Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

VC WIK beach | trainingen voor de jeugd - update indeling etc
Goed nieuws, er mag weer buiten georganiseerd gesport worden door jeugd tot en met 12 jaar. Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen weer buiten sporten mits er 1.50 meter afstand wordt gehouden. Direct na de persconferentie van vorige week zijn wij ons gaan voorbereiden om weer trainingen aan de jeugd tot en met 12 jaar te kunnen geven op onze beachvolleybalvelden VANAF vrijdag 8 MEI a.s. De exacte tijden, groepsindeling etc. zijn hier terug te vinden!

Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar zullen we inventariseren welke behoefte er is om daadwerkelijk te gaan trainen en afhankelijk van de behoefte zullen wij een plan op stellen dat past binnen de gestelde richtlijnen.

Maatregelen veiligheid en hygine jeugd tot en met 12 jaar
Brengen en halen van de kinderen
Zorg dat je tijdig voor de training aanwezig bent, maar niet meer dan 5 minuten van tevoren. Ouders die hun kind(eren) komen brengen of halen mogen het beachvolleybal terrein niet betreden. Ouders die hun kind(eren) komen brengen met de auto, zetten hun kind af op het parkeerterrein en blijven zelf in de auto. Na het brengen of halen vertrekken ouders direct weer. Mogelijkheid tot kijken bij de training is er alleen vanaf de dijk (let op dat je het verkeer niet onnodig hindert).

Binnenkomst beachvolleybalterrein
Iedereen die het beachvolleybalterrein betreedt doet dit via een duidelijk aangegeven ingang. Bij binnenkomst staat een handreinigingsmiddel, het is verplicht om bij binnenkomst (en vertrek) de handen grondig te desinfecteren.

Stromend water en toilet
Tijdens de trainingen kan er geen gebruik gemaakt worden van stromend water of het toilet. Neem zelf voldoende water mee om te drinken en handen/voeten af te spoelen. In geval van nood is de sleutel tot stromend water en toilet beschikbaar bij de trainer.

Toezichthouder
Tijdens de trainingen is er te allen tijde een toezichthouder aanwezig die erop toeziet dat onze en de algemene richtlijnen rondom het coronavirus nageleefd worden.

Trainers
Trainers houden te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

Materialen
Alle materialen worden na gebruik gedesinfecteerd.

Actualisering
Zodra er vanuit de overheid tot aanpassing van maatregelen wordt besloten, worden deze richtlijnen geactualiseerd.

Algemeen
Naast deze richtlijnen gelden uiteraard de basisregels:
  • Schud geen handen
  • Was regelmatig je handen
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Hoesten en niezen doe je in je elleboog
  • BLIJF THUIS bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C)
  • BLIJF THUIS als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • BLIJF THUIS als iemand in jouw huishouden positief getest is op COVID-19
Alle info overzichtelijk: zie de poster van de Nevobo hier!

Geen beachtoernooien in 2020!
In overleg tussen bestuur, TC en Beachcommissie is besloten tot de genoemde trainingsindeling voor de jeugd en evt. verdere invulling van trainingen.

Voor wat betreft het houden van de jaarlijkse toernooien is helaas definitief besloten om deze niet door te kunnen laten gaan; vergunningsplichtige evenementen mogen tot 1 september helaas niet worden georganiseerd. Hoewel dit natuurlijk geen verrassing meer mag heten betreft dit toch een domper in de jaarlijkse VC WIK beach-zomer.

In de tussentijd wordt nog wel doorgegaan met de opknapbeurt van de pipowagen, al zit dat nu met alle regen ook even niet mee. Ook kan er met regelmaat ook nog onkruid gewied worden en is er continue voldoende snoeiwerk. Raadpleeg de beachcommissie even voor wanneer je aan de slag wilt of kunt; beach@vcwik.nl.

Sportieve groet,


Bestuur VC WIK Groot-Ammers
Geschreven door Mark Brand op 30 april 2020 08:46 - 368 keer gelezen

Terug