Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

VC WIK D2 - AVVA D1
Vrijdagavond 7 december om 20:30 uur stond de derby tegen AVVA 1 op het programma. Om 19:30 uur werd er afgesproken in de kantine. Svenja moest deze avond werken en kon er niet bij zijn, Michelle heeft nog last van haar duim en Mayke is ook nog geblesseerd. Gelukkig kon Yolande met ons meedoen. Vooraf hadden we afgesproken om sterk te beginnen en goed op te letten hoe we onze blokkering zetten.


1e set werd er begonnen met Inge, Judith, Anne, Carmen, Yolande, Mirjam en Melanie. De woorden om sterk te beginnen hadden we niet waar gemaakt. Een paar keer knipperen met de ogen en we stonden gelijk 0-7 achter door de goede service van AVVA. Dit kon echt niet. Eindelijk hadden we een goede pass en Judith wist een punt te maken. We kwamen goed terug en het stond 11-17 voor ons door Carmen haar sterke service. Uiteindelijk moesten we het weer eens spannend maken en haalde we de set met 26-24 binnen.


De 2de set werden dezelfde namen weer het veld ingestuurd. AVVA heeft een diepe service en daar had de pass lijn het moeilijk mee. Ook wisten wij geen ballen te scoren. AVVA was verdedigend sterk en ze zaten er bij elke bal bij. Onze fouten last was te hoog waardoor we deze set hadden verloren met 22-25.


Set 3 moest zeker anders dan de tweede set. We moesten slimmer gaan spelen en harder gaan werken. In het achterveld zijn we anders gaan staan door de diepe ballen van AVVA. Ook moest er meer pit komen in onze service. En weer moesten we het spannend maken. De set wonnen we met 27-25.


De 4de set was onze fouten last weer erg hoog. Met vlagen ging het eventjes goed en daarna zakte het weer in elkaar. Eindstand van set 4: 18-25.


De 5de set begonnen we weer niet scherp. Door de goede service hadden we het passend moeilijk. Maar toen kwam Carmen aan de service en die had een goede serie! Zo haalde we de 5de set met 15-13 binnen.


Yolande bedankt voor het meedoen! Zaterdag 15 december om 14:45 uur moeten we tegen Sliedrecht Sport en zal het duidelijk worden of we de tweede plaats gaan behouden voor de winterstop.


Tot dan!


Geschreven door #1

Melanie Gerlich
Geschreven door Melanie Gerlich op 8 december 2018 11:37 - 553 keer gelezen

Terug