Volleybalclub WIK

Nieuwsbericht

TER INFO | Wat betekent het coronatoegangsbewijs voor VC WIK
Dinsdag 2 november is er door het demissionair kabinet aangekondigd we kunnen blijven sporten maar dat per zaterdag 6 november 2021 een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is om toegang te krijgen tot de georganiseerde binnensport voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Dit geldt ook voor het publiek.

In dit bericht wordt uitgelegd wat de gekozen regel om een CTB verplicht te stellen betekent voor VC WIK en jou als lid van onze vereniging. Wij volgen hierin de voorschriften van de Rijksoverheid (RIVM), Nevobo en NOC*NSF.

Toegang tot Sporthal De Reiger tijdens thuiswedstrijden (op zaterdag)
Vanaf zaterdag 6 november zal iedereen van 18 jaar en ouder voor het betreden van de sporthal gecontroleerd worden op het CTB (vergeet je ID-bewijs niet). Er geldt een uitzondering op het CTB voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Functioneel aanwezige(n) zijn: (assistent-)trainers, (assistent-)coaches, teambegeleiders, scheidsrechters, tellers en personen die ingedeeld zijn voor de zaalwacht. Deze hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Voor ouders die meerijden (en geen taak hebben) naar uitwedstrijden geldt dit niet, zij moeten wel een CTB tonen bij binnen locaties.

Het scannen van de CTB’s vraagt veel van onze vereniging en onze vrijwilligers. We hebben ervoor gekozen om het scannen van de CTB’s te verdelen over de vrijwilligers. Er zal een indeling gemaakt worden door de zaalwachtcoördinatoren. Er zullen per thuisdag twee teams ingedeeld worden die verantwoordelijk zullen zijn voor de controle op het CTB. Verdere informatie hierover volgt via de zaalwachtcoördinatoren. Wij hopen dat iedereen zijn of haar steentje bij wil dragen zodat sporten toch mogelijk blijft binnen onze vereniging. Mocht je hierover in gesprek willen gaan, dan kun je terecht bij een van de bestuursleden. Voor aankomende zaterdag zijn er vrijwilligers bereid gevonden om deze controle op zich te nemen.

Toegang tot de sporthal tijdens trainingen
Trainers en/of aanvoerders worden gevraagd om alle spelers van 18 jaar en ouder uit de eigen trainingsgroep te controleren op het CTB. Middels de mobiele applicatie Scanner voor CoronaCheck van de Rijksoverheid is dit mogelijk.
Ouders wordt dringend verzocht om niet mee naar binnen te komen in de sporthal bij trainingen. Vanwege onvoldoende capaciteit kan er geen CoronaCheck bij de deur uitgevoerd worden tijdens de trainingsmomenten. De kantine van de sporthal is met een CTB wel toegankelijk. Vanuit de kantine is het (veelal) mogelijk om de training te bekijken.
Lukt het jou niet om met CTB te komen sporten, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan bij jouw aanvoerder en/of trainer. Mochten er lastige situaties ontstaan waardoor het spelen van wedstrijden echt niet mogelijk blijkt, meldt dit dan als team zo spoedig mogelijk bij het wedstrijdsecretariaat (Hennie den Boer, henniedenboer@planet.nl of 06-57 77 90 15).

Wij willen een ieder vragen zich aan de basisregels omtrent het coronavirus te houden. We hopen dat iedereen gezond blijft en in de gelegenheid is om lekker te blijven sporten.

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij het bestuur.

Sportieve groet,

Bestuur VC WIK Groot-Ammers
Geschreven door Mark Brand op 5 november 2021 12:25 - 200 keer gelezen

Terug