Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Update corona protocol VC WIK
Helaas is de tweede coronagolf een feit. In onze omgeving horen we van besmettingen, komt het dichtbij en wordt de noodzaak van naleving van de richtlijnen weer duidelijk. Na aanscherping van de landelijke richtlijnen en het mondkapjesadvies zijn ook de protocollen van de Nevobo en NOC*NSF aangescherpt.

Er geldt een dringend advies voor het dragen van een mondkapje voor publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit betekent voor de volleybal:

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, is hieronder een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet:

  • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal
  • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes
  • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af
  • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen
  • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team
  • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op
  • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op
  • De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.
Verder willen wij jullie informeren over het volgende: eerder hebben wij al gemeld dat de kleedkamers op 'thuisdagen' alleen voor de uitspelende teams beschikbaar zijn. Om de doorstroming te bevorderen hebben wij besloten dat de douches niet meer gebruikt mogen worden.

Wij wensen iedereen veel volleybalplezier!

Hou afstand, let op elkaar en jezelf, blijf gezond!

Sportieve groet,

Bestuur VC WIK Groot-Ammers
Geschreven door Mark Brand op 10 oktober 2020 11:55 - 439 keer gelezen

Terug