Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Spelregelwijzigingen 2019/2020 - LET OP Libero op DWF (update 12-09)
Met de start van de competitie voor de deur, zijn er ook dit jaar weer diverse spelregels gewijzigd.

De belangrijkste wijzigingen kan je terug vinden op het de site van de nevobo.


Onderstaand bericht mbt Libero op DWF:

Goedemorgen,

Diverse teams spelen met een libero in de competitie. Sommige teams zelfs met 2 ibero's. 
Nu staat er beschreven dat wanneer een speler in het DWF als libero geregistreerd is (in de teamsamenstelling en deze aanwezig is bij de wedstrijd) deze ook altijd is uitgekomen in de wedstrijd. 

Het kan natuurlijk voorkomen dat een speler uit een lager team gevraagd wordt mee te spelen met een hoger team en dan de taak als libero in het veld mogelijk gaat bekleden. Als deze invaller geregistreerd is als libero heeft hij dus ook gespeeld en telt deze wedstrijd als invalbeurt. Het komt voor dat de libero helemaal niet is uitgekomen in de wedstrijd. De persoon heeft dus niet gespeeld. Maar doordat hij als libero in het DWF staat heeft hij wel gespeeld en een invalbeurt achter zijn/haar naam

De speler heeft dus een mogelijke invalbeurt achter zijn naam staan terwijl deze niet is uitgekomen. Nu is het niet mogelijk om bij de versie DWF Live bijhouden het vinkje achter de libero te verwijderen (niet uitgekomen). Dat kan wel bij de versie DWF resultaat invoeren.

Mocht het zo zijn dat jullie bij de versie DWF Live bijhouden een libero hebben staan bij de spelersopgave welke niet is uitgekomen kunnen jullie dat vermelden in het opmerkingenveld onderaan het DWF. 
Graag daar vermelden welke libero (in ieder geval vermelden van rugnummer) niet is uitgekomen. Wij zullen achter de schermen de speelbeurt/invalbeurt van de libero ongedaan maken. Bij de versie DWF resultaat invoeren kunnen jullie wel het vinkje bij de libero verwijderen en daardoor aangeven dat de libero niet is uitgekomen.

Veel succes!!!

Met vriendelijke groet,

Bob Dixon
Co÷rdinator Nationale Competitie & Nationale Jeugdkampioenschappen

Geschreven door Mark Brand op 26 augustus 2019 08:54 - 544 keer gelezen

Terug