Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

AHC en de verdwenen gouden envelop
La Puerta – Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de volleyburen van OKK’70 2 op het programma. Voor de AHC zit het seizoen er al een poosje op. Degradatie is sinds vorige week een feit, dus rest voor de spelers alleen nog het feit om de resterende wedstrijden zonder blessures door te komen. Het zou immers zonde zijn om niet fit te zijn voor het toernooi waar ieder AHC’er wel altijd goed presteert en waar we zelfs titelverdediger zijn: Moerbeke. 

Voor de tegenstander van afgelopen weekend stond er eigenlijk ook niet veel op het spel. OKK’70 doet het goed in de middenmoot, maar voor promotiewedstrijden staat de ploeg te laag. Uit, op een vrijdagavond ergens in december, werd er nog door de AHC verloren met 3-1. Over deze wedstrijd weten we niet veel meer, behalve dat de kroeg waar na de wedstrijd een meet-and-greet werd gehouden door het 5e niet zo goed werd bezocht door de plaatselijke bevolking. AHC dompelde deze rookvrije kroeg die avond snel om tot rokerskroeg, waar een mengeling van as, tostilucht en schraal bier snel de boventoon voerden.

De wedstrijd dan, na professioneel inspelen floot scheidsrechter Monteban, de vrouw van oud-coach Edward, af voor de 1e set. De AHC ging vlammend van start, kreeg de gelegenheid van OKK om flink uit te lopen. Dat OKK werkelijk niks scoorde en alleen maar fouten maakte, deerde de AHC en het massaal toegestroomde publiek helemaal niks. Op veld 1 werd heren 1 namelijk richting de 2e divisie geslagen, het publiek wilt ook wat dus die lieten we niet in de kou staan. De eerste set werd gewonnen met 25-18.

Zou het dan toch? Zit er een overwinning aan te komen voor de AHC, de eerste voor Bikker dit seizoen? Het antwoord is nee. Set 2 ging tijdig gelijk op, maar ging uiteindelijk met 20-25 naar OKK. Deze klap kwamen we niet meer te boven. AHC zakte flink door het ijs, OKK scoorde wel en stond blokkerend zijn mannetje. 11-25 voor OKK.

Set 4, tranen met tuiten bij de fanbase van de AHC. Set 3 sloeg keihard in bij onze jongste fan en de emoties liepen hoog op. Scheidsrechter moest zelfs de wedstrijd tijdelijk stil leggen om deze jongste Monteban-telg te troosten. Dat de AHC zo hoog zit bij vele fans wisten we al, verdriet doet ons dan ook geen goed. Deze set werd daarom ook verloren met 18-25. 1-3 verlies, helaas.

Snel de kantine in om het puntje te vieren. Het zou immers niet anders, of de AHC zou zijn gouden envelop ontvangen voor beste VC WIK team van het jaar. Dat die de vorige thuisdag niet was uitgereikt zou vast wel een fout zijn geweest toch? De AHC bleef maar wachten, muziek op standje 10 en de tap vol open. Het werd later en later in de Reiger, tot er op een gegeven moment alleen nog spelers van de AHC in de kantine stonden, de rest was naar huis. Ook voor de spelers van de AHC tijd om af te druipen, geen gouden envelop…

Geschreven door Mark Brand op 4 april 2017 16:27 - 935 keer gelezen

Terug