Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Streekderby gaat verloren
In een bewogen week stond een wedstrijd op het programma die altijd voor spektakel zorgt en die de laatste jaren al vaak gespeeld is, WIK vs. Next Volley Dordrecht. Aan motivatie ontbrak het niet om de schapenkoppen te laten zien wat we waard waren, want de uitwedstrijd eindigde in een winstpartij voor ons. Een mooi affiche voor eigen publiek. Ook de mannen van het eerste hebben goede voornemens voor 2020, om scherp te blijven tijdens het seizoen en een collectieve doelstelling te hebben en het seizoen niet op zijn 'Boerefluitjes' uit te spelen. We willen dit seizoen naar boven blijven kijken om onszelf aan te sporen mooi en goed volleybal te blijven spelen. Vanwege blessure en afwezigheid waren we dit keer versterkt vanuit ons tweede team met Maris, Thijs & Lukas en ook vanuit jeugd met Thom.
In set 1 schoten we uit de startblokken en serveerde we de Dordrechtse formatie van het veld en hadden we complete grip op de wedstrijd en beloofde het een mooie wedstrijd te worden. We hadden weer eens wat te juichen, 25-16.
Deze trein door laten stomen was het devies voor deze tweede set vanaf de kant, maar Dordrecht kreeg meer grip op onze service en werden wij minder krachtig in onze aanval. Dordrecht kwam in de wedstrijd trok de tweede set met minimaal verschil over de streep, 23-25.
1-1 en niets aan de hand, althans dat was de uitgangspositie. Dordrecht was in de wedstrijd gekomen en wij waren al het goede wat we opgebouwd hadden volledig kwijt. Het probleem wat ons de laatste weken vaak nekt, het totaal uitvallen van de aanvalsmotor. Over de set 3e & 4e set zijn weinig positieve zinnen te schrijven, behalve dat Thom op 14e jarige leeftijd zijn debuut mocht maken voor heren 1. Dit is een ontzettend knappe prestatie waar hij erg trots op mag zijn. Dordrecht kwam niet meer in de problemen en wij kwamen er niet meer uit. 1-3 voor de bezoekers.
We zullen het een winterdip noemen, maar we moeten snel weer eens wat punten gaan pakken. We gaan er hard voor werken om het tij te keren en de punten op te halen bij Hajraa in Eindhoven.
Geschreven door Boris den Ouden op 20 januari 2020 09:46 - 282 keer gelezen

Terug