Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Meer vrouwelijke scheidsrechters in het volleybal!? Ja graag!
Diverse sportbonden willen graag meer vrouwelijke bondsscheidsrechters in de sport. Dus niet alleen bij volleybal, maar bij veel meer sporten zoals hockey, handbal, voetbal enz.

Dit wil de Nevobo vooral om de verhouding tussen vrouwelijke sporters en vrouwelijke scheidsrechters te verbeteren. Er zijn nu gewoon (veel te) weinig actieve vrouwen in de arbitrage bij de sportbonden en dat is zonde.

In de afgelopen jaren hebben de vrouwelijke sporters veel successen meegemaakt. Natuurlijk de Nederlands volleybaldames, maar ook in het hockey, voetbal en handbal. Gelukkig waren er ook successen van vrouwelijke topscheidsrechters, zoals Hélène Geldof (volleybal), Lizzy van der Helm (voetbal), Edith Oudshoorn (basketbal) en Romy Vooys (waterpolo).

Maar de Nevobo wil ook heel graag een volgende generatie bondsscheidsrechters opleiden. Niet alleen voor de Nevobo, maar ook voor ons als vereniging. Bijvoorbeeld i.v.m. de leveringsplicht is er veel winst te behalen met zoveel vrouwelijke leden. Daarom zijn we op zoek naar vrouwelijke scheidsrechters tussen de (16)18-25 jaar die graag over de 4 nieuwe inzichten voor de moderne scheidsrechter willen horen, die zich verder willen ontwikkelen, die graag een SR-coach op hun club willen hebben of die meer willen weten over weerbaarheid. En daarbij vragen we jouw hulp als bondsscheidsrechter. 

Je weet vast nog wel waarom jij ooit als scheidsrechter bent begonnen. Waarschijnlijk werd je hierop aangesproken door een scheidsrechter binnen je vereniging, met als reden om de vereniging te helpen of misschien wel omdat je talent had. Vaak heb je dat aanzetje en een beetje extra vertrouwen nodig om te starten, dat geldt zeker voor jonge vrouwen.

Help jij mee om binnen onze vereniging vrouwelijke leden te enthousiasmeren voor het fluiten van wedstrijden? In de komende maanden worden een heel leuke en leerzame masterclasses georganiseerd voor jonge vrouwen die als scheidsrechter verder willen komen. In dit nieuwsbericht vind je meer informatie over o.a. de Masterclass #zijfluittop op 22 februari 2019 in Breda.

Heb je hierover vragen? Neem dan even contact op via corvanaken@vcwik.nl.
Geschreven door Cor van Aken op 30 januari 2019 19:13 - 339 keer gelezen

Terug