presenteren. Op dit moment lijken alleen nog financiële beweegreden een transfer te kunnen blokkeren. Echter in het verleden is al vaker gebleken dat dit hierop nog nooit iemand is afgehaakt. 

Voordat het zover is spelen we morgen eerst nog tegen de koploper, Volley-Zuid. Uit werd hier kansloos van verloren, maar we gaan ons best doen om het dit keer wat beter te doen. U bent van harte welkom!
Geschreven door Jasper Bikker op 17 maart 2017 16:54 - 727 keer gelezen

Terug