Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Next Volley HS 2
Goedendag,

Op zaterdag 5 oktober mocht het zooitje ongeregeldheden van VC Wik een wedstrijd ballen tegen Next. 

Om bij Dordrecht te komen waren er wat opstartproblemen. Tim bleek de flessen vergeten te zijn en de brug bij de N3 moest precies opengaan toen wij wilden passeren. 

Doordat Bram een afschuwelijk lucht creŽerde in de kleedkamer werd het tempo van omkleden verdubbeld, waardoor we nog net op tijd op het veld stonden. Maris was gelukkig ook zo goed geweest om water te halen bij de Coop, super.

Na de scheidsrechters een presentje te geven voor week van de scheidsrechter kon de wedstrijd beginnen. De helden Tim, Opa (jelle), Vinner (Robbin), Ris (Maris), Bram en Bas werden het veld ingestuurd om op avontuur te gaan.

Set 1 begon gelijk goed, Opa schoot wat ballen richting positie 1 vanuit de serveerlijn waardoor er gelijk een gaatje ontstond. Bij een rally had Jos wat losse handjes dus speelde hij een draaiende bal helemaal de verkeerde kant op. De scheids besloot voor 2x te fluiten, maar werd erop attent gemaakt dat dit mocht. Een dubbel fout als gevolg en opa mocht de boog weer aanspannen om Next meer pijn te doen.
Met goede services van met name Bas en Vinner bleef Wik de set voorstaan en kon de set zonder gevaar worden binnen gehaald.

Set 2 werd besloten om met dezelfde selectie door te gaan. Next begon sterk, maar Wik kon het gaatje dichten. Het kwam op setpunt maar er werd niet gescoord. Onder de twintig waren beide ploegen niet tref zeker en werden er veel fouten gemaakt.
Boven de twintig ging het niveau omhoog. Zowel Next als Wik wist een goede service neer te zetten, wat niet altijd het geval is met twee jonge ploegen. Met net meer aanvallende en blokkerende kracht was het Next die de setwinst pakte.

De teleurstelling was groot en in plaats van meer energie in het spel te stoppen werd juist lekker op elkaar gezeken en de ene domme bal na de andere domme bal gespeeld. Wij hebben bijna heel het team die weet hoe het niet moet, maar jammer genoeg weinig die aangeven hoe het wel moet. Alle afspraken werden losgelaten, waardoor rally ballen over het net gingen en de aanvallers blijkbaar niet meer wisten wat het veld was waarin gescoord moest worden. De twee sets werden dan uiteraard ook verloren en in mijn optiek echt niet nodig.

Conclusie is dat dit jonge en samengestelde team meer wedstrijdroutine moet krijgen en dit begint al met de inzet en aanwezigheid op de trainingen. Iedereen (dus niemand uitgezonderd) zou is gewoon bij zichzelf na moeten gaan wat hij kan doen om het team beter te maken en lid zijn van het team (opbouwen, afbouwen, coachen, juichen etc). Hopelijk gaan wij dan ook dusdanige oefeningen doen, waardoor wij wel het verschil kunnen maken in de wedstrijd.

#1, opa


Geschreven door Jelle Otten op 6 oktober 2019 13:18 - 431 keer gelezen

Terug