Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

Buitensporten t/m 26 jaar en vanaf 27 jaar - update schema 22-04
Onlangs heeft het kabinet in een persconferentie de nieuwe maatregelen aangekondigd omtrent het coronavirus. Goed nieuws voor de jeugd tot en met 26 jaar, er mag namelijk in teamverband weer georganiseerd buiten gesport worden. Ook vanaf 27 jaar mag er weer gesport worden, al dan niet onder bepaalde voorwaarden, maar toch het zijn lichtpuntjes. Helaas blijft binnen volleyballen voorlopig niet toegestaan.

Direct na de persconferenties zijn wij ons, samen met andere commissies en vrijwilligers, gaan voorbereiden om weer trainingen te gaan gegeven op onze beachvelden. We kunnen vanaf maandag 29 maart starten met de trainingen voor jeugd tot en met 26 jaar. De exacte invulling is bijgevoegd als pdf. Van maandag tot en met vrijdag is het mogelijk voor senioren vanaf 27 jaar om een veld te reserveren voor maximaal 4 personen per veld op momenten dat de velden niet gebruikt worden voor trainingen tot en met 26 jaar. Reserveren kan via de WIK-site. Voor het inplannen gelden een aantal regels, onderaan deze e-mail vind je ze terug.

Uiteraard dient iedereen zich op de beachvelden aan de RIVM-richtlijnen te houden.

Aandachtspunten
Brengen en halen van de kinderen
Zorg dat je tijdig voor de training aanwezig bent, maar niet meer dan 5 minuten van tevoren. Ouders die hun kind(eren) komen brengen of halen mogen het beachvolleybal terrein niet betreden.

Binnenkomst beachvolleybalterrein
Iedereen die het beachvolleybalterrein betreedt doet dit via een duidelijk aangegeven ingang. Bij binnenkomst staat een handreinigingsmiddel, het is verplicht om bij binnenkomst de handen grondig te desinfecteren (je mag uiteraard ook zelf je eigen reinigingsmiddel meenemen).

Toeschouwers
Er zijn op het beachvolleybalterrein geen toeschouwers toegestaan.

Trainers
Trainers houden te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

Materialen
Alle materialen worden na gebruik gedesinfecteerd.

Stromend water en toilet
Toilet en stromend water zijn alleen in noodgevallen beschikbaar. Iedereen dient dus zelf voldoende drinken mee te nemen.

Afstand houden en groepsgrootte
Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar gelden er binnen de volleybal velden geen beperkingen. Voor senioren van 27 jaar en ouder geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld en blijft de 1,5 meter afstandsregel van kracht.

Algemeen
Steekproefsgewijs zal het bestuur of beachcommissie een oogje in het zeil houden op naleving van de RIVM-richtlijnen

Inplannen beachvelden vanaf 27 jaar
  • Inplannen van een veld gebeurt via de WIK-site
  • Inplannen gebeurt op naam van alle de aanwezige personen (dus niet op teamnaam o.i.d)
  • Inplannen mag alleen per week (dus niet vooruit plannen) en op zaterdag kun je maximaal 2 uur inplannen per veld.
  • Per veld mogen maximaal 4 sporters aanwezig zijn, wil je voor meer dan 4 sporters reserveren? Reserveer dan een extra tweede veld
  • Wanneer, door welke omstandigheid dan ook, wordt besloten om geen gebruik te maken van het ingeplande veld, dient deze gecanceld te worden door een e-mail te sturen naar beach@vcwik.nl
  • Na afloop van de training verlaat je direct het beachterrein en blijft niet hangen.
Sportieve groet,

Bestuur en beachcommissie VC WIK
Geschreven door Mark Brand op 26 maart 2021 08:17 - 232 keer gelezen

Terug