Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Verlies in Zundert
Donderdag 15 november stond er al weer een wedstrijd op de planning voor heren 2. Het was een zeer druk schema dat heren 2 moest afleggen. Helaas vielen de resultaten erg tegen in de wedstrijden. Op de dinsdag training werden de koppen bij elkaar gestoken om het een en ander te bespreken. Het was een verhelderend gesprek en iedereen was er op gebrand om iedereen weer te laten zien wat wij in ons mars hebben. Helaas moesten wij wegens omstandigheden zonder coach afreizen. Althans, Henk was beschikbaar om als coach te fungeren. Voor de wedstrijd probeerde hij meteen zijn coachtalenten door te drukken. Hij liet, zoals grote trainers dat doen voor belangrijke wedstrijd, het team een motivatiefilmpje zien. Het filmpje kan opgevraagd worden bij iemand uit het team, maar in het kort kwam het er op neer dat we de tegenstander moesten wegvagen. We moesten niks van ze overlaten.

Gemotiveerd en met de laatste aanwijzingen van de coach, stapten wij het veld in. De eerste 6 punten gingen voortvarend, we kwamen mooi voor, maar als snel kwam de klad er in. Het verloop van de eerste set kan het beste beschreven worden door middel van de service van ondergetekende, ver onder de (onderste) maa(s)(t).
We liepen achter de feiten aan en de set werd met ruime cijfers verloren: 25-16.

Set 2 moest hoe dan ook beter, er werd wat gewisseld, maar dit mocht helaas niet baten. Weer liep het team de hele set achter Zuvo aan. We konden geen potten breken.

Set 3 is altijd een lastige set. Het was de laatste kans om er een overwinning uit te slepen voor de heren. Het spel werd al iets beter en er werd met vlagen aardig gespeeld. Er werd hard gevochten voor elke bal. Tot het midden van de set stond het team met een kleine voorsprong in het veld. Het was nu het moment om door te drukken en het gat te vergroten. Het tegendeel werd echter waar. Een sterke serviceserie van de tegenstander werd ons fataal. We waren niet meer bij machten om het spel te keren. Ook deze set ging verloren.

Geknakt dat we waren, wilden wij toch nog wel een punt mee nemen naar Groot-Ammers. Het spel was alleen weer niet goed genoeg. De irritaties in het veld liepen hoog op en dit leidde ook nog tot een kaart. We konden het tij niet keren en wederom ging de set verloren.
Heren 2 is niet in goeden doen en dit was deze avond wederom zichtbaar. We hopen dat we tegen volley 2b wel bij machten zijn om het spel dat we kunnen spelen te laten zien.

Nr 11 Maarten de Jong

Geschreven door Robbin Vink op 20 november 2018 15:37 - 689 keer gelezen

Terug