Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Escape from Alcarats
Groot-Ammers/Dordrecht – Na een week radiostilte is er weer een artikel opgedoken over de ruige ratten van ons aller VC WIK Heren. Waar een de verslaggever het nodig vond om zijn kabel van de Zuses machine door te knagen is hij vanaf heden weer online.

Twee weken geleden namen de ratten het op tegen de Limacaanen van Guido the Medal en Freriks the Magician. Een topper op papier maar op het veld was dat allerminst het geval. De eerste twee sets verkochten de rattenbrigade hunnie huid duur. Maar werden later opgepeuzeld door de Limburgers die een ouderwetse stoofperen rattenvlees op het menu hadden staan. Met de snuit tussen de benen verdwenen de ratten de polder in om te knagen aan alles wat los en vast zat.

Gelukkig sloeg de teleurstelling snel om in een revanche. En hoe fijn is het als je dat kan botvieren op een kudde schapen. De rattenvanger Koemanovic blies op zijn fluit en van heide en verre snuffelde de ratten richting de schaapskooi in Dordt om een aanval in te zetten. Als snel leek de wedstrijd uit te draaien op een deceptie. Als ratten in de val ging de eerste set met grote cijfers verloren. Er was nog maar een mogelijkheid, ontsnappen uit deze barre situatie. Als volleerde rovers trokken de ratten via alle hoeken en gaten in het veld om de schapen bij de koppen te grijpen en dat lukte. Met een portie werklust, service druk en rammende ratten op de midden en flanken kantelde de wedstrijd en kwam er een 1-3 einstand op het scorebord. Het in grote getalen Ammerse publiek kreeg het applaus en een heuse rattenglijer na afloop.

Aanstaande zaterdag neemt de equipe van Koemanovic het op tegen de korpsballuh uit Eindje de Gekste. Spektakel gegarandeerd en een opening om een mooie reeks neer te zetten. Want de ratten zijn naast dat ze heel ambitieus zijn ook ontzettend cultuur verreikend. Naast de trainingen deze week, wordt er ook een kijkje genomen op de paardenmarkt bij onze oosterburen en gaat Mark de Rat binnenkort een kijkje over de grens nemen bij de pro vrouwelijke ratten.

Brengt ons tevens bij de prijsvraag voor deze week. Hoeveel vaasjes bier gaat Raymundo “Wortel” de Rat aanstaande zaterdag na de wedstrijd (r)atte? Antwoorden kunt u 5 minuten na afloop van onze wedstijd inleveren bij Vaderrat Neel Ross. De winnaar wordt de eerst volgende thuisdag rijkelijk beloond.


Geschreven door Ron van Arkel op 9 oktober 2019 13:06 - 443 keer gelezen

Terug