Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Knappe rentree VC WIK in eerste divisie
We zijn weer begonnen, terug in de eerste divisie. Onze goede start is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Een blik in de verschillende media: 
 
Het Kontakt
VC WIK heeft de seizoensopening tegen de reserves van Inter Rijswijk met 4-0 gewonnen. Dat betekende voor de Groot-Ammerse volleyballers een knappe rentree in de eerste divisie. Een week eerder werd VC WIK nog enigszins teleurstellend uitgeschakeld in de nationale beker, maar tegen Rijswijk speelde de thuisploeg een solide partij. Het was spelverdeler Abram Spelt die zijn team op sleeptouw nam.
Boven de 20 punten maakte WIK het verschil, met Mark de Zwart als belangrijke aanvallende pion: 25-18, 27-25, 25-18 en 25-22.

Volleybalkrant.nl
Wik Groot Ammers promoveerde als vierde in 2D naar de eerste divisie B en begon met een 4-0 zege op Inter Rijswijk 2 via 25-18, 27-25, 25-18 en 25-22. Wik-trainer Gerard Koeman kon niet anders dan tevreden zijn met de koppositie na een wedstrijd. “Wik heeft een regelmatige overwinning geboekt op het jeugdige Rijswijk. Vanuit een steady passing werd de tegenstander steeds onder druk gehouden. In set 2 werd het toch nog spannend. Door een goede serie werd ook deze set binnen gesleept. Een goed debuut in de eerste divisie geeft vertrouwen voor de toekomst,” zegt Koeman.

Vizier op volleybal
VC WIK moest in de tweede set fors aan de bak om de 27-25 veilig te stellen, daarvoor en direct daarna was er met 25-18 een geruststellende voorsprong bij de big points die in winst werd omgezet. Met 25-22 in de vierde set werd het pleit voor Inter Rijswijk Heren2 beslecht.

AD Rivierenland
Triomf: Hoe anders was dat voor de mannen van WIK die hun terugkeer in de eerste divisie vierden met een 4-0 triomf op Inter Rijswijk 2 met de setstanden 25-18, 27-25, 25-18 en 25-22. ''Een daverende start'' had coach Gerard Koeman, die in Abram Spelt en Mark de Zwart zijn animators had, genoten ''We hebben het jonge team van Inter Rijswijk nauwelijks kansen geboden.'' 

Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens, zoal u kan lezen is dat gelukt. Aanstaande zaterdag wordt dit prille begin hopelijk doorgezet in Rotterdam Zuid. We hopen u naast dit medium ook meer op de hoogte te houden van onze pieken en dalen via ons Instagram-account (https://www.instagram.com/vcwikheren1/) Tot de volgende keer!
Geschreven door Boris den Ouden op 21 september 2020 20:49 - 433 keer gelezen

Terug