Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Voorstellen en V2Biebers
Goedenavond,

Heren 2 heeft dit jaar voor de verandering weer is een gloed nieuw team. Van het team van vorig jaar spelen er nog maar 3 op dezelfde positie. Laat ik daarom beginnen met een voorstelronde van het team.

Omdat het uiteraard aan Hajo lag dat we in degredatiezone kwamen is in eerste instantie besloten om ondergetekende weer aanvoerder te maken. Nieuw erbij gekomen zijn:

Overgevlogen vanuit heren 1:

Pieter Pleun, eigenlijk PP en deze is momenteel nog steeds overgevlogen. Hij is namelijk op zakenreis in de VS. PP is altijd een vaste waarde en weet elk blok wel weg te spelen. Ook hoopt hij de jongens wat meer bij te leren, zodat het spel volwassener en stabiel wordt.

Joshua, verwend fan van de boedwijser. De libero van het team en de stille kracht van het team. De materialen man is elke keer bang dat als hij weer is bovenhands speelt, dat hij de bal per ongeluk fijnknijpt. 

Chris, was libero maar is overgegaan op de passer loper. Kan zomaar is de meest behendige speler zijn van heren 2 en weet bovenal ook veel van het spelletje af. 

Definitief overgekomen vanuit de jongere garde:

Thijs, heeft zijn roeping gevonden op de midden, wat hij erg verdienstelijk doet. Dit is zelfs ook al door heren 1 gezien dus wie weet. Daarnaast is hij fan van de sportschool. Hij kan hierover goed opscheppen, maar na tien minuten fietsen naar de sporthal is hij al moe.

Tim, spelverdeler en claimt het spelverdelerssyndroom niet te hebben. De jongste van het team, maar staat zijn mannetje en heeft alles onder controle. Behalve als die bier ruikt, dan is zelf Yvonne niet veilig.

Daarnaast zijn er gelukkig wel wat spelers gebleven te weten:

Bram, één van de passerlopers die de snelste bal kan aanvallen, maar daarnaast tegenwoordig ook mede- en tegenstanders weet te verassen met sluwe ballen. Ook de enige man die gelukkig getrouwd is gelukkig.

Robbin, de enige midden die wel is gebleven. Hij is beter bekend als Vinner. Altijd op te laden voor spannende potjes als AVVA uit, waarbij hij uitblinkt. Tegenwoordig scoort hij ook vanuit de achterlijn met zijn nieuw geleerde service op positie 1. Daarnaast houdt hij altijd netjes z'n mond en geeft hij gelukkig nooit commentaar.

Maris, Ris. Van de positie van passer loper overgegaan op de dia. Een tegenstander die blokt is een prooi voor Ris, die makkelijk touché slaat en daarmee veel scoort. Ook houdt hij van vrouwtjes scoren. Tegenwoordig kan hij zelfs ook planten versieren.

Bas, broertje van Bram en van de passer loper overgegaan op de midden. Slaat één van de hardste ballen waarbij de positie niet uitmaakt. Positioneel kan hij nog veel leren, maar gelukkig weet hij wel waar de Haringvliet ligt. 

Gelukkig is er nog iemand die dit zooitje ongeregeldheden bij elkaar probeert te houden en dit is Esther.

Wat betreft de wedstrijd,

Op het programma stond Volley 2B. Met een verstrekte selectie kwamen zij richting het Ammersland. 

In set 1 werd gestart met Tim, Jelle, Bas, Maris, Chris en Vinner. Er werd met lef gestart en Wik stond zowaar een aantal punten voor. Passend was de boel onder controle, maar aanvallend kwam het niet door het sterke blok van de Biebers heen. De set ging daarom naar de gasten. 21-25

In set 2 stond Bram binnen de lijnen en dat ging super. De Biebers begonnen wederom met een tandje terug en dachten daar weer mee weg te komen. Echter denderde Wik nu door en bleef wel scoren, zowel vanuit aanvallend optiek als vanuit de service. John kwam voorin, waardoor Wik verrassender kon aanvallen. Vrij eenvoudig werd set dan ook gewonnen met 25-14.

Toen set 3, bleef dezelfde selectie staan. Helaas waren het de Biebers die te sterk waren. Op den duur waren er 3 aanvalsfouten vanuit de buiten en dia en 1 passfout en dat hield in dat onze midden Vinner het veld moest verlaten. De set ging verloren met 15-25.

De toeschouwers dachten waarschijnlijk naar een vrouwenwedstrijd te kijken gezien het verloop van de sets. Set 4 was dan eindelijk een set waar het geleidelijk op ging. Pieter was binnen de lijnen gekomen voor Tim. De oude lumberjack scoorde zelf nog een puntje en serveerde uiteraard goed na een time-out. Opgejut door het publiek bleef Wik in de race. Bas sloeg nog wat putten in de grond en het ging gelijk op. Echter het verschil van enkele punten kon Wik niet meer goedmaken. De set werd met 22-25 beslecht.

Al met al was het een goede eerste wedstrijd. De heren beginnen eindelijk aan het wedstrijdritme te wennen en hopen dit door te pakken.

Groet, nummer 1, opa , Jelle Otten

Geschreven door Jelle Otten op 30 september 2019 20:10 - 516 keer gelezen

Terug